Zomercylcus 1 Cafe de Paesjsjtal: Claassen verslaat Dieters Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Zomercylcus 1 Cafe de Paesjsjtal: Claassen verslaat Dieters

Zomercylcus 1 Cafe de Paesjsjtal: Claassen verslaat Dieters

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver. De zomercyclus 2013 stond op het punt van beginnen. Maandenlange voorbereiding en promotie waren voorbij en nu moest dus het circus gaan beginnen. Om half 11 in de ochtend verzamelde zich Ed. Dinand, Mischa, Rick, Leon en Aaron om alles te gaan opbouwen voor het toernooi. De nieuwe tent, nog lekker ruikend naar vers rubber, en de 9 banen werden in een kleine 3uur opgezet. Op een klein ongelukje na, waarbij Dinand en Aaron kleine verwondingen aan overhielden, ging alles vrij voorspoedig. En nadat Hannes de tent had voorzien van geluid, was alles klaar ervoor.

Klokslag 19:00 kwamen de eerste deelnemers binnen druppelen. Een feest van herkenning en vriendschap, wat de meeste spelers hebben zich toch alweer een jaartje niet meer gezien. Iedereen was mooi op tijd binnen, waardoor om 20:00 de loting verricht kon worden door Melvin Vink. 62 heren en 22 dames konden gaan strijden voor bekers.

In de Poules waren er weinig verrassing, al moet het toch Anton Ucher zijn, die met van alles bezig was behalve darten, waardoor hij de A-Ronde miste. Na de poule liet in de 2de ronde outsider voor de titel Jurgen Harts zich verrassen door Rob Daemen. Ook Damion Habets kwam niet verder dan de laatste 32, Marco van Soest was zijn waterloo. Bij de laatste 16 konden we ook meteen het lijstje met favorieten bijna weggooien, enkel Dennis Feitsma, Wesley Smit en Aaron de Haas overleefde deze slijtageslag. Zowel Michel Verstappen, Mino Roso, Mischa Vankan, Diego Bertholet en Marco van Soest konden het niet bolwerken. Dat betekende dus niet de verwachtte namen in de kwartfinales. Jo Dieters bleef verrassen, door nu ook Dennis Feitsma na huis te sturen. Clarke rekende af met Rodney vd Laarschot, die veel meer verdiende, Wesley liet zich uit zijn spel halen door de koelbloedige Rivo Arets, en Dennis Claessen liet even zien dat hij in top vorm was vandaag tegen Robbie Hoekzema.

Van de vier halve finalisten, was er één die in de voorbeschouwing werd genoemd. Dit laat alleen maar zien dat het niveau heel dicht bij mekaar zit, en het voorspellen van het toernooi net zo goed een toto kan worden. Alles is mogelijk. Jo Dieters overleefde 12 matchdarts tegen Clarke Kent, en maakt zijn entree in de Finale. Dennis was echt in topvorm, en liet Rivo kansloos in de andere halve Finale. De strijd om de 3e/4e plaats was een wedstrijd dat finale waardig was. Clarke maakt 1-0 met een 76 finish, Rivo maakte 1-1 met een 104, Clarke sloeg terug met een 120, en maakte het karwei af met een 127 finish. 3 finishes boven de 100 in 4 legs. De finale was derhalve misschien van iets minder niveau, maar wel ontzettend spannend. In een thriller overleefde Jo weer een stuk of 12 matchdarts, maar de 13de werd hem te veel. 4-3 voor Ollie, die de mensen van de voorbeschouwing de mond snoerde, omdat hij niet bij het rijtje favorieten stond.

Bij de dames was Yasmina weer eens ongenaakbaar. Ze kwam zonder al te veel problemen in de finale. Aan de andere kant van het schema liet Silvy Hanssen zien dat ze goed getraind heeft in de winter, want haar goede vriendin en aartsrivaal Ilona Eijkenboom werd in de halve finale verslagen. Ook in de finale hield ze Yasmina goed bij, maar de ervaring van finales spelen van Maastrichtse was de doorslag tot de winst.

De uitslagen zijn leuk en aardig. Maar wat het belangrijkste is en blijft dat bij deze eerste zomercyclus de sfeer en gezelligheid van de vorige jaren er al meteen goed inzaten. De organisatie is trots op iedereen die hiertoe bijdraagt, en volgende week gaan we gewoon weer verder in de Cross Caroussel op de rijksweg in Geleen.

A-Ronde 1/8 Finale
Michel Verstappen 0 - 3 Dennis Feitsma
Jo Dieters 3 - 2 Mischa Vankan
Rodney vd Laarschot 3 - 2 Mino Roso
Clarke Kent 3 - 1 Patrick Day
Danny Toulouse 0 - 3 Wesley Smit
Rivo Arets 3 - 2 Rob Daemen
Marco van Soest 0 - 3 Dennis Claassen
Diego Bertholet 2 - 3 Robbie Hoekzema

B-Ronde 1/8 Finale
Hein Mennens (S) 0 - 2 Michel Verbroeken
Leon Vankan 0 - 2 Tinus de Jonge
Funs Frissen 0 - 2 Ramon Lemmens
Anton Ucher 2 - 0 Rodney Vankan
Joeri Paul 1 - 2 Guus Salden
Kees de Koning 0 - 2 Theo Dizy
Jimmy Knubben 2 - 0 John Smit
Francois Feuler 0 - 2 Leroy vd Struis

A-Ronde Kwartfinale
Dennis Feitsma 2 - 3 Jo Dieters
Rodney vd Laarschot 0 - 3 Clarke Kent
Wesley Smit 0 - 3 Rivo Arets
Dennis Claassen 3 - 0 Robbie Hoekzema

B-Ronde Kwartfinale
Michel Verbroeken 1 - 2 Tinus de Jonge
Ramon Lemmens 2 - 0 Anton Ucher
Guus Salden 2 - 0 Theo Dizy
Jimmy Knubben 2 - 0 Leroy vd Struis

A-Ronde Halve Finale
Jo Dieters 3 - 2 Clarke Kent
Rivo Arets 2 - 3 Dennis Claassen

B-Ronde Halve Finale
Tinus de Jonge 0 - 2 Ramon Lemmens
Guus Salden 1 - 2 Jimmy Knubben

A-Ronde 3/4 Plaats
Clarke Kent 3 - 1 Rivo Arets

B-Ronde 3/4 Plaats
Tinus de Jonge 0 - 2 Guus Salden

A-Ronde Finale
Jo Dieters 3 - 4 Dennis Claassen

B-Ronde Finale
Ramon Lemmens 1 - 3 Jimmy Knubben

A-Ronde Kwartfinale
Tess Huisman 0 - 3 Ilona Eijkenboom
Cynthia Dizy 2 - 3 Silvy Hanssen
Natasja Doveren 3 - 0 Saskia Bies
Yasmina Vertommen 3 - 0 Ramona Louppen

B-Ronde Kwartfinale
Nada Suyk 0 - 2 Dianthe Mennens
Sandra Gielen 2 - 1 Joes Keulen
Samantha Esser 2 - 0 Debby van Eck
Marina Beugels (s) 2 - 0 Tahnee Kersten

A-Ronde Halve Finale
Ilona Eijkenboom 2 - 3 Silvy Hanssen
Natasja Doveren 2 - 3 Yasmina Vertommen

B-Ronde Halve Finale
Dianthe Mennens 0 - 2 Sandra Gielen
Samantha Esser 2 - 1 Marina Beugels (s)

A-Ronde 3/4 Plaats
Ilona Eijkenboom 3 - 0 Natasja Doveren

B-Ronde 3/4 Plaats
Dianthe Mennens 1 - 2 Marina Beugels (s)

A-Ronde Finale
Silvy Hanssen 2 - 3 Yasmina Vertommen

B-Ronde Finale
Sandra Gielen 0 - 2 Samantha Esser

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws