Terugblik op de Nederlandse SuperLeague Speelweek Dertien Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik op de Nederlandse SuperLeague Speelweek Dertien

Terugblik op de Nederlandse SuperLeague Speelweek Dertien

De dertiende speelweek van de SuperLeague (SLN) is afgelopen zaterdag afgewerkt. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden. Het grote hoogtepunt van deze speeldag was er voor Joey Greijn (Fanatics Weert). Joey gooide tijdens zijn partij een geweldige 9-darter. Verder noteerde Martijn Kleermaker (Bosgenoegen) een 170-finish. De volgende reguliere wedstrijden van de SuperLeague staan gepland op 1 april.

Hoofdklasse
De spanning is na afgelopen weekend volledig terug in de Hoofdklasse SuperLeague. Team Winsum Sneek bleek in Den Haag veel te sterk voor thuisploeg en koploper Goudenregenbar: 2-8. Door de overwinning staan de Friezen nu slechts één punt achter de koploper en houden ze kans op het kampioenschap. Met dezelfde cijfers als Team Winsum Sneek pakte ook Bosgenoegen zaterdag een belangrijke zege; dat team was in Oirschot te sterk voor De Dartshop ’t Vrijthof Allstars (2-8) en klimt daardoor naar de derde plaats. Martijn Kleermaker van Bosgenoegen gooide in die partij een 170-finish. Ook DKE RW Repair en Oranjebar uit Mariahout wonnen afgelopen weekend overtuigend. DKE RW Repair versloeg in Joure de mannen van SLT Die Gaststube (2-8) en Oranjebar was Twenty Six Urk de baas (2-8). Het spannendst was het in Staphorst bij het duel tussen Café De Dissel en Vrijbuiter Superleague: eindstand 5-5.

Overgangsklasse A
In de Overgangsklasse A is de competitie inmiddels een stuk minder spannend. SLT Langhenkel vastgoed staat tien punten los van de nummer twee: DCG Trainingdarts. De heren van Langhenkel wonnen afgelopen weekend op bezoek bij Vostars United: 3-7. Ook DCG Trainingdarts speelde zaterdag een uitwedstrijd. Tegen hekkensluiter SLT de Barnstee was het enige tijd nog spannend, maar toch bleken de Groningers uiteindelijk te sterk (4-6). Verder eindigde het duel tussen Superleague team De Karre en de heren van De Stam in evenwicht: 5-5. Tot slot werd Toornsmit in eigen huis verslagen (4-6) door SLT de Planeet uit De Krim. De wedstrijd tussen De Moriaan en Café Kremer wordt komend weekend (25 maart) ingehaald.

Overgangsklasse B
Het kampioenschap in de Overgangsklasse B is nog geenszins beslist. Het belangrijke duel tussen koploper Dart Team Venlo en achtervolger Xtreme sport Tilburg eindigde zaterdag in een ruime en knappe overwinning voor de Tilburgers: 2-8. Door de winst is de voorsprong van Venlo geslonken tot slechts één punt. Verder waren er afgelopen weekend overwinningen voor Parketvloermeesters (6-4 tegen Dartcafé Nouveau) en voor Fanatics Weert (8-2 tegen Pluym Schilderwerken). Voor Fanatics Weert en in het bijzonder voor Joey Greijn werd het een bijzondere middag. Greijn gooide in die partij een geweldige 9-darter. Helemaal onderin de Overgangsklasse B bevinden Shovel Darts Team en SL ut Wiel zich nog steeds in de gevarenzone. Shovel Darts Team ging in eigen huis onderuit tegen De Reünie-Adro Parket (4-6), terwijl SL ut Wiel het belangrijke duel tegen SL Dubbel10 Arnhem (8) verloor: 6-4.

Overgangsklasse C
De nummers een en twee van de Overgangsklasse C maakten afgelopen weekend geen fouten. Koploper Sportsbar Potters Hoofddorp was veel te sterk (9-1) voor DZJ Hippo Hilversum. Datzelfde gold voor Café Sante Leiden, dat in eigen huis met 8-2 afrekende met Eddie’s druifjes. Het Rotterdamse onderonsje tussen Sonny’s Darts / Café De Stoof en Superleague Rotterdam eindigde in een overwinning voor de gasten: 3-7. Verder was er nog een ruime zege voor Oranjestad United. De mannen uit Breda waren op bezoek bij PrimaDarts in Heerhugowaard flink op dreef: 1-9. Het spannendst werd het zaterdag bij SLT De Salamander tegen ZDF Sport Pub Goes. De bezoekers konden echter niet voorkomen dat de drie punten in Dongen bleven: eindstand 6-4 voor De Salamander.

Op de algemene SLN-pagina zijn de uitslagen, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. Als je op een uitslag klikt, kun je ook alle details (uitslagen in legs, 180-ers en hoge finishes) bekijken.

Bron/tekst NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws