Verslag van de Musketiers Masters 1 met als winnaar Davyd Venken Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Verslag van de Musketiers Masters 1 met als winnaar Davyd Venken

Verslag van de Musketiers Masters 1 met als winnaar Davyd Venken

Het 9e seizoen van de Musketiers staat op het punt van beginnen en we staan te trappelen! We tekenen zaterdag 26 oktober 2013 en het is weer zo’n lekkere dag vol darten, want zowat heel Fanatiek dartend Weert komt vandaag in actie. De Meierij cup speelt een wedstrijd in Dongen die overigens winnend wordt afgesloten. Ditzelfde doet de Brabant cup en ook onze Fanatics weten voor het eerst dit seizoen te winnen. Thuis wordt de Zwaantjes uit Eindhoven nipt verslagen en blijven belangrijke punten in Weert.

De Musketiers hebben de voorbereidingen weer getroffen en we hopen op een vruchtbare avond. Enkele mensen zullen vandaag niet aanwezig zijn waaronder Patrick van Veldhoven, de winnaar van onze finaledag vorig seizoen. Uit de top van onze ranking van vorig jaar ontbreken ook Johan van Lier, Nico Thissen, Martijn Soentjens Paul Antonis en Michael van de Ven maar we mogen toch ook vandaag weer spreken van een sterk deelnemersveld met enkele nieuwe gezichten. Om 20.00 uur sluit de inschrijving en starten we ons eerste toernooi dit seizoen met 46 darters. We verdelen de mensen over de 10 dartsbanen en komen tot 6 poules van 5 en 4 poules van 4 spelers. De nummers 1 en 2 in iedere poule zullen doorstoten naar de knock-out fase.

Poule 1:
2 absolute favorieten in deze poule. Sven Wens komt uit Antwerpen zijn geluk beproeven en Joppe Bakens uit Geldrop is de 2e topper in deze poule. De overige 3 heren komen te kort om deze 2 mannen te verslaan. Sven Is ongenaakbaar en wint al zijn partijen met 3-0. Joppe herstelt zich knap na een 3-0 nederlaag tegen Sven en wint vervolgens ook 3 maal met 3-0. Gino Franssen debuteert op onze toernooien en weet 2 partijen winnend af te sluiten. Martien van Kuijk wint van Ritchie van de Rieth en hiermee is de stand in de poule ook bekend.
1. Sven Wens 12 (180)
2. Joppe Bakens 9
3. Gino Franssen 6
4. Martien van Kuijk 3
5. Ritchie van de Rieth 2

Poule 2:
Ook hier 2 heren die normaal gesproken door moeten bekeren of Bob Doelman moet roet in het eten gooien. Qua niveau is deze poule sterker dan poule 1 want nummer 4 en 5 Eric Smits en Kjell Pols van Jonas 1 speelden vorig seizoen allebei nog in de Eredivisie. Kjell komt niet tot winst want teammaatje Eric verslaat hem met 3-1. Bob Doelman is uiteindelijk nummer 3 met 6 gewonnen legs en Jean-Marie Hendrikx legt beslag op plek 2 met 9 gewonnen legs. Absolute heerser in de poule is Davyd Venken met 4 overwinningen en liefst 5 maximale scores.
1. Davyd Venken 12 (180,180,180,180,180,103 Finish)
2. Jean-Marie Hendrikx 9
3. Bob Doelman 6
4. Eric Smits 5
5. Kjell Pols 2

Poule 3:
Poule 3 is vandaag toch wel de poule des doods met 4 heren die op voorhand aan mekaar gewaagd moeten zijn. Fanatics spelers en coach Paul Wacanno opent nog prima met een overwinning op Carlo Reemers maar dit blijkt ook meteen zijn enige overwinning van de dag. Tegen Michel Beenen wordt het nog 2-3 maar daarna gaan ook de wedstrijden tegen Aaron de Haas en Jean-Pierre Hendrix verloren. Carlo is niet opgewassen tegen zoveel dartsgeweld en vergaard slechts 3 legs maar weet wel een 111 finish te produceren. De 3 andere heren winnen allen met 3-1 van elkaar en dit leidt tot een spannende ontknoping want slechts 2 van hen kunnen door naar de K.O. fase. Een shoot-out van 9 darts bepaald uiteindelijk de eindstand en voor J-P Hendrix zijn de druiven zuur want hij eindigt 3e en is uitgeschakeld. Michel Beenen wordt groepshoofd.
1. Michel Beenen 10 (180)
2. Aaron de Haas 10 (180,180)
3. Jean-Pierre Hendrix 10
4. Paul Wacanno 8
5. Carlo Reemers 3 (111 Finish)

Poule 4:
Glenn Thorne moet probleemloos doorkomen in deze poule en voor Maurice Lamerikx liggen er kansen in het verschiet om in het kielzog van Glenn ook door te gaan en daarmee belangrijke punten voor de ranking te verzamelen. Glenn doet wat er van hem verwacht wordt en geeft pas in zijn laatste poulewedstrijd een leg af. Maurice pakt de 2e plek met 3 overwinningen en laat Hanny van Kuijk, Stefan Gesing en Cas Keijerts achter zich. Hanny doet het als dame prima met 2 winstpartijen en Stefan verslaat Cas om plek 4. Cas is voor het eerst aanwezig op onze toernooien en met zijn 13 jaar de jongste deelnemer vandaag.
1. Glenn Thorne 12
2. Maurice Lamerikx 9
3. Hanny van Kuijk 7
4. Stefan Gesing 4
5. Cas Keijerts 4

Poule 5:
Martin Hessels moet vandaag in staat zijn om de poule te overleven maar de geschiedenis heeft ons al vaker geleerd dat een middag Meierij cup darten geen goede voorbereiding is voor onze Dikke Musketier. Van Jonas 3 zijn Remco Salmans en Brian Meering hier en beide heren verslaan Martin en daarna ook Anton Saes en Natasja Dovren waardoor door bekeren al niet meer mogelijk is voor de 3 laatstgenoemden. Natasja is samen met Aaron de Haas hier vanuit Geleen en maakt een prima debuut mee want ze haalt toch maar even 9 legs binnen vandaag. Anton Saes eindigt 5e in de poule. In de laatste wedstrijd van de poule wint Brian van Remco maar beide mannen zijn dan al door.
1. Brian Meering 12 (180)
2. Remco Salmans 11
3. Natasja Dovren 9
4. Martin Hessels 7
5. Anton Saes 2

Poule 6:
Ook hier 4 eredivisieheren in 1 poule. Toine van de Meulenhof speelt bij Oad Thoeer en doet het prima met 8 gewonnen legs. Helaas is dit niet voldoende om de nummers 1 en 2 in gevaar te brengen. Hiervoor zijn Serge Duysters en Paul Wijnen ietwat te ervaren en zeker ook te sterk. Deze mannen moeten na 3 winstpartijen dan ook onderling uitmaken wie poulewinnaar wordt. Paul Wijnen eist deze plek op met een 3-2 overwinning. Rob Jacobs is al enkele weken aan het kwakkelen met zijn vorm en kan daardoor niet de tegenstand bieden waarop hij gehoopt had. Hij blijft steken op 6 gewonnen legs en zal de volgende keer hopelijk meer van zich doen spreken. Maurice Derks doet het als 3e divisie darter helemaal niet slecht en we hopen hem ook het volgende toernooi weer te zien.
1. Paul Wijnen 12
2. Serge Duysters 11
3. Toine van de Meulenhof 8
4. Rob Jacobs 6
5. Maurice Derks 5

Poule 7:
Rick Veugelers was vandaag al belangrijk voor de Fanatics met een winstpartij in de beslissende solo en trekt deze vorm direct door want Boy Thien heeft geen schijn van kans. Rick gooit 180 en een 123 finish en binnen enkele minuten is het 3-0. Ook Tom Reemers wordt met 3-0 aan de zegekar gebonden en ditmaal 2 180 scores voor Rick. Tegen Lindsay Derenette blijft het bij een bescheiden 3-0 overwinning. Tom en Boy winnen ook beide van Lindsay en vechten in de laatste poulewedstrijd om de 2e stek. Op 2-2 komt waarschijnlijk toch de ervaring boven drijven want Tom wint eenvoudig de laatste leg.

1. Rick Veugelers 9 (180,180,180, 123 Finish)
2. Tom Reemers 6
3. Boy Thien 5
4. Lindsay Derenette 0

Poule 8:
Een poule met 3 heren uit de Eredivisie waarvan Davy Cardinaal de grote favoriet is. Mark Janssen speelt bij de Heerlijckheid 1 en Dennis Beeren bij ’t Kraenke 1. Grote onbekende is Joey Grein. Een manneke van 15 jaar uit Neeritter waar alle andere zich duchtig in verslikken. Joey gooit fantastisch en wint alle partijen en gooit tevens nog even 3 maal 180. Er worden prima partijen gespeelt door de anderen maar toch blijft Dennis zonder winst en vechten Mark en Davy in de laatste poulewedstrijd om het 2e ticket voor de volgende ronde. Davy wint van Mark met 3-1 en komt ook tot 3 maximale scores daar waar Mark er 2 noteert.
1. Joey Grein 9 (180,180,180)
2. Davy Cardinaal 7 (180,180,180)
3. Mark Janssen 6 (180,180)
4. Dennis Beeren 3

Poule 9:
Dio Weijnen is de eerste weken van dit seizoen prima in vorm maar zal zich vandaag toch opnieuw moeten bewijzen op onze toernooien die als de sterkst bezette in de regio beschouwd mogen worden. De poule is nog te overzien want Dio wint 3 maal. Tegen Gino Manten geeft hij 2 legs af en tegen Patrick Stikkelbroek wordt het 3-1. Niels Keijerts wordt met 3-0 verslagen. Niels verliest ook van Patrick Stikkelbroek maar wint dan weer wel van Gino. Patrick is door de overwinning op Niels en een 3-1 winst op Gino 2e in de poule.

1. Dio Weijnen 9
2. Patrick Stikkelbroek 7
3. Gino Manten 5
4. Niels Keijerts 3

Poule 10:
Maik Brentjens en Stephan Bernaerts van Oad Thoeer moeten de laatste poule van deze avond allebei overleven. Marco Knapen zou nog voor een stunt kunnen zorgen maar komt tegen beide mannen niet verder dan 1 leg. De laatste wedstrijd tegen Helga Snellen wint Marco wel en daarmee komt hij op 5 gewonnen legs. Stephan “de Belt” Bernaerts en Maik Brentjens weten na 2 overwinningen al beide dat ze doorgaan en strijden dan om plek 1 die recht geeft om een rechtstreekse plek bij de laatste 16. Stephan wint met 3-0.

1. Stephan Bernaerts 9
2. Maik Brentjens 6
3. Marco Knapen 5
4. Helga Snellen 0

Tussenronde:
We hebben na de poulewedstrijden 20 darters over en middels een tussenronde moeten we op 16 uitkomen. 8 nummers 2 moeten dus spelen om tot dit aantal te komen. Tom Reemers treft Maurice Lamerikx en wint vrij eenvoudig. Ditzelfde geldt voor Serge Duysters tegen Remco Salmans. Maik Brentjens meldt zich ziek af bij de wedstrijdleiding waardoor Aaron de Haas een vrije doortocht krijgt naar de laatste 16. Voor Joppe Bakens zeker geen vrije doortocht. Hij treft teammaatje van de Quincy 2, Davy Cardinaal en wint nipt.

Tom Reemers – Maurice Lamerikx 3-0
Aaron de Haas – Maik Brentjens 3-0
Joppe Bakens – Davy Cardinaal 3-2
Serge Duysters – Remco Salmans 3-0

Laatst 16:
Makkelijke tegenstanders kun je niet meer tegenkomen en er rollen enkele leuke potten uit de koker. Joppe Bakens wordt aan Dio Weijnen gekoppeld en Hook 1 mannen Serge Duysters en Rick Veugelers treffen mekaar. Aaron de Haas knikkert Paul Wijnen uit het toernooi en Patrick Stikkelbroek verslaat Glenn Thorne. In de andere partijen geen grote verassingen.

Tom Reemers – Davyd Venken (180) 0-3
Aaron de Haas – Paul Wijnen 3-1
Joppe Bakens – Dio Weijnen 3-1
Serge Duysters – Rick Veugelers 1-3
Jean-Marie Hendrikx – Joey Grein 3-0
Patrick Stikkelbroek – Glenn Thorne 3-2
Sven Wens – Stephan Bernaerts 3-0
Brian Meering – Michel Beenen 2-3

Laatste 8:
Dio Weijnen verlaat ons toernooi iets te vroeg zonder afmelding en daardoor moeten we op zoek naar een schrijver op zijn bord. De regels zijn duidelijk op onze toernooien en Dio wordt uit de stand geschrapt. De Favorieten Venken en Jean-Marie Hendrikx doen wat we van de mogen verwachten. Joppe Bakens en Rick Veugelers spelen in partij 3 tegen mekaar en Rick knikkert Joppe met liefst 3-0 uit het toernooi. Svens Wens loopt tegen zijn eerste legverlies van de dag aan en wordt ook meteen uitgeschakeld door Michel Beenen die het weer ouderwets op zijn heupen heeft vandaag.

Davyd Venken (180,180) – Aaron de Haas 3-0
Joppe Bakens – Rick Veugelers 0-3
Jean-Marie Hendrikx – Patrick Stikkelbroek 3-1
Sven Wens – Michel Beenen (180) 2-3

Halve finales:
De eerste wedstrijd tussen Davyd Venken en Rick Veugelers is er ene om de vingers bij af te likken. Venken lijkt een eenvoudige overwinning te gaan boeken en komt op een 3-0 voorsprong. Rick vecht terug en maakt nog 3-2. Dan is het slotakkoord toch voor Davyd die de partij met 4-2 wint. Jean-Marie Hendrikx kan de opmars van Michel Beenen ook niet stoppen want Beenen wint met 3-4 en plaatst zich voor de finale.

Davyd Venken (180,180,180) – Rick Veugelers (180) 4-2
Jean-Marie Hendrikx (180) – Michel Beenen 3-4

Finale:
Davyd Venken is de grote favoriet om deze finale te winnen en neemt ook de leiding door de eerste leg te winnen. Michel gooit echter onbevangen en pakt leg 2 en breekt Venken brutaal in de 3e leg. Iedere 3 pijlen produceert Michel minimaal 1 triple en de dubbel wordt ook makkelijk gevonden. Hierdoor gaat ook leg 4 naar Michel en er hangt een verrassing in de lucht met een 1-3 tussenstand in deze BO9 finale. Het wordt nog 2-4 voor Michel en hij lijkt geen last te hebben van enige druk. Venken pakt zijn eigen 7e leg en in leg 8 loopt Michel weg bij Venken op weg naar de titel. Na 15 darts staat Michel op zijn dubbel en Venken op 151. Onze kleine Belg smijt echter fantastisch uit en trekt de partij in evenwicht. Hij wint de bull en opent de laatste leg met 60, 180, 140. Michel moet even passen en Venken kan even later de partij uitgooien en de eerste toernooiwinst veilig stellen. Beide heren gooiden vandaag een prima toernooi met een schitterende finale. Davyd Venken gooide vandaag liefst 13 maal een 180 score en tekent tevens voor de hoogste uitworp met zijn 151 finish.

Davyd Venken (180,180,151 Finish) – Michel Beenen 5-4

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws