Nederlands Jeugdteam voor Europe Cup Youth is bekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Nederlands Jeugdteam voor Europe Cup Youth is bekend

Nederlands Jeugdteam voor Europe Cup Youth is bekend

Na lang en intensief beraad heeft de Technische Staf van de NDB afgelopen maandag het definitieve team bepaald voor de Europe Cup 2012. Sharon Jansen en Marilou Daamen zullen Nederland vertegenwoordigen in het meisjes toernooi. Bij de jongens gaan Jeffrey de Zwaan, Quin Wester, Sven Groen en Kevin Voornhout de strijd aan met de overige Europese landen.

Sharon en Kevin zijn toegevoegd aan de in december 2011 samengestelde Nederlandse Jeugdselectie. Deze reglementaire herziening van de selectie is gemaakt vanwege de goede prestaties van beiden in het lopende rankingseizoen. De Technische Staf is van mening dat het doorzettingsvermogen en de ervaring van Marilou van grote waarde kan zijn tijdens de Europe Cup Youth. De samenstelling van het team met de twee nieuwe selectieleden is helaas ten koste gegaan van Tim van de Poel en Vera Speth. Tim en Vera kennen een wat minder seizoen maar blijven deel uit maken van de Nederlandse selectie.

Het valt de NDB op dat naast Sharon Jansen er nog enkele andere meisjes momenteel prima presteren op de NDB Ranking, waaronder Fenna Bouwman, Melanie Fatels en Kaylee van der Steen. Zij zijn gezien hun leeftijd ook in 2013 nog speelgerechtigd voor de EK-Jeugd, de Technische Staf hoopt dan ook dat ze in het vervolg van dit seizoen hun goede prestaties kunnen voortzetten. Louise Bunk, Joyce Schuurman en Annet van Elten zijn gezien de leeftijdspeildatum niet meer speelgerechtigd.

Binnen de technische staf was er geen enkele twijfel over de selectie van Jeffrey de Zwaan en Quin Wester, beiden doen het nationaal en internationaal geweldig. Na enig beraad is vanuit de selectie ook Sven Groen toegevoegd aan het Nederlands jongensteam. Sven beschikt over veel ervaring en kent een constant seizoen. Het jongensteam is compleet met Kevin Voornhout, die momenteel een mooie 3de plaats bezet op de NDB Ranking. De andere kandidaat voor deze laatste plek was Mats Gies, die tevens een goed seizoen draait binnen de NDB Ranking. Mats is helaas op het laatste moment afgevallen.

De (bonds) coaches hebben inmiddels alle geselecteerde spelers en afvallers persoonlijk op de hoogte gebracht.

De Europe Cup Youth 2012 zal van 19 t/m 22 juli plaatsvinden in Antwerpen, België. Het Nederlands jeugdteam kent een indrukwekkende historie op de Europe Cup Youth. De jongens wisten de overall titel maar liefs zes keer binnen te slepen, de meisjes lukte dat alleen in eigen land in 2005.

Het Nederlands jeugdteam kent een indrukwekkende historie op de Europe Cup Youth. Vorig jaar vond de Europe Cup Youth plaats in Aberdeen, Schotland. Het was voor Nederland een zeer succesvol evenement. In totaal werden er 3 gouden, 2 zilveren en 3 bronzen medailles gepakt. De Nederlandse jongens wonnen het overall klassement. Daarnaast werden ze tweede in het teamevent nadat er in de finale verloren werd van Engeland.

Jimmy Hendriks won de singletitel bij de jongens door Jake Jones uit Engeland te verslaan en Mike Zuydwijk en Jeffrey de Zwaan pakten beide een bronzen medaille. Ook de koppeltitel ging naar Nederland: Jeffrey de Zwaan en Mike Zuydwijk waren de beste in een Nederlandse finale. Zij versloegen Jimmy Hendriks en Jimmy van Schie. Tenslotte won Annet van Elten een bronzen plak tijdens het singletoernooi voor de meisjes.

Foto: Europe Cup Youth 2011 in Schotland
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws