Terugblik op zeventiende speelweek met verslagen en uitslagen SuperLeague Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik op zeventiende speelweek met verslagen en uitslagen SuperLeague

Terugblik op zeventiende speelweek met verslagen en uitslagen SuperLeague

De zeventiende speelweek van de SuperLeague (SLN) is afgelopen zaterdag afgewerkt. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden, waarin Jeffrey Rijlaarsdam (SL Dubbel10 Arnhem) een 170-finish gooide. De laatste speelweek van de SuperLeague staat gepland op 3 juni.

Hoofdklasse
Goudenregenbar uit Den Haag is heel dicht bij het kampioenschap in de Hoofdklasse. Op Urk won de koploper afgelopen zaterdag van Twenty Six (3-7), terwijl concurrent Team Winsum Sneek op bezoek bij Bosgenoegen gelijkspeelde: 5-5. De voorsprong van Goudenregenbar bedraagt nu drie punten, al heeft Winsum Sneek een iets beter gemiddelde. Als Goudenregenbar de laatste wedstrijd wint of gelijkspeelt, is het kampioenschap binnen. Onderin de Hoofdklasse is het nog erg spannend; vier teams zijn nog in gevaar. SLT Die Gaststube is al gedegradeerd, maar won afgelopen weekend in eigen huis wel ruim van Vrijbuiter Superleague: 8-2. Oranjebar ging thuis in Mariahout onderuit (3-7) tegen DKE RW Repair, terwijl De Dartshop ’t Vrijthof Allstars belangrijke punten pakte tegen Café De Dissel: 7-3.

Overgangsklasse A
SLT Langhenkel vastgoed was bij aanvang van het weekend inmiddels al kampioen in de Overgangsklasse A. De kampioen verloor afgelopen zaterdag echter wel op bezoek bij SLT de Planeet: 6-4. De nummer twee, Café Kremer, speelde thuis tegen de mannen van De Stam gelijk (5-5). Verder eindigde het duel tussen Toornsmit, dat een beslissingswedstrijd om handhaving moet gaan spelen, en degradant SLT de Barnstee in evenwicht: 5-5. DCG Trainingdarts won op bezoek bij Superleague team De Karre overtuigend (2-8) en maakt daardoor nog kans op de tweede plaats. Tot slot ging De Moriaan thuis in Kampen onderuit tegen Vostars United. Het werd 3-7 in het voordeel van de bezoekers.

Overgangsklasse B
Net als in de Hoofdklasse is het kampioenschap in de Overgangsklasse B nog niet beslist. Dart Team Venlo heeft drie punten voorsprong op de nummer twee, Xtreme sport Tilburg, maar de Tilburgers hebben een beter gemiddelde. Afgelopen zaterdag won Venlo op bezoek bij Parketvloermeesters (4-6), terwijl Xtreme sport Tilburg in Geleen afrekende met De Reünie-Adro Parket: 3-7. Als Venlo de laatste wedstrijd wint of gelijkspeelt, is de ploeg sowieso kampioen. Verder was Dartcafé Nouveau afgelopen weekend in eigen huis te sterk voor Pluym Schilderwerken (7-3) en ging Shovel Darts Team thuis onderuit tegen SL Dubbel10 Arnhem: 2-8. Jeffrey Rijlaarsdam van Arnhem gooide in die partij een 170-finish. Degradant SL ut Wiel verloor met diezelfde cijfers van Fanatics in Weert.

Overgangsklasse C
Kampioen Sportsbar Potters Hoofddorp is afgelopen weekend in de Overgangsklasse C tegen een nederlaag aangelopen. In eigen huis verloor Hoofddorp (3-7) van Café Sante Leiden, dat daarmee derde staat. Superleague Rotterdam (de nummer twee) kan Sportsbar Potters al niet meer achterhalen, maar won afgelopen weekend nog wel op bezoek bij Oranjestad United: 4-6. Verder verloor degradant ZDF Sport Pub Goes in eigen huis van Eddie’s druifjes (3-7), en won Sonny’s Darts / Café De Stoof thuis in Rotterdam van SLT De Salamander met 7-3. DZJ Hippo Hilversum redde het zaterdag niet tegen PrimaDarts (4-6) en dat betekent dat Hilversum voorlopig nog negende staat en waarschijnlijk een beslissingswedstrijd om handhaving moet gaan spelen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws