NDB schorst Carla Molema voor vier jaar voor NDB selectie en ranking Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

NDB schorst Carla Molema voor vier jaar voor NDB selectie en ranking

NDB schorst Carla Molema voor vier jaar voor NDB selectie en ranking

Het NDB bestuur deelt mee dat vandaag, na overleg met en instemming van de Technische Staf, besloten is Carla Molema een aantal sancties op te leggen naar aanleiding van haar handelen tijdens de WDF World Cup 2015. Carla Molema heeft besloten het toernooi vroegtijdig te verlaten om alleen naar Nederland terug te reizen, ondanks het dringende advies van de begeleiding om te blijven. Daarnaast heeft ze haar definitieve besluit om te vertrekken niet gecommuniceerd naar de begeleiding.

Het bestuur en Technische Staf van de NDB keuren dit handelen ten zeerste af en zijn van mening dat de NDB en het Nederlands team in diskrediet zijn gebracht. Tevens getuigt dit handelen van gebrek aan betrokkenheid en respect die de NDB verwacht van de complete ploeg tijdens een evenement zoals de WDF World Cup. Op basis van de topsportovereenkomst, het selectiereglement en het algemeen wedstrijdreglement is Carla Molema per direct geschorst voor het NDB Rankingcircuit en de Nederlandse selectie. Tot en met seizoen 2018-2019 kan ze niet deelnemen aan het NDB Rankingcircuit en kan ze zich via geen enkele methode plaatsen voor de selectie.

Alle betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd.

Bestuur NDB

Bron: NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws