Sfeerimpressie en verslag van teampresentatie TOTO Dart Kings Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Sfeerimpressie en verslag van teampresentatie TOTO Dart Kings

Sfeerimpressie en verslag van teampresentatie TOTO Dart Kings

Vandaag was het tijd voor de presentatie van het team TOTO Dart Kings met Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en Vincent van der Voort. Namens Dartfreakz.nl waren we ook van de partij en legden we de heren een aantal vragen voor en schoten een paar foto's.

Vincent van der Voort
We vroegen Vincent van der Voort hoe hij tegen het Senior circuit aankijkt dat momenteel naam maakt en of hij hier na zijn carriere ook interesse in zou hebben.

Vincent is enthousiast over het Senior Circuit. Hij ziet zichzelf later wel deelnemen. Hij speelt al 38 jaar en is 22 actief op op professioneel niveau. Hij heeft geen jaar in zijn hoofd wanneer hij stopt. Zolang het fysiek gaat en hij op niveau mee kan gaat hij door. Het reizen is het zwaarste, in Corona tijd heeft hij meer tijd gehad voor familie en vrienden. Dat mist hij nu het meest in de drukke dartagenda.

Over het senior circuit zegt hij wel dat zijn persoonlijke mening is om spelers deel te laten nemen die niet meer actief zijn.

Michael van Gerwen
We vroegen Michael van Gerwen hoe zijn operatie is gegaan en wanneer hij de trainingen weer verwacht op te pakken.

Van Gerwen geeft aan al 18 maanden last te hebben en dat 2 injecties niet hebben geholpen. De trainingen zijn inmiddels alweer opgepakt en hij heeft al een paar uur staan trainen en aankomend weekend komt hij in actie op de Dutch Darts Masters.

Hij vroeg aan zijn arts letterlijk of hij door te spelen iets kan beschadigen, maar die gaf aan 'Nee je kan niets kapot maken want dat heb ik al gedaan'. Medisch gezien mag hij dus gewoon spelen. De hechtingen zijn er overigens vandaag pas uitgegaan en zijn eerste pijlen heeft hij dus alweer gegooid met de hechtingen er nog in tijdens zijn eerste training afgelopen zondag. Dat was lastig en spannend, want het zit toch in je hoofd, geeft Van Gerwen aan die er toch veel stress over had.

Ook haalt hij aan waarom hij het team zo belangrijk vind en hoe hij voor zich ziet hoe ze dit gaat helpen. Hij geeft aan dat data belangrijk is. Als darter voel je het zelf wel aan maar data helpt daar wel bij. De speler analyseert wel zijn eigen data, meestal niet van de tegenstander.

"Data kan ook in je hoofd gaan zitten. Als team moeten we elkaar zien te vinden en het is een nieuw team. Voor ons is het allemaal nieuw en wennen en in het eerste jaar moet je er nog niet te veel van verwachten. Twee maanden geleden kwam het idee van het team dus dat is nog erg vers. Op sportief gebied zal het even duren voor we de vruchten kunnen plukken."

Danny Noppert
Vervolgens komt Danny Noppert aan het woord: "Het is een mooi moment om in Amsterdam tegen Michael te spelen met deze blessure. Ik weet niet wat ik kan verwachten." Naast hem grapt Van Gerwen: "Pas maar op".

Dirk van Duijvenbode
Dan is het de beurt aan Van Duijvenbode: "Ik verwacht dat dit het begin van een trend is. Er waren ook al plannen voor een ander team in Engeland. TOTO pakt het erg professioneel aan waardoor het een trendsetter kan zijn.

Raymond van Barneveld
Al 38 jaar speelt Vincent van der Voort en Michael van Gerwen heeft 22 speeljaren op de teller staan. Maar het langst actief is Raymond van Barneveld.

Ze gaan elkaar nu wat vaker opzoeken op toernooien. Uiteraard zochten ze elkaar al op bij het ingooien maar nu ga je toch wel echt met elkaar eraan werken. Je kunt elkaar opzoeken voor vragen en daarbij kun je elkaar helpen. Denk nu bijvoorbeeld aan wat je aan elkaar kan hebben om iemand te laten herstellen van een blessure.

Zo blijkt uit anekdotes van de mannen dat Dirk en Vincent op kerstavond nog op zoek waren naar een fysiotherapeut in Engeland tijdens het PDC WK. Hierij kunnen ze nu op hun netwerk terugvallen.

Sfeerimpressie en verslag van teampresentatie TOTO Dart Kings
Sfeerimpressie en verslag van teampresentatie TOTO Dart Kings
Sfeerimpressie en verslag van teampresentatie TOTO Dart Kings
Sfeerimpressie en verslag van teampresentatie TOTO Dart Kings
Sfeerimpressie en verslag van teampresentatie TOTO Dart Kings

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws