Jeugddarten DVO: Wie wordt de nieuwe opvolger van Christian Kist? Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jeugddarten DVO: Wie wordt de nieuwe opvolger van Christian Kist?

Jeugddarten DVO: Wie wordt de nieuwe opvolger van Christian Kist?

Dart Vereniging Oost-Nederland (DVO) is op zoek naar jeugdleden. Het darten is de laatste jaren in de vergetelheid geraakt, mede door de verminderde media-aandacht. Dit is het beste te merken bij de jeugd. De DVO is met bijna 2400 leden één van de grootste dartsverenigingen van Nederland en de laatste jaren is er weinig jeugd bij gekomen. Dit vind de DVO erg jammer en daarom is de DVO al een tijdje bezig met diverse plannen om het jeugddarten weer op de rit te krijgen. Christian Kist, uit Vroomshoop, werd 15 januari jl. wereldkampioen darten en dit heeft de nodige aandacht in de media gehad. Een uitgelezen kans om onze plannen naar buiten te brengen, want wie wil er nu niet net als Christian Kist, wereldkampioen darten worden. Christian Kist is zelf als 12 jarige jongen met darten begonnen en nu na 13 jaar wereldkampioen. De grotere dartsliefhebber weet nog dat een aantal jaar geleden Maarten Pape wereldkampioen bij de jeugd is geworden. Ook hij heeft een aantal jaren als jeugddarter bij de DVO gegooid. Zo zie je maar weer, je kunt niet vroeg genoeg beginnen.

De DVO heeft een aantal ervaren jeugdbegeleiders en opleiders voor het jeugddarten. Zij zorgen er onder andere voor, dat wanneer er gedart wordt in een locatie, dit in een rookvrij gedeelte van de locatie gebeurd. Tevens worden voor de jeugdleden de consumptie prijzen aangepast. We streven er naar 1x per week een trainingsavond te plannen. Daarnaast zijn er nog maandelijks regionale en zelfs nationale toernooien. Tijdens de regionale toernooien kunnen er punten verdiend worden en de beste jeugddarters kunnen zich uiteindelijk plaatsen voor het LACO-team van de DVO. Dit Landelijke Competitie-team speelt tegen LACO-teams van andere bonden. Hiernaast gaan we met de jeugd ook naar de Nederlandse Dartbondrankingen waar men zich kan kwalificeren voor het Nederland jeugdteam, het Co Stompé Jeugdtoernooi waarbij Co Stompé zelf ook aanwezig is en de Nederlandse Jeugdteam Kampioenschappen waaraan meerdere teams van de DVO mee kunnen spelen.
De locaties met begeleiders die zich tot nu toe aangemeld hebben zijn:

 • Café Kremer Vroomshoop        (Team Kremer 5 met o.a. Christian Kist)
 • Café Yip’s Hengelo            (Team Spankers met o.a. Jelle Klaasen)
 • SV ENC ’09 in Nijverdal             (Dick Bontekoe)
 • Café Lits in Overdinkel            (Patrick de Wagt)
 • Café ’t Zuiden Almelo            (Arjan Korte)
 • Café Memory Almelo            (Martin van de Velde)
 • Café Mariënberger Mariënberg        (Dinand Kist)
 • Snooker en Pool Stadsveld Enschede    (Dennis Stoelhorst)
 • Sportcafé de Stamper Vriezenveen    (René Coupé)  (Woensdagmiddag)
 • Dartcafé Meros Enschede        (Teams Meros) (Woensdagmiddag)
 • Café de Keizer Enschede        (Remon Hurrebrink)
  • Dit is een nieuw café die tevens op zoek naar senioren teams

Daarnaast is de DVO nog op zoek naar locaties in de Achterhoek, regio Oldenzaal en regio Hengelo. Natuurlijk kunnen ook andere locaties zich melden. Heeft u zelf nog een leuke locatie neem dan contact op met één van de onderstaande personen.
De kosten voor een jeugdlid aan de DVO bedragen € 15,- per jaar. Hiervoor krijgt ieder nieuw lid wanneer hij/zij zich inschrijft een waardebon van € 10,- voor dartsspullen terug.

Wil je nog meer informatie of wil je je inschrijven dan kun je dat doen bij:
Dick Bontekoe: 06 22 60 91 66
Patrick de Wagt: 06 52 71 48 79
Of je kunt mailen naar [email protected]

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws