Vogel wint HWDO single play-offs 1e divisie, Lamping 2e divisie Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Vogel wint HWDO single play-offs 1e divisie, Lamping 2e divisie

Vogel wint HWDO single play-offs 1e divisie, Lamping 2e divisie

Afgelopen vrijdag 17 mei warden in café Effe Om te Oud-Beijerland, de single play-offs van de 1e en 2e divisie van de HWDO gespeeld. Ook in deze divisies waren de beste 8 single spelers uit de competitie uitgenodigd. In beide divisie echter 2 afmeldingen, waardoor de nummers 9 en 10 alsnog mochten aantreden.

In de 1e divisie waren het de volgende mannen die het tegen elkaar gingen opnemen: Leo Kooiman (als enige 1OO % winst in de competitie), Boyan Vogel, Toby de Geus, Fabian Bakker, Ruben Schilperoord, Simon Verhoeven, Jermaine Krijger en Peet van Nederpelt.

In een best-of-3 zou in 7 onderlinge partijen uitgemaakt gaan worden wie zich de beste single speler van de competitie mocht gaan noemen.

In de eerste ronde moest Leo verrassend genoeg direct een nederlaag incasseren, Jermaine was met 2-1 te sterk voor hem. Boyan, Toby en ook Fabian pakten een 2-0 winst.

Jermaine kon niet lang nagenieten want even later werd hij door een 2-0 nederlaag tegen Toby weer met beide benen op de grond gezet. In ronde 3 liep echter ook Toby tegen zijn eerste verliespartij aan en omdat Boyan zijn 3e winst partij pakte, was hij op dat moment de enige koploper, maar was er uiteraard nog zeker niets beslist, want ook Leo en Fabian hegen hem met 2 punten in de nek. Jermaine bleef nog steeds op 1 punt staan, terwijl ook Peet en Ruben 1 winst partij hadden behaald. Alleen Simon stond nog op 0 en had tot dan toe nog geen leg weten te winnen.

In ronde 4 wist Simon dan toch eindelijk de dubbels te vinden en met enige moeite werd Toby met 2-1 verslagen die daarmee de kans op de eindoverwinning flink zag slinken. Ruben maakte flinke stappen in het klassement, nadat hij zijn eerste 2 partijen won boekte hij vervolgens 3 overwinningen en mengde zich weer in de strijd voor de medailles, doordat Leo in de 5e ronde voor de 2e maal verloor, ditmaal van Fabian Bakker die zich daardoor ook een goede positie in de stand verwierf.

In ronde 6 viel dan de eerste beslissing. Boyan boekte een 2-1 overwinning op Fabian en was daarmee zeker van de eindoverwinning. Hierdoor bleven er nog 3 kanshebbers over voor de podiumplaatsen, namelijk: Leo, Ruben en Fabian.

Fabian kon het in zijn laatste partij niet bolwerken tegen Toby die hem daardoor zelfs nog passeerde in de stand. Ruben wist te winnen van Simon en moest hopen op een verliespartij van Leo om het te kunnen passeren.

Leo, die moest aantreden tegen de al bekende winnaar Boyan, kreeg het zeker niet cadeau van zijn teamgenoot. Boyan was er zeer op gebrand om de avond ongeslagen af te sluiten en Leo moest in de 3e leg alle zeilen bijzetten om de winst te kunnen pakken hetgeen hem na enige missers alsnog toch te doen, waardoor hij 2e werd en Ruben 3e.

In de 2e divisie waren er dus ook 2 reserves opgeroepen om het veld te completeren, echter door het niet verschijnen van 1 van de overige deelnemers bleven er 7 mannen over om de strijd met elkaar aan te gaan en wel: Crelis Groenweg, Derrick Brown, Cees den Ouden, Corné Legierse, Robbert Smit, Rob de Klerk en Frans Lamping.

Men zou dus 6 partijen spelen, allen 1 maal tegen elkaar, in een best-of3 formaat om uiteindelijk ook in hun divisie te bepalen wie zich de sterkste mocht noemen.

Nummer 2 uit de stand, Derrick moest gelijk een nederlaag incasseren wat ook gold voor de invallers Rob en Frans. Crelis boekte 2 overwinningen op rij en was na 2 partijen de enige koploper, doordat Cees en Robbert hun 2e partij niet wisten te winnen. Rob en Frans deden dit wel en bleven zo nog in de race.

In ronde 3 was Crelis even vrij en dit stilzitten kwam hem niet goed uit, want in de volgende partij verloor hij, zij het nipt, met 2-1 van Frans die hem daarmee voorbij streef in de stand. Rob leek dat ook te doen maar verloor uiteindelijk toch met 2-1 van Derrick, die hiermee zijn 1e overwinning boekte. Dit was voor Corné nog niet weggelegd, die leek niet echt de avond van zijn leven te hebben en had tot dan toe nog geen leg weten uit te gooien.

Na ronde 6 werd duidelijk dat, naast Corne, die in ronde 7 dan toch een punt wist te pakken, ook Rob en Cees waren uitgeschakeld voor een hoge notering in de stand en dat Crelis, Derrick, Robbert en Frans gingen uitmaken wie er voor de prijzen in aanmerking zouden komen.

Robbert had het niet zelf in de hand, want hij was in de 7e ronde vrij en had 3 punten behaald, evenveel als Derrick die moest aantreden tegen Crelis. Een zeer interessante partij, want bij een nederlaag van Derrick zou Robbert 3e worden en Derrick naast het podium terugvallen terwijl een overwinning Derrick op een 2e plaats zouden brengen. Crelis zou bij verlies 3e worden, maar had bij winst nog kans op de eindoverwinning, las Frans zijn partij tegen Rob zou verliezen.

Crelis en Derrick maakten er een mooie en spannende partij van die in de 3e leg pas beslist werd, na het missen van een paar dubbels aan beide kanten was het Crelis die uitgooide en daarmee een beker veiligstelde.
Frans was aan de andere kant net klaar met zijn partij en ondanks goede tegenstand van Rob wist Frans een 2-0 overwinning te behalen en daarmee was hij zeker van de eindoverwinning van deze avond.

Er werden deze avond weinig bijzonderheden aan de wedstrijdtafel gemeld.

Alleen in de 2e divisie werd van Crelis Groeneweg een 180-score gemeld en een 114 finish.

In de 1e divisie gooiden Fabian (2x) Leo en Boyan een 180-er.

Einsdtand play-offs 1e divisie HWDO

1. Boyan Vogel

2. Leo Kooijman

3. Ruben Schilperoord

4. Toby de Geus

5. Fabian Bakker

6. Simon Verhoeven

7. Jermaine Krijger

8. Peet van Nederpelt

Eindstand play-offs 2e divisie HWDO
Frans Lamping 5 + 5
Crelsis Groeneweg 5 + 6
Robbert Smit 3 + 0
Derrick Browm 3 + 1
Cees den Ouden 2 - 3
Rob de Klerk 2 - 1
Corné Legierse 1 - 8

Redactionele noot: Dit is een ingestuurd nieuwsbericht.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws