Venken wint 5e ZomerRanking Cafe Quincy, Greijn runner up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Venken wint 5e ZomerRanking Cafe Quincy, Greijn runner up

Venken wint 5e ZomerRanking Cafe Quincy, Greijn runner up

We zijn precies op de helft. Het 5e toernooi gaat van start met 18 deelnemers. Door het feit dat we vandaag niet aan de 50 deelnemers komen, starten we de partijen met een bo7. De verliezersronde gaan we verder in een bo5 en schakelen we daarna door naar een bo7. Richting de finale gaan we dan eerder opschalen naar bo9, bo11 en de finale bo13. In de winnaarsronde is het Davyd Venken die deze finale haalt. Met zeer mooie overwinningen op JP Hendrix, Justin Massy en Jeffrey Mevissen. Via de bovenkant van de sheet weet Maurice Moons zich tot de finale te gooien. Hij wint op zijn weg hiernaartoe met mooie overwinningen van Joey Greijn, Gert Wevers en Colin Philippi.

In deze spannende finale moet Maurice Moons in Davyd Venken toch wel zijn meerdere
erkennen. En de winst gaat met 5-3 naar Davyd Venken. Maurice Moons mag proberen om zich alsnog te plaatsen voor de grote finale door zich te bewijzen tegen Joey Greijn die uit de verliezersronde komt. Joey Grein word eerder op de avond door Maurice Moons naar de verliezersronde gestuurd, maar weet toch deze plaats te bemachtigen door te winnen van Roel Geelen (4-1), Dennis Beeren(4-0), Justin Massy (4-2), Colin Philippi (5-3) en Oswin Streden (5-4). Joey Greijn en Maurice Moons gaan de strijd aan met elkaar in een bo11 waarbij Joey Greijn aan het langste eind trekt en zich met 6-3 plaats voor de grote finale waar Davyd Venken op hem wacht.

De finale zal gespeeld worden in een bo13 en Joey Greijn zal 2x moeten winnen van Davyd Venken om de toernooi zege op zijn naam te zetten. Davyd Venken wint de bull en mag beginnen. Hij pakt de 1e leg met een 24 darter. De 2e leg gaat ook naar Davyd met een 15 darter. De 3e leg gaat tegen de darts in en Joey maakt het 2-1 door 52 uit te gooien. In leg 4 krijgen we darts te zien op hoog niveau. Davyd Venken finished 105 en pakt de leg in 15 pijlen en zet de stand op 3-1. Ook leg 5 word in 15 darts uitgegooid door Davyd Venken, stand 4-1. Het begint eentonig te worden als ook de 6 e leg in 15 darts naar Davyd Venken gaat, en de stand op 5-1 word gezet. Dan word Joey wakker en pakt de 7 e leg met een 18 darter door 56 uit te gooien. Davyd laat het er niet bij zitten en pakt de 8 e leg van Joey af in 18 darts. In leg 9 worden de dubbels door beide heren gemist, maar Joey weet de dubbel dan toch te raken en komt terug naar 3-6. We gaan de 10 e leg in en ook deze weet Joey Grein te winnen, stand 4-6. Helaas kan hij deze comeback niet volhouden en Davyd Venken pakt dan de winst in 15 darts. Eindstand 7-4 en schrijft hiermee de overwinning op zijn naam van het 5 e ZomerRanking Cafe
Quincy op zijn naam.

Er zijn deze avond 48 maximale scores gegooid. Joey Greijn was hierbij degene die het meeste zijn pijlen alle drie in de triple 20 kreeg. Hij gooide maar liefst 12x onehundredeneighty!!!! De overige 180-ers werden gegooid door:
Denice Doorman (1), Gert Wevers (1), Colin Philippi (3), Jeffrey Mevissen (3),
Justin Massy (4), Maurice Moons (5), Davyd Venken (6), JP Hendrix (6), Oswin Streden (7)

De hoogste finish van 128 werd gegooid door Joey Greijn. Hij verdiend hiermee een gratis
inschrijving bij een volgend toernooi. De overige uitworpen boven de 100 vanavond kwamen op naam van : Dennis Beeren (103), Davyd Vencken (113), Oswin Streden (116), Joey Greijn (104)

Extra bonustoernooi ZomerRanking Cafe Quincy toernooi op vrijdag 22 juli Ook op dit toernooi zijn er de gewone rankingpunten te behalen alsook de bonus punten Inschrijven kan tot 20.00u Volgende week zaterdag 23 juli staat het 6e toernooi op het programma. Er is nog alle kans voor degene die zich willen gaan plaatsen voor de finaledag. Op de finaledag is plaats voor de beste 24 van de ranking. De beste 7 toernooien tellen mee voor de ranking. Inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur.

Tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws