Ronald Balfoort schrijft titel van het Open Andel 2013 op zijn naam Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Ronald Balfoort schrijft titel van het Open Andel 2013 op zijn naam

Ronald Balfoort schrijft titel van het Open Andel 2013 op zijn naam

Ronald Balfoort heeft open Andel op zijn naam geschreven door in de finale te winnen van Martin Kant ( 5 - 1 ). Waar Balfoort zijn uitstekende vorm tot en met de finale wist vast te houden, was bij Kant het beste in de finale er vanaf. Kant gooide een paar slordige darts waardoor hij zijn kansen om in de wedstrijd te blijven in rook op zag gaan, terwijl Balfoort zijn kansen die hij kreeg bleef benutten. Balfoort had eerder in de halve finale het geluk aan zijn zijde. In een schitterende partij overleefde hij 2 matchdarts tegen jeugdig talent Gian van Veen.

Kant daarentegen schoof met goed spel o.a. Mathijs vd Steenhoven , Roy Westerlaken en Jordy Waalboer opzij, terwijl winnaar Balfoort o.a. won van Rudy Minnebach en de eerder genoemde Gian van Veen. In de verliezersronde was het Angelo van der Ley die in de finale te sterk bleek voor de wederom goed acterende Arie " the goose" van Golen , 4-1. Van der Ley wist de finale te bereiken zonder een leg af te staan.

De finaleplaats van Arie was echter niet het enige succes voor the goose - family , zoonlief Arjo wist de hoogste finish van de avond te gooien, 137. Opmerkelijk feit aan dit toernooi was, dat van de 48 deelnemers , the goose als nummer 49 geseed was. Er gebeuren soms rare dingen in de wereld van het darts. Het toernooi werd gehouden ten bate van het andels fanfare corps op een mooie locatie bij boomkwekerij Straver en het was een succesvol toernooi. Aankomend weekend staat het ouder/kind koppeldarttoernooi en de brutusranking op het programma gevolgd door Open hank op 24 november.

laatste 16 win.ronde
1.mark van haaren v gian van veen 0-3
2.sander van ooijen v giraldo van beckhoven 0-3
3.arjan van wijk v rudy minnebach 0-3
4.ronald balfoort v pedro klijn 3-0
5.roy westerlaken v jaimy van bavel 3-0
6.mathijs vd steenhoven v martin kant 0-3
7.ruzdija hopic v eduard tilleman 3-1
8.gijsbert struik v jordy waalboer 1-3

laatste 8 win.ronde
1.van veen v van beckhoven 3-0
2.minnebach v balfoort 0-3
3.westerlaken v kant 2-3
4.hopic v waalboer 2-3

laatste 4 win.ronde
1.van veen v balfoort 3-4
2.kant v waalboer 4-2

finale win.ronde
1.balfoort v kant 5-1

halve finale verlk.ronde
1.thierry leenmans v arie van golen 1-3
2.arjo van golen v angelo vd ley 0-3

finale verl.ronde
1.arie van golen v angelo vd ley 1-4

hoogste finish ; arjo van golen 137

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws