Withaar, De Jong en Van Bijnen winnen Winmau NDB Open Rivierenland Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Withaar, De Jong en Van Bijnen winnen Winmau NDB Open Rivierenland

Withaar, De Jong en Van Bijnen winnen Winmau NDB Open Rivierenland

Deze zondag stond de vierde Winmau NDB-ranking van het seizoen op het programma. In Wijchen wordt gestreden om de titel op het Open Rivierenland. De NDB-ranking kent dit seizoen zes toernooien en is dus net over de helft. De jeugd wordt verdeeld in meisjes, junioren (jongens van 14 t/m 17 jaar) en aspiranten (jongens t/m 13 jaar), waarbij de leeftijd aan het begin van het seizoen leidend is. Er deden 5 meisjes, 22 aspiranten, 31 junioren mee aan het Open Rivierenland. .

Egbert Withaar schreef het Winmau NDB Open Rivierenland bij de aspiranten op zijn naam. Egbert won achtereenvolgens van Beau Eernissen, Shivam Gogar, Cor Beukema en Daan Toxopeus, die eind januari ook de finale van het Dutch Open aspiranten haalde. Egbert voorkwam dat het twee NDB-rankingtitels op een rij werd Daan, na zijn titel op het Open Stedendriehoek.

Fardau de Jong doet het dit seizoen ieder toernooi een stapje beter. Waar ze op de tweede NDB-ranking van het seizoen in de kwartfinale strandde, haalde ze in Zutphen op NDB-ranking 3 de halve finale en pakte ze in Wijchen de titel op het Open Rivierenland. In de halve finale versloeg ze Michelle Krug met 3-0 om in de finale Chantal Tessin, die de eerste drie NDB-rankings van het jaar op haar naam schreef, met 3-1 te kloppen.

Pim van Bijnen pakte zijn tweede NDB-rankingtitel van het seizoen. Hij was Bradley van der Velden de baas in de finale, die voor de vierde keer dit rankingseizoen de finale haalde. Op weg naar de finale zette de Tilburger Yannick Evers en Kendji Steinbach opzij.

Aspiranten
Kwartfinale
Ruben Baalmans - Sem Sijbrands 3-0
Daan Toxopeus - Pim Brom 3-2
Cor Beukema - Keano van Deventer 3-0
Egbert Withaar - Shivam Gogar 3-1

Halve finale
Daan Toxopeus - Ruben Baalmans 3-1
Egbert Withaar - Cor Beukema 3-1

Finale
Egbert Withaar - Daan Toxopeus 3-0

Meisjes
Halve finale
Fardau de Jong - Michelle Krug 3-0
Chantal Tessin - Daphne Camijn 3-1

Finale
Fardau de Jong - Chantal Tessin 3-1

Junioren
Kwartfinale
Bradley van der Velden - Joshua Adriaanse 3-2
Cas Maessen - Seb van Doorn 3-2
Pim van Bijnen - Yannick Evers 3-1
Kendji Steinbach - Damon Brouwers 3-1

Halve finale
Bradley van der Velden - Cas Maessen 3-0
Pim van Bijnen - Kendji Steinbach 3-2

Finale
Pim van Bijnen - Bradley van der Velden 4-1

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws