Terugblik op derde speelweek van LaCo van het nieuwe seizoen 2023/2024 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik op derde speelweek van LaCo van het nieuwe seizoen 2023/2024

Terugblik op derde speelweek van LaCo van het nieuwe seizoen 2023/2024

Afgelopen weekend werkten de spelers van de LaCo hun derde wedstrijdronde van het nieuwe seizoen 2023/2024 af. Hieronder een terugblik op de gespeelde partijen. De volgende speelronde van de LaCo staat gepland voor zaterdag 25 november.

LaCo Heren
In poule A van de LaCo Heren gaat DVS met drie gewonnen wedstrijden aan kop. Afgelopen zaterdag kwam daar wel een spannende wedstrijd tegen de heren van de DONHN aan te pas. Pas in de triowedstrijden haalde DVS de winst binnen: eindstand 9-8. Met deze cijfers wonnen ook de heren van de SDC hun thuiswedstrijd tegen de VDO. Dat was nog een flinke kluif voor de thuisploeg, die terugkwam van een 5-8 achterstand. De SDC heeft nu twee overwinningen uit drie wedstrijden; de VDO heeft alle twee gespeelde duels verloren. De laatste partij van afgelopen weekend in poule A mag gerust een unicum worden genoemd. De heren van DBMN wonnen in eigen huis alle zeventien partijen tegen DID: het werd liefst 17-0. DOT kwam afgelopen weekend niet in actie en blijft dus op één winstpartij staan.

Ook in poule B staat één ploeg met drie gewonnen wedstrijden bovenaan: DBBR. Op bezoek bij de heren van de FDB werd afgelopen weekend met overtuiging gewonnen: 3-14. DBBR heeft tot dusver een riant puntengemiddelde van 12 per wedstrijd. Vlak achter die ploeg staan DBA en DORA, met twee gewonnen duels. DBA had gedeeld aan kop kunnen gaan, ware het niet dat de DORA zaterdag met een miniem verschil won: 8-9. Tufail Badal van de DORA versloeg Leroy Nieuwenhuis in de sologame en sleepte de winst binnen. Verder was er zaterdag de eerste overwinning van het seizoen voor de BDC. Op bezoek bij de RDB in Arnhem werd er gewonnen: 7-10. De heren van de DOGD hoefden afgelopen weekend niet in actie te komen in poule B.

LaCo Dames
Het was een druk dartweekend voor de dames in poule A van de LaCo. Alle zes teams kwamen zaterdag in actie. De dames van de SDC gaan momenteel aan kop in de poule. Daarvoor moest het team in eigen huis flink aan de bak tegen de VDO. Het werd uiteindelijk 6-5 in het voordeel van de SDC, dat nu drie van de drie wedstrijden heeft gewonnen. Verder was er een eclatante zege voor de dames van DBMN. In Houten liet de ploeg niets heel van DID: 10-1. De dames van DONHN wonnen het derde en laatste duel in poule A van afgelopen weekend. Op bezoek bij DVS in Deventer werd het 3-8 in het voordeel van de gasten. DID en DVS zoeken nog naar de eerste overwinning van het seizoen, terwijl naast de SDC ook DBMN nog ongeslagen is.

In poule B bij de dames hebben alle vijf teams inmiddels twee wedstrijden afgewerkt. De FDB en de RDB hebben beide wedstrijden gewonnen en staan bovenaan de poule. Afgelopen weekend was de FDB in eigen huis met 7-4 te sterk voor de dames van DBBR. In het andere en laatste duel in de poule was DSWN oppermachtig. Op bezoek in Almere werd de DBA overtuigend opzijgezet: 1-10. Alleen de sologame ging naar Silvia Veenstra van DBA, die daarmee de eer redde. Voor de dames van de RDB was het een rustig weekend; zij kwamen niet in actie en blijven na twee duels ongeslagen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws