In 2018 werd ik de beste darter van Amsterdam Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

In 2018 werd ik de beste darter van Amsterdam

In 2018 werd ik de beste darter van Amsterdam

www.mydartstraining.com/aanmeldformulier/ (aanmeldlink + complete informatie zaterdag 12 juni 2021)

Wat kunnen de spelers aanstaande zaterdag verwachten?

Voor aanstaande zaterdag zal de dag starten met om 12.30u een 170-toernooi. Hierbij start

Iedereen die meedoet meteen op 170 en kan het finishen worden getraind middels een toernooiformat. Om 16.00u start er een 501 toernooi waarbij de nadruk ligt op gezelligheid en speelplezier! Ik heb mij jarenlang hard ingezet om alle spelers meer te waarderen die de moeite doen om naar een locatie te rijden. Dit heb ik gedaan middels de database www.mydartstraining.com die door de jaren heen enorm is gegroeid waarbij ik ook heb gezien dat spelers de functie van de website gebruiken. Het geheel toernooi wordt geadministreerd en ook alle persoonlijke resultaten worden weer bijgehouden!

Hoe worden spelers gewaardeerd?

Dit omdat je alles van jezelf terug kan halen en hierdoor je wedstrijdbeeld makkelijker voor jezelf terug kan brengen om beter te doen. Ik miste dit persoonlijk bij mijn regionale bond en de Nederlandse Bond. Helaas kan ik het toernooi van mijn meest prestigieuze prestatie niet terughalen terwijl dit al wel bestond. Ik stond die dag echt goed te gooien.. Dit is bij Mydartstraining anders. Mydartstraining is jarenlang bezig geweest met een geautomatiseerde machine te maken waarbij alle resultaten in één klap worden opgeslagen voor iedereen die mee heeft gedaan. Niet alleen de 180’ers en Hoge finishen zijn per wedstrijd terug te halen, maar ook de gegooide 12-/15- / 18- legs. In mijn optiek loopt de dartssport al jarenlang achter ten opzichte van alle andere Nederlandse sporten en ik heb hier mijn aandeel in willen brengen door de software van Mydartstraining voor iedere horeca eigenaar te ontwikkelen. Ik neem als voorbeeld de NDB toernooien. Voor spelers is het niet te zien welke ronde ze zijn gestrand en hoe hun persoonlijke wedstrijden verliepen. Het is wel te zien in verslagformat & ranking-overzicht.. maar niet in een database. Voor degene die mij niet kennen kan ik onderstaande link laten zien zodat ze een beeld hebben wat voor speler ik aan het bord ben. Ik vind het jammer dat de bonden die de dartssport moeten representeren in Nederland dit nagelaten hebben terwijl ze met zulke dingen ook in een klap niet de spelers, maar ook de horeca gelegenheden een nieuwe manier aanbieden waarbij de keuze geheel vrijblijvend bij de horeca is dit wel of niet te gebruiken. Nou is het niet dat ik met mijn prestaties wil pronken, maar wel wil laten zien dat het een meerwaarde heeft als ik bijvoorbeeld voor mijn persoonlijke dartscarrière sponsors zou willen benaderen. Dit geeft namelijk een exact beeld van wat mijn wedstrijdresultaten zijn. Niet mijn bla-resultaten. Verder is er niks van mij meer terug te vinden. Iets wat ik ook erg jammer vind. Ik heb ook bij de andere bonden heel erg veel gepresteerd.

https://mydartstraining.com/speler-bekijken/?id=2

Wat is de meerwaarde van de opgeslagen statistieken?

Het helpt alle spelers (die het zouden willen) bijvoorbeeld makkelijker sponsoren te vinden aangezien er wedstrijd resultaten worden getoond & gehele toernooien terug te zien zijn.. Er wordt wel veel nagedacht over allerlei nieuwe toernooien en opzetten terwijl ik bij mezelf denk dat de basis er nog niet voor is voor die ideeën. Namelijk iets voor zowel de horeca als spelers wat het darten in z’n algemeen, op z’n best naar voren brengt. Een programma dat ervoor zorgt dat iedere speler die de moeite neemt langs te komen zijn of haar progressie kan volgen. Zonder dat er door Mydartstraining wordt bepaald hoe het toernooi wordt georganiseerd. Hier is slim over nagedacht.. Dit is een belangrijke waardering wat het darten in mijn optiek nog nooit heeft gekend. Ik in ieder geval niet in mijn jeugd terwijl dit bij het tennis bijvoorbeeld wel geregeld was voor mij als amateur. Ik verloor weleens waar in de tweede ronde van het toernooi maar kon wel terughalen dat ik Rafael Nadal de eerste ronde had weggetikt..

Wat is Mydartstraining?

De jongste en meest verfrissende dartsorganisatie van Nederland. Mydartstraining richt zich in tegenstelling tot alle andere bonden meer op de individu en heeft hier haar eigen systeem op bedacht. De trainingsavonden (wat snel een vervolg gaat krijgen onder de naam van een individuele competitie) heeft mij tot de beste speler van Amsterdam in 2018 gemaakt. In 2015 begon ik met het concept waarbij de software ervoor zorgde dat iedereen die langskwam gegarandeerd 4 wedstrijden op een avond speelde. Hierdoor ontstond er een gezellige onderlinge competitie waarbij wij allen elkaar beter maakten door steeds wedstrijden tegen elkaar te gooien. Ik merkte ook middels de Head-to-Head functie dat is ingebouwd op de website van Mydartstraining (wat 1 op 1 met de software voor de café eigenaren loopt die het programma gebruiken en hierdoor een extra waardering aan de spelers kunnen meegeven) een stimulerend effect had op de sfeer in de horeca gelegenheden omdat spelers elkaar wouden terugpakken van de weken ervoor..

Wat heb jij gepresteerd als speler?

Mijn meest prestigieuze titel is het gesloten DORA eredivisie toernooi. Ik won dit toernooi met pijlen achter de bar wat het voor mij extra speciaal maakt. Dit omdat ik mijn eigen pijlen op een andere locatie was vergeten bij een Mydartstraining activiteit. Ik geloof zeker niet dat dit toeval is omdat ik aan een persoonlijke reeks bezig was waarin ik 5 toernooien achter elkaar de finale wist te halen. Mijn reeks werd verbroken door Patrick van Veldhoven die mij met 3-0 wist te verslaan in Budel waar ik in de laatste leg (mijn eigen leg..) na 12 pijlen op 40 stond en daarna handen mocht schudden om vervolgens een stift in mijn hand te nemen en te schrijven.. Ik was uiteraard zuur van het verlies, maar ik vind ook dat respect naar de tegenstander iets is wat behoort tot een goede speler te zijn en stak na mijn verlies slechts de autobanden van Patrick lek. Hahahaha soms is schrijven echt onterecht.. Maar het moet als je hebt verloren he.. Als organisator weet ik hoe vervelend het is dat er mensen zijn die het nalaten om of een schrijver te regelen of zelf te schrijven na een verloren pot.

Met mijn prestaties hoop ik dat ik menig Nederland kan overtuigen dat het traject van Mydartstraining meerwaarde heeft voor iedere speler. Niet iedereen kan prof worden maar ik geloof zeker wel in de waarde van Mydartstraining als het komt om een ieder beter te maken.. Ik hoop daarom ook dat iedereen die twijfelt een keer langs te komen de moeite doet om dit te doen zodat de gezelligheid en speelplezier de speler weten over te halen vaker te komen. Uiteraard is het ook de bedoeling dat de avonden van Mydartstraining, zeker in deze tijd optijd klaar zijn zodat we allen weer kunnen opladen voor het volgende dartsmoment.

Wat heb jij gepresteerd als organisator?

Ik heb in mijn looptijd zeker ook de nodige blunders gemaakt tijdens het organiseren van toernooien. Echter ben ik altijd blijven doorgaan en heb ik geleerd van mijn (incidentele) fouten waarbij ik benadruk dat café-activiteiten altijd goed gegaan zijn. En het zijn er een hoop café activiteiten voor degene die zich dit afvragen.. Mijn evenement-skills kunnen zeker nog omhoog.. Ook alle activiteiten zou je kunnen terug bekijken onder het kopje “uitslagen” op de website van Mydartstraining.

Verder probeer ik er altijd voor te zorgen dat iedereen speelplezier heeft. Uiteraard zijn er altijd leuke prijzen, maar zonder plezier voor een ieder zullen de trainingen en toernooien nooit de gezellige sferen bereiken als vroeger.

Vroeger?

Ja vroeger ja.. Over op het volgende. Ik word ook helemaal gek van die spelers praten over vroeger dit vroeger dat maar zich niet inschrijven voor de HighRoller.

Wat gaat Mydartstraining verder aanbieden?

Wat nog allemaal gaat komen kan ik nog niet uitspreken. Ik heb gemerkt dat het organiseren voor mij middels het corona pandemie moeilijker is geworden omdat er allerlei voorzorgsmaatregelen in acht moeten worden genomen waar ik het persoonlijk niet eens mee ben. Echter zal ik mij hier overheen moeten zetten om mijn concept verder te kunnen laten draaien.

Mydartstraining zal weer beginnen in de horeca. Vervolgens ben ik van plan weer op korte termijn een zeer competitief toernooi aan te bieden middels mijn bedacht concept de HighRoller. Deze heeft tot nu toe elke keer een enorm vet en mooi deelnemersveld opgeleverd waarbij er ook toffe wedstrijden werden gegooid. Het leek wel alsof we elkaar naar een hoger niveau wisten te tillen met z’n allen.

Dit is uiteraard voor de “brooddarters” / competatieve spelers die geen angsten hebben..(de HighRoller bedraagt altijd een open inschrijving) maar ik vind de breedte van de dartssport ook belangrijk en heb dit jarenlang willen aantonen middels mijn Fun-Event. Dit gaf beginners de kans om op één dag een eigen toernooi te kunnen spelen en daarnaast te kunnen genieten van topwedstrijden (waar beginners nog van kunnen leren bij het kijken) zonder dat ze tegen deze topspelers moeten spelen.

Met de winnaars Ryan de Vreede (€50 Highroller), Jermaine Wattimena (€75 HighRoller), Toon Greebe (€35 Higroller 1e keer 64-mans toernooi), Yordi Meeuwisse & Ron Meulenkamp (beide €25 HighRoller) heeft het HighRoller concept van Mydartstraining al een mooie lijst van namen en is het wachten tot er een echte “amateur” het toernooi op zijn naam weet te schrijven. Het maakt het toegankelijk voor een iedere darter om zich wel of niet in te schrijven voor het HighRoller idee als deze zichzelf wilt uitdagen tot het moeilijkste wat er is om te winnen in het “amateur” darten. Nou begrijp ik dat niet iedereen zich op die dag een winnaar kan voelen, maar ik geloof er oprecht in dat iedereen er op lange termijn beter van wordt. Ik refereer hierbij naar mijn gesloten DORA titel in 2018 terwijl ik zelf daarvoor 1x meedeed aan het HighRoller (€75) toernooi de kwartfinale haalde. Gelukkig werd er van de 48 deelnemers 16 betaald en wist ik mij met €220 tevreden te stellen.

Op korte termijn zal er wat meer nieuws omtrent een individuele competitie komen. De dartswereld staat nu al geruime tijd stil en ik hoop met dit idee een boost te kunnen geven wanneer alles weer mogelijk is. De eerste twee keer is altijd gratis tijdens een individuele competitie dus je hebt niks te verliezen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws