Terugblik laatste speelronde SLN: Oranjebar en Legend Reen Sneek veroveren landstitels Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik laatste speelronde SLN: Oranjebar en Legend Reen Sneek veroveren landstitels

Terugblik laatste speelronde SLN: Oranjebar en Legend Reen Sneek veroveren landstitels

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste speelronde op het programma voor de SuperLeague (SLN). Het beloofde een spannende dag te worden, want zowel in de hoofdklasse als overgangsklasse A streden nog 2 teams om het kampioenschap. Maar ook in de strijd tegen degradatie moest bijna overal de beslissing nog vallen tijdens de allerlaatste wedstrijd. Oranje Bar en Nitro Darts Centre Groningen gingen de laatste speeldag in als koplopers. Oranje Bar verdedigde hun koppositie met verve en pakte de landstitel in de hoofdklasse. Nitro Darts Centre Groningen ging echter verrassend onderuit en verloren zo op de valreep het kampioenschap. De mannen van Legend Reen Sneek wonnen wel en pakten zo alsnog de landstitel! Wij feliciteren beide teams met hun kampioenschap!

Hieronder een korte terugblik op de laatste speeldag met alle belangrijke beslissingen. Op de algemene SLN pagina zijn alle uitslagen en standen te vinden. Als je op een uitslag klikt kun je ook alle details (uitslagen van de wedstrijden in legs en alle 180-ers en hoge finishes) zien.

Hoofdklasse
Oranjebar had een duidelijke maar lastige opdracht en dat was winnen van nummer 4 Café de Dissel, want winst betekende de landstitel en met elk ander resultaat zou Bosgenoegen op de laatste speeldag alsnog het kampioenschap grijpen. Café De Dissel bood goed partij, maar de beker en de landstitel gaan na een 7-3 zege naar Mariahout! Met een verschil van slechts 1 puntje weet Oranje Bar de regerend kampioen Bosgenoegen achter zich te houden. DeDartshop was al zeker van degradatie, maar kwam verrassend met 0-3 voor in en tegen Team Winsum Sneek. De mannen uit Sneek wonnen uiteindelijk toch nog met 7-3 en eindigen als 3e in de Hoofdklasse. Twenty Six Urk speelde thuis met 5-5 gelijk tegen Café Sante Leiden, waardoor de Leidenaren degraderen naar de overgangsklasse. DKE RW Repair was ook nog niet zeker van lijfsbehoud, maar won met duidelijke cijfers (8-2) van de ‘t Vrijthof Allstars en eindigt uiteindelijk nog als zesde. Net als de Eindhovenaren was Fanatics Weert al zeker van degradatie, in hun laatste wedstrijd in de hoofdklasse verloren ze met 7-3 van Bosgenoegen.

Overgangsklasse A
In Overgangsklasse A was het nog erg spannend! Zowel de strijd om de landstitel als de strijd tegen degradatie lag nog volledig open. Nitro Dart Centre Groningen had thuis tegen SLT de Planeet aan een zege genoeg voor de titel, Legend Reen Sneek moest hopen op puntverlies en dan zelf ook winnen van Vostars United. De Groningers kwam met 2-0 voor, Sneek kwam met 1-3 achter en de Friezen hadden bijna een Hollywood scenario nodig om de landstitel nog te grijpen. En dat kwam er. Groningen kwam op een 3-5 achterstand en Sneek kwam met 5-3 voor te staan. Het werd bij beide duels 5-4, maar Groningen verloor met 4-6 en Sneek won met 6-4. De titel en promotie gaan op de laatste speeldag dus alsnog naar Legend Reen Sneek! Onderin speelden Holthuis en De Schout/Kluin Schilderwerken om plek 9 en 10, waarbij de nummer 10 rechtstreeks zal degraderen en de nummer 9 nog een laatste kans krijgt op handhaving tijdens de promotie/degradatiewedstrijden. De Schout won knap bij Toornsmit (4-6), maar Holthuis won met 8-2 van nummer 3 Café Kremer en eindigt als 9e. Ze spelen nu een play-off tegen De Barnstee, terwijl De Schout/Kluin Schilderwerken degradeert uit de Superleague. De laatste wedstrijd ging om de eer, De Moriaan versloeg Makkers van Wilma met 7-3.

Overgangsklasse B
In de Overgangsklasse B was het onderin nog spannend, met drie teams die vochten tegen degradatie. De Reunie – Adroparket had de beste papieren en had thuis tegen de Parkervloermeesters een punt nodig om definitief veilig te zijn. Het werd na een 4-2 tussenstand uiteindelijk 5-5. Het Geveltje nam het thuis op tegen nummer 2 Dart Team Venlo, maar in plaats van een zege werd er met 1-9 verloren. Door dat resultaat kon De Burgemeester nog directe degradatie ontlopen, door te winnen bij Dart Team Klumpke. En dat gebeurde, het werd liefst 0-10 voor de gasten. Het Geveltje degradeert dus en De Burgemeester speelt tegen Texsaloon Strijders tijdens de promotie/degradatiewedstrijden om een plekje in de Superleague 2022-2023. De titel in deze klasse was al verovert door de Vrijbuiter SuperLeague, in hun laatste wedstrijd wonnen de Apeldoorners met 3-7 op bezoek bij Dartscafé Noveau. Xtreme Sport Tilburg won hun laatste duel met 7-3 van de Stam Winterswijk en eindigt hierdoor als 3e.

Overgangsklasse C
In de Overgangsklasse C waren alle kaarten al geschud. DV Double Bull Spakenburg is gedegradeerd, De Ganzerik speelt tijdens de promotie/degradatiewedstrijden tegen Eddie’s Druijfjes en Agnes & Schier Barendrecht is de overduidelijke kampioen! Wel werd er nog gestreden om de 2e en 3e plaats. De kampioenen wonnen hun laatste duel van PrimaDarts met 4-6. DZJ Hippo Hilversum pakte de tweede plaats door met 2-8 te winnen van ZDF Sport Pub Goes, en de 3-7 nederlaag van Superleague Rotterdam tegen Sonny’s Darts/Agnes en Schier. DV Double Bull Spakenburg verloor met 2-8 van 8-eraf Amsterdam en tot slot was de Derby van Breda een prooi voor Oranjestad United, zij wonnen met 7-3 van De Ganzerik.

Zaterdag 2 juli aanstaande staan de allerlaatste SuperLeague wedstrijden van dit seizoen op het programma. Tijdens de promotie en degradatiewedstrijden strijden dan de volgende teams voor de laatste plekjes in de SuperLeague van komende seizoen 2022-2023

Holthuis – de Barnstee
De Burgermeester – Texsaloon Strijders
De Ganzerik – Eddies Druifjes

Tekst Marko Bok en NDB

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws