Voorbeschouwing op SuperLeague en LaCo van aankomend weekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Voorbeschouwing op SuperLeague en LaCo van aankomend weekend

Voorbeschouwing op SuperLeague en LaCo van aankomend weekend

Zaterdag staat de veertiende speelweek van de SuperLeague (SLN) op het programma. Hieronder een korte voorbeschouwing.

Hoofdklasse
Het zit weer dicht bij elkaar bovenin de Hoofdklasse. Goudenregenbar gaat aan kop, maar Team Winsum Sneek volgt op slechts één punt afstand. Zaterdag gaat Goudenregenbar op bezoek bij Vrijbuiter Superleague in Apeldoorn. Team Winsum Sneek speelt in eigen huis tegen de mannen van Twenty Six Urk. Verder gaan DKE RW Repair en Café De Dissel de strijd met elkaar aan in Den Haag en neemt Oranjebar het in Mariahout op tegen de mannen van De Dartshop ’t Vrijthof Allstars. SLT Die Gasttube probeert dit weekend in eigen huis te winnen van Bosgenoegen, zodat ze mogelijk afscheid kunnen nemen van de laatste plaats.

Overgangsklasse A
In de Overgangsklasse A is het vooral spannend in het middenveld. Zo speelt SLT de Planeet (4) zaterdag tegen Superleague team De Karre (6). Helemaal bovenaan de ranglijst staat SLT Langhenkel vastgoed, met nog altijd negen punten voorsprong. Dit weekend krijgt Langhenkel thuis bezoek van De Moriaan uit Kampen. De nummer twee, Café Kremer, neemt het in Vroomshoop op tegen de mannen van Toornsmit. Verder vindt in Groningen het duel tussen DCG Trainingdarts en Vostars United plaats, terwijl hekkensluiter SLT de Barnstee afreist naar Winterswijk voor de wedstrijd tegen De Stam.

Overgangsklasse B
Een belangrijk duel zaterdag voor Xtreme sport Tilburg in de Overgangsklasse B. Bij winst tegen de nummer drie, Parketvloermeesters, blijft Tilburg in de race voor het kampioenschap. Dart Team Venlo staat slechts één punt boven Xtreme sport en gaat dit weekend op bezoek bij hekkensluiter SL ut Wiel in Bavel. Andere wedstrijden zaterdag zijn bijvoorbeeld De Reünie-Adro Parket tegen de mannen van Fanatics Weert en Dartcafé Nouveau tegen Shovel Darts Team. Tot slot speelt Pluym Schilderwerken (7) in Eindhoven een thuiswedstrijd tegen SL Dubbel10 Arnhem (8).

Overgangsklasse C
Ook in de Overgangsklasse C is het nog erg spannend aan kop. Interessant wordt zaterdag de wedstrijd tussen Superleague Rotterdam (3) en Café Sante Leiden (2). Bij winst komt Rotterdam op gelijke hoogte met de ploeg uit Leiden. Koploper is Sportsbar Potters Hoofddorp, dat dit weekend een uitwedstrijd speelt tegen Eddie’s druifjes. Verder neemt Oranjestad United het in Breda op tegen de mannen van ZDF Sport Pub Goes en gaat DZJ Hippo Hilversum de strijd aan met SLT De Salamander. PrimaDarts krijgt dit weekend bezoek van Sonny’s Darts / Café De Stoof.

De Landelijke Competitie (LaCo) gaat deze zaterdag ook verder en wel met de dertiende speelweek. Hieronder een korte voorbeschouwing van de diverse wedstrijden.

LaCo Heren
Koploper BDC in poule A van de LaCo Heren is komende zaterdag vrij. Dat betekent dat DSWN bij een overwinning op gelijke hoogte (negen winstpartijen) kan komen. De heren van DSWN spelen dit weekend thuis tegen de RDB, dat onderaan staat. Verder gaat de DORA het in Landsmeer opnemen tegen de heren van DBBR. Het laatste duel gaat tussen de VDO en DBMN. De VDO heeft de punten hard nodig om afstand te nemen van de onderste posities.

In poule B gaat de DOGD met acht overwinningen uit elf wedstrijden aan kop. Komende zaterdag neemt de ploeg het thuis in Groningen op tegen de DONHN, dat momenteel derde staat. Tussen de koploper en de DONHN bevindt zich nog de SDC, maar dat team is dit weekend vrij. Verder speelt DOT in eigen huis tegen de heren van DVS. DBA krijgt tot slot bezoek van de heren van de FDB.

LaCo Dames
Het is erg spannend in poule A bij de dames. Liefst drie teams gaan aan kop met elk vijf overwinningen. Twee van hen, DSWN en de RDB, spelen zaterdag tegen elkaar in Den Haag. Verder hebben de dames van DBMN een uitwedstrijd tegen hekkensluiter VDO op het programma staan. DBBR hoeft zaterdag niet in actie te komen.

De dames van de DONHN zijn na zeven wedstrijden nog ongeslagen in poule B. De DONHN reist zaterdag naar Delft voor het duel met DID. In Almere-Stad staat vervolgens de wedstrijd tussen DBA en de dames van de FDB op het programma. DVS, dat tweede staat achter de DONHN, is dit weekend vrij.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws