Pim van Bijnen plaatst zich voor halve finales van Europe Cup Youth singles Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Pim van Bijnen plaatst zich voor halve finales van Europe Cup Youth singles

Pim van Bijnen plaatst zich voor halve finales van Europe Cup Youth singles

Vandaag is de Europe Cup Youth begonnen in Oostenrijk waarbij de jongens de singles en koppels speelden en de meisjes alleen de koppels.

Jongens singles
Pim van Bijnen heeft zich hierbij weten te plaatsen voor de halve finale welke op zaterdag op het podium gespeeld zal worden. Zijn tegenstander hierin is de Duitser Yorick Hofkens. De andere halve eindstrijd zal gaan tussen Connor Hopkins uit Wales en Thomas Banks uit Engeland. Voor Maessen en Van der Velden viel het doek in de kwartfinale.

Meisjes koppels
Bij de meisjes zal de koppelfinale gaan tussen Paige Pauling en Hannah Meek namens Engeland en Aurora Fochesato en Giada Macchi namens Italië welke ook zaterdag zal worden gespeeld. Voor het Nederlands duo Chantal Tessin en Daphne Camijn viel het doek in de poulefase waarbij ze wel nog een overwinning wisten te boeken op Hongarije.

Jongens koppels
De dag was echter nog niet voorbij voor de jongens. Aan het einde van de middag en begin van avond stond voor hun het koppeltoernooi nog op het programma. Met de prima resultaten uit het singletoernooi verschenen onze oranje jongens vol goede moed aan de oche. Pim en Cas trokken de goede lijn uit het singletoernooi door en wonnen wederom al hun groepswedstrijden. Bij Bradley en Sydnee liep het niet meer vanzelf, maar op vechtlust vochten ook zij zich terug in het toernooi. Met prima spel sleepten ook zij twee overwinning binnen in de poulefase. Helaas bleek dit net niet genoeg voor de achtste finales en eindigden zij als derde in hun groep. Pim en Cas zagen we dus wel terug in de achtste finale, waarin zij Finland overtuigend wisten te verslaan. In de kwartfinale namen zij het vervolgens op tegen Duitsland. Een loodzware opgave na een halve finale en kwartfinale in het single toernooi, direct gevold door alle koppelwedstrijden. Bij zowel Pim als Cas was de tank eigenlijk leeg. Onze jongens wisten echter niet van opgeven en vochten voor elke leg. Helaas vielen in de laatste twee legs de dubbels 2x niet en profiteerde de Duitsers direct. Met een knappe 5e plaatst voegde zij echter wel veel belangrijke punten toe aan teamtotaal voor de overall titel. Klasse Team NL.

Op vrijdag staat het jongens teamtoernooi en het meisjes singletoernooi op het programma. Alle informatie met livestreams en uitslagen is te bekijken op deze pagina.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws