Jelle Klaasen wint zevende Oranjebar Super Ranking ten koste van Davy van der Zande Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jelle Klaasen wint zevende Oranjebar Super Ranking ten koste van Davy van der Zande

Jelle Klaasen wint zevende Oranjebar Super Ranking ten koste van Davy van der Zande

De zevende kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking #30 werd afgelopen week afgewerkt met een niet al te groot aantal deelnemers. De spelers die wel de moeite hadden genomen om naar Mariahout te komen waren echter niet de geringste.

Na de groepsfase bleven Barry Zander, Wouter Vaes, Jelle Klaasen, Kevin Verbakel, Andre Duijster, Davy van der Zande, Oswin Streden en Yoeri Duijster over om verder te strijden om de dagzege. In de kwartfinales werden vervolgens Wouter, Oswin, Andre en Kevin uitgeschakeld en moesten uit de halve finale wedstrijden Jelle versus Barry en Yoeri versus Davy de finalisten van deze dag tevoorschijn komen. Beide wedstrijden eindigden in een 4-1 overwinning voor respectievelijk Jelle Klaasen en Davy van der Zande.

In de verliezersronde kon ook worden gestart met de troostfinale waarin twee boezemvrienden tegenover elkaar stonden. Peter van den Broek moest het opnemen tegen Erik van Engeland en liet zich voor het eerst sinds tijden een keertje niet foppen tijdens een wedstrijd die er om doet. Met 4-2 zorgde de uitbater van de Oranjebar dat de troostprijs in eigen huis bleef.

De avond werd vanzelfsprekend besloten met een finale tussen twee toppers. Het werd een mooie pot waarin Davy van der Zande niet onderdeed voor Jelle Klaasen maar uiteindelijk wel het onderspit delfde. Met 5-3 ging de dagzege naar Jelle Klaasen die hiermee zichzelf een fijn opstapje gaf in de jacht op een plaats op de finaledag van de 30e Oranjebar Super Ranking.

De Mysterie Box bleef ook vandaag weer gesloten. De benodigde finish was 140. Het was Jelle Klaasen die tweemaal dicht in de buurt kwam door het uitgooien van o.a. 142 en 144 maar die leverden buiten leg winst niets op.

Uitslag OSR#30 kwalificatie dag 7; 1. Jelle Klaasen 2. Davy van der Zande 3. Barry Zander en Yoeri Duijster.

Kwalificatiedag 08 van de Oranjebar Super Ranking 30 wordt gespeeld op dinsdag 02 juli 2019 aanstaande. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws