Kim Huybrechts volgt Michael van Gerwen op in Nederhemert Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Kim Huybrechts volgt Michael van Gerwen op in Nederhemert

Kim Huybrechts volgt Michael van Gerwen op in Nederhemert

In Nederhemert stond vandaag de Nederhemert Darts Trophy op het programma. Cafe L&L stond bol van de darters in het rustige Nederhemert in de provincie Gelderland. De wisselbeker in Nederhemert is iets bijzonders. Er zijn namelijk maar twee exemplaren van in de wereld. De ene is handen van Gary Anderson, die de laatste winnaar van de IDL is en de andere is dus de wisselbeker van het Open Nederhemert en stond op naam van Michael van Gerwen maar gaat nu naar België.

In 2006 vond de eerste editie plaats, waarin Michael v Gerwen in de finale te sterk was voor Jelle Klaasen. Een jaar later verloor Klaasen de finale van de altijd gezellige Leon de Geus. In 2008 was het Gino Vos die Toon Greebe versloeg en in 2009 was het dan eindelijk Klaasen die de finale won tegen de winnaar van het jaar er voor Gino Vos. In 2010 ging de finale tussen Michael van Gerwen en Fabian Roosenbrand. Van Gerwen won hier zijn 2e Open Nederhemert. Het afgelopen jaar was het wederom Van Gerwen die de winst binnensleepte door in de finale Klaasen te verslaan.

9-darter
Editie 2012 ging naar de Belg Kim Huybrechts die met 6-5 maar nipt won van Leon de Geus. Eerder bij de laatste 32 miste Gino Vos een 9 darter tegen de Ier Mickey Brown. The Fox won de wedstrijd met 3-1 maar ging een ronde later onderuit tegen Dick van Dijk. De grond van Nederhemert is blijkbaar goed. Dennis Koenen wist later in het toernooi wel de perfecte leg te gooien tegen de latere winnaar Huybrechts. Dennis Koenen gooide zijn 9 darter in de kwartfinale.

Kim Huybrechts schakelde op zijn tocht naar de overwinning Dennis te Kloese, Marcel Blik, Dennis Koenen, Jordy Terburg en in de finale Leon de Geus uit.

De titelverdediger Michael van Gerwen had verplichtingen in Schotland waardoor hij niet aanwezig was.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws