Terugblik twaalfde speelweek Landelijke Competitie Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik twaalfde speelweek Landelijke Competitie

Terugblik twaalfde speelweek Landelijke Competitie

Afgelopen weekend werkten de spelers van de LaCo hun twaalfde wedstrijdronde van het seizoen af. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde partijen. De volgende speelronde van de LaCo staat gepland voor zaterdag 1 april. Twee ruime uitslagen afgelopen weekend in poule A bij de heren. De BDC maakte in eigen huis geen fouten en was met 11-6 te sterk voor de heren van de RDB. Omdat het duel tussen DSWN en DBMN komend weekend wordt ingehaald, is de BDC voorlopig koploper. Als DSWN komende zaterdag wint, komen de teams weer op gelijke hoogte. Verder was er zaterdag een flinke zege voor de heren van de DORA tegen de VDO: 12-5. DBBR, dat momenteel derde staat, kwam afgelopen weekend niet in actie.

In poule B loopt de spanning alleen maar op. De SDC meldde zich twee weken terug bovenaan, maar verloor afgelopen weekend thuis van de heren van DONHN (7-10). Door het verlies van de SDC heeft de DOGD de koppositie overgenomen. Dat kostte nog wel wat moeite. In eigen huis werd nipt met 9-8 gewonnen van de heren van de FDB. Verder kwam DVS afgelopen zaterdag niet in actie en moet het duel tussen DOT en DBA nog worden ingehaald. Die wedstrijd staat voor 15 april op het programma.

LaCo Dames
Liefst drie teams staan na zaterdag met vijf overwinningen bovenaan in poule A van de dames. DSWN pakte in eigen huis een keurige 7-4 overwinning tegen de dames van DBMN. De RDB speelde afgelopen weekend niet, maar had al vijf winstpartijen staan. De koppositie is momenteel dus in handen van DBMN, de RDB en DSWN. De twee andere teams, DBBR en de VDO, kwamen zaterdag niet in actie.

In poule B komen de dames van DID verder in de problemen. DID kreeg zaterdag bezoek van de FDB en moest toezien hoe de Friezen ruim wonnen: 3-8. De koppositie in poule B blijft stevig in handen van de ongeslagen dames van DONHN. Daaronder volgen DVS (2) en de dames van DBA (3). De DONHN, DVS en DBA hadden afgelopen weekend vrij.

Op de algemene LaCo-pagina zijn de uitslagen, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. Als je op een uitslag klikt, kun je ook alle details (uitslagen in legs, 180-ers en hoge finishes) bekijken.

Tekst/bron ndbdarts.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws