Oranjebar Lions (PDB) is voor de eerste keer Nationaal bekerkampioen van Nederland geworden Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Tijdens vaderdag stond de Zutphense Hanzehal in het teken van de nationale bekerkampioenschappen darts. De Friezen van Skûtsje 1, die gisteren nog triomfeerden als nationaal divisiekampioen in de ere-divisie, sleepte vorig jaar de nationale beker in de wacht. Ditmaal is het echter Skoffel 4 dat de Friese eer hoog probeert te houden.

De afgelopen twee jaar waren Friese teams dominant in het nationale beker-circuit. In 2022 wist het team Ouwe Vat 1 de beker mee naar Friesland te nemen, en afgelopen jaar was het de beurt aan Skûtsje 1 om de felbegeerde trofee te veroveren. Dit jaar zijn er 18 teams aanwezig in de Hanzehal, waaronder Skoffel 4, die allen strijden om de titel.

Hoewel het evenement op zaterdag, de divisiekampioenschappen, veel publiek trok, was het op zondag aanzienlijk rustiger in de Hanzehal. Om 11 uur begonnen de eerste poulewedstrijden en later in de middag zou de knock-outfase van start gaan. Met een spannend Europees Kampioenschap voetbal in aantocht, waar Oranje om 15:00 uur hun eerste wedstrijd tegen Polen zou spelen, zorgde dit ervoor dat sommige teams die vroeg werden uitgeschakeld met een glimlach huiswaarts keerden; ze konden immers de wedstrijd van Oranje bekijken.

De Spanning Stijgt De knock-outfase belooft veel spektakel, met teams die alles op alles zetten om de beker in de wacht te slepen. Het is een kwestie van afwachten welke teams zich staande weten te houden en wie uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis gaat. De sfeer in de Hanzehal is gespannen maar sportief, met dartliefhebbers die uitkijken naar spannende duels en onverwachte wendingen.

Eervolle Uitdaging Voor De Kampioen De kers op de taart voor de winnaar van de nationale beker is een bijzondere wedstrijd tegen de TOTO Dart Kings of een selectie van deze spelers, afhankelijk van hun beschikbaarheid. Dit illustere team bestaat uit geen geringere namen dan Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort en Gian van Veen. De wedstrijd zal plaatsvinden op een prachtige locatie, waar niet alleen de dartcompetitie centraal staat, maar ook gezelligheid en sfeer. Er zal gezorgd worden voor heerlijke hapjes en drankjes, waardoor het belooft een onvergetelijke middag te worden voor zowel de spelers als de toeschouwers. Het runner-up team de Marvels bestaat uit Jurgen Hoogvliet, Eddy Broos, Eddy Merlijn, Thom van den Herik, Danny van Trijp, Wesley Plaisier en Mitchell van Schukkman (C). Het winnende team bestaat uit: Theo Bekkers, Andy Baetens, Wouter Vaes, Jermaine Wattimena, Kendji Steinbach, Jelle Klaasen, Barry Zander, Willem Mandigers, Jimmy van Schie en captains Davy van der Zande & Peter van den Broek.

De ontknoping

In de kwartfinale wisten The Peaky Blinders te ontsnappen nadat ze in de beslissende 'bierronde' 300 punten achterstonden, maar De Stam 1 de dubbel niet konden gooien. De mannen van de DBBR nemen het in de halve finale op tegen Oranjebar Lions van de Peeland dartsbond. In de andere halve finale de Marvels die het opnemen tegen DC Triple Heerde 6 die de Bosschenaren The Lions van de BDC met 4-1 versloegen. In de halve finale strijd om de finale wisten The Marvels en Oranjebar Lions uit winnaars te komen. The Marvels wisten in het seizoen 2018/2019 ook al Nationaal bekerkampioen te worden, terwijl de mannen van de Oranjebar uit Mariahout nog niet eerder de nationale beker wisten te winnen. In de finale kwam en de Marvels 2-0 voor waarna Wattimena en Kendji Steinbach elk hun single wisten te winnen waardoor het 2-2 werd. Ondanks de sterke start van de Marvels wist Oranjebar in de koppels toe te slaan. Jermaine Wattimena & Kendji Steinbach wisten met 3-0 de koppel te winnen en ook Jimmy van Schie & Jelle Klaasen wisten hun spannende koppel met 3-2 te winnen waarmee de eerste nationale bekertitel een feit is.

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan.