Jermaine Wattimena domineert bij H & S 't Zwaantje Masters Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jermaine Wattimena domineert bij H & S 't Zwaantje Masters

Jermaine Wattimena domineert bij H & S 't Zwaantje Masters

Jermaine Wattimena is winnaar geworden van de 4e editie van de H&S 't Zwaantje Masters. Hij was de hele dag ijzersterk en alleen Ron Meulenkamp was bij machte om het Jermaine enigszins moeilijk te maken in de finale. Na de finale gaf Ron Meulenkamp heel sportief zijn reactie: "Hij was simpelweg de beste, ik kon hem niet meer bijhouden. Een verdiende winnaar".

Het toernooi ging van start met 6 poules van 6.

Poule 1 bestond uit: Wouter Vaes, Jerry Hendriks, Daan Groen, Tony West, Lorenzo Broks en Andre de Wit. Wouter Vaes wist in zijn eerste wedstrijd van de poule 170 te gooien tegen Jerry Hendriks. In poule 1 waren het uiteindelijk Wouter Vaes en Tony West die zich voor de volgende ronde plaatsten, maar Tony West moest helaas de strijd staken omdat hij niet fit was. Hierdoor kon Jerry Hendriks zijn plek in de 2e poulefase overnemen. Daan Groen die een lastig jaar kende haalde het niet maar heeft zeker laten zien het darten nog niet te zijn verleerd.

Poule 2 bestond uit: John van Boekel, Willem Mandigers, Jimmy Hendriks, Alexander Merkx, Gino Vos en Sjef Weber. In poule 2 liep de spanning hoog op. Maar liefst 5 spelers wisten 3 wedstrijden te winnen waardoor we uiteindelijk naar het legsaldo zijn gaan kijken. Jimmy Hendriks werd hierdoor 1e in deze poule, maar de nummer 2 moest worden bepaald met een shootout door Alexander Merkx, Willem Mandigers en Gino Vos. Gino wist uiteindelijk met 9 pijlen een score van 380 te gooien (Alexander Merkx 340), en zo plaatste ook Gino Vos zich voor de 2e poulefase. Gino Vos wist ook nog eens een 170-finish te produceren.

Jermaine Wattimena domineert bij H & S 't Zwaantje Masters

Poule 3 bestond uit: Erik Doezé, Thomas Wilkes, Martin Adams, Jermaine Wattimena, Ron Willemsen en Maikel Verberk. In poule 3 bevond zich de verrassing van het toernooi Thomas Wilkes. Thomas wist met 3-2 Martin Adams te verslaan. Door dit resultaat gooide hij Martin Adams uit het toernooi en plaatste zich voor de 2e poulefase. De nummer 1 uit deze poule werd Jermaine Wattimena welke slechts 1 leg verloor in de 1e poulefase.

Poule 4 bestond uit: Roger Janssen, Robbie van Eijndhoven, Michael van de Ven, Jamie Hughes, Kenny Neyens en Robert Wagner. In poule 4 waren het Kenny Neyens en Jamie Hughes welke zich naar de 2e poulefase wisten te gooien.

Poule 5 bestond uit: Joppe Bakens, Toon Greebe, Oswin Streden, Jurjen van der Velde, Dirk van Duijvenbode en Berry van Peer. In poule 5 wisten Dirk van Duijvenbode en Jurjen van der Velde zich te plaatsen voor de 2e poulefase. Toon Greebe, die op de weg terug is nadat eind 2017 zijn rechterbeen geamputeerd moest worden, haalde het niet, maar liet zeker zien nog steeds geweldig te kunnen darten.

Poule 6 bestond uit: Ron Meulenkamp, Mario Robbe, Carlo van Peer, Davy Verkooijen, Lorenzo Doezé en Geert de Vos. In poule 6 wisten Ron Meulenkamp en Mario Robbe zich naar de volgende ronde te werpen. Onder andere Geert de Vos had niet zijn dag en werd hierdoor toch als verrassing vroeg uitgeschakeld.

In de tweede poulefase van het toernooi ging het niveau alleen maar omhoog. Doordat de nummers 1 en 2 van de vorige poules door gingen, ontstonden er opnieuw 2 poules van 6. In poule 1 zaten: Wouter Vaes, Gino Vos, Jermaine Wattimena, Jamie Hughes, Dirk van Duijvenbode en Mario Robbe. En poule 2 bestond uit: Jerry Hendriks, Jimmy Hendriks, Thomas Wilkes, Kenny Neyens, Jurjen van der Velde en Ron Meulenkamp.

Jermaine wist zich vrij gemakkelijk te plaatsen voor de halve finale en nam als nummer 2 ook Jamie Hughes mee naar deze halve finales.

In de andere poule van deze 2e groepsfase wisten Ron Meulenkamp en Kenny Neyens door te dringen. De nog hele jonge spelers Jurjen van der Velde, die afgelopen jaar de NDB-ranking voor junioren speelde en won, slaagde er nog bijna in om zich ook door deze poule heen te knokken, maar het was uiteindelijk Kenny Neyens die met dubbel 2 de wedstrijd tegen Thomas Wilkes met 4-3 in zijn voordeel wist te beslissen waardoor ook Kenny Neyens zich plaatste voor de halve finale.

De eerste halve finale ging tussen Jermaine Wattimena en Kenny Neyens. Kenny wist diverse malen 180 te noteren, maar Jermaine was zo constant dat er geen kruid tegen gewassen was. Het werd nog wel 1-1 in sets door een hele goede tweede set van Kenny Neyens, maar hierna was het Jermaine die er nog een schepje bovenop deed. Kenny kon niet meer antwoorden en zo plaatste Jermaine zich voor de finale.

De tweede halve finale ging tussen Jamie Hughes en Ron Meulenkamp. Ron kwam vrij eenvoudig op een 1-0 voorsprong in sets, maar de tweede set ging met zeer sterk spel naar Jamie Hughes (ook met 3-0). In het begin van de derde set breekt Ron Meulenkamp Jamie Hughes meteen en weet deze break direct daarna te verzilveren en komt zo op 2-0. Met een 95-finish pakt hij de overwinning en mag het gaan opnemen in de finale tegen Jermaine Wattimena.

De finale was grandioos. De eerste twee legs van de eerste set gaan naar Ron Meulenkamp omdat Jermaine wat dubbels laat liggen. Maar Jermaine komt sterk terug en finisht 106 om 2-2 te maken. In de beslissende leg van de eerste set gooit Jermaine een 13-darter en pakt zo de eerste set. In de tweede set stoomt Jermaine direct door en met 140 - 140 - 171 - 18 en dubbel 16 komt Jermaine met een 11-darter met 1-0 voor in de tweede set. De tweede leg gaat in 16-darts naar Jermaine nadat Ron Meulenkamp 158 mist op dubbel 19. Jermaine heeft inmiddels vijf legs op rij gewonnen. Met een 15 darter en een 120 finish breekt Ron terug en komt zo op 2-1 in de tweede set. Jermaine is niet onder de indruk en met 100 - 100 - 140 - 118 en met 11 en dubbel 16 gaat de tweede set ook naar Jermaine. In de derde set start Jermaine direct weer sterk en komt met een 14-darter op 1-0. Jermaine gooit vervolgens de leg erna niet uit in 15 darts en Ron pakt direct zijn kans en maakt 1-1. Met een 18-darter komt Ron op 2-1 voor in de derde set. Jermaine antwoord direct in de vierde leg van deze set door een 11-darter te producen. In de beslissende leg van de derde set openen beide spelers met 100 - 140. Ron gooit hierna 60 en 80 en Jermaine 105 en 80. Ron gooit 121 niet uit. Jermaine finished 76 en wint hiermee de vierde editie van de H&S 't Zwaantje Masters 2018.

Volgend jaar zijn we er uiteraard weer bij en de top 10 spelers welke in ieder geval verzekerd zijn van deelname zijn :
Jermaine Wattimena
Ron Meulenkamp
Kenny Neyens
Jamie Hughes
Mario Robbe
Dirk van Duijvenbode
Jurjen van der Velde
Gino Vos
Jimmy Hendriks
Jerry Hendriks

Foto: Kelly Deckers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws