SuperLeague "Vrijbuiter Cashino 2 wint ruim van Appingedam" Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

SuperLeague "Vrijbuiter Cashino 2 wint ruim van Appingedam"

SuperLeague "Vrijbuiter Cashino 2 wint ruim van Appingedam"

Op zaterdag 17 december was de gedeeld nummer drie Cafe op de Hoek uit Appingedam onze tegenstander. Nadat de vorige wedstrijd tegen de Stoof Zwolle in een gelijkspel eindigde wilden we alles op alles zetten om thuis de volle punten te pakken. Na de singles kon het nog alle kanten op maar de koppels gaven vandaag de doorslag waardoor een ruime 8-2 overwinning een feit was.

Voor Vrijbuiter kwamen Jeffrey Bekema, Deniz Armut, Timo v/d Brink en Ricardo Kingma in actie en Appingedam begon met Herman Goedhart, Tamara Schuur, Richard Huizinga en Geert Jan Schokker aan de Round Robin. De eerste vijf legs gingen met de darts mee waarna Appingedam de eerste break forceerde. Van de daarop volgende acht legs werd er echter maar 1 verloren door Vrijbuiter waardoor de Round Robin met 9-5 werd gewonnen.

Singles:
Timo - Richard 2-4
Jeffrey - Geert Jan 4-3
Deniz - Herman 4-1
Ricardo - Tamara 2-4

Timo beet de spits af tegen Richard. Richard kwam met een break op 0-1 waarna Timo 2 legs won. Daarna was het Richard die met goed spel de partij met 2-4 naar zich toe trok. De opmerkelijkste single kwam op naam van Jeffrey. In no-time kwam hij met 0-3 achter. Toen leek Jeffrey pas wakker te worden en, met o.a. een 116-finish, won hij vier legs op rij. Deniz gooide een degelijke partij tegen Herman. Na de 3-0 kon Herman nog iets terug doen maar met 4-1 was de overwinning duidelijk. Ricardo had de meeste moeite met zijn eigen legs terwijl hij in de legs van Tamara goed stond te spelen. Dit betekende dat van de zes legs er maar liefst vijf in een break eindigde.

Koppels:
Jeffrey/Deniz - Herman/Richard 3-2
Ricardo/Timo - Johan/Tamara 3-1
Jeffrey/Deniz - Johan/Tamara 3-1
Ricardo/Timo - Herman/Richard 3-2

De eerste koppelpartij bleek de meest cruciale van de dag. In een hoogstaande partij kwamen Jeffrey en Deniz met 1-2 achter. Toch werd knap teruggevochten tot 2-2. De beslissende leg werd aangevangen door Herman en Richard maar het was Jeffrey die met een 120-finish de partij besliste. Hierdoor leek Appingedam toch enigszins aangeslagen en ze kwamen dit niet meer te boven. Ook de, voor Geert Jan, ingevallen Johan Botter kon niet meer voorkomen dat alle koppelpartijen naar Vrijbuiter gingen. Richard, vandaag absoluut de sterkste speler van Appingedam, mocht in de solo-game nog proberen een punt te scoren tegen Jeffrey. Beiden speelden een uitstekende partij die beslist moest gaan worden middels een zevende leg. Hierin stond Richard na 12 pijlen op 91. Omdat Jeffrey goed druk zette begon Richard ineens te missen op de dubbels en kon Jeffrey het achste punt voor Vrijbuiter binnenhalen.

Solopartij:
Jeffrey - Richard 4-3

Bijzonderheden:
180-ers:
Appingedam: Richard 6x, Herman 1x
Vrijbuiter: Ricardo 2x, Timo 1x

Hoge finishes:
Vrijbuiter: Jeffrey 120 en 116
.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws