Adrian Jackpot Lewis "Het was alsof ik terug in de tijd ging" PDC
PDC

Adrian Jackpot Lewis "Het was alsof ik terug in de tijd ging"

Adrian Jackpot Lewis "Het was alsof ik terug in de tijd ging"

Van Barneveld overleefde acht matchdarts van de Oostenrijkse Zoran Lerchbacher in de Tweede Ronde voordat hij Geert Nentjes en Martin Schindler versloeg. In de kwartfinale speelde de Hagenaar een 101,6 gemiddelde waarbij hij Jan Dekker met 6-2 overwon. In de halve finale wist Barney een dramatische 7-6 overwinning te boeken tegen Keegan Brown.

In de finale troffen twee giganten van weleer elkaar, Adrian Lewis stond al twee jaar droog en wist Van Barneveld in de finale van Players Championship 8 in Wigan te verslaan.

Lewis, wiens laatste ranking triomf stamt uit april 2017, maakte zijn langverwachte terugkeer door de herrijzende Van Barneveld met 8-3 te verslaan voor de titel.

De tweevoudig wereldkampioen Jackpot won zijn 25ste titel in zijn PDC-carrière.

"Dat was een van de moeilijkste wedstrijden die ik ooit heb gespeeld, het was een beetje alsof ik terug in de tijd ging", zei Lewis, die zijn reeks van vijf verloren finale eindelijk wist om te zetten in een titel.

"Raymond is nog steeds een van 's werelds beste spelers, hij heeft het op dit moment moeilijk, omdat de Premier League zo moeilijk kan zijn als je in een neerwaartse spiraal zit.

"Deze vloertoernooien zijn de moeilijkste om te winnen, dus ik ben blij met deze titel en kijk ernaar uit om weer het niveau te spelen waar ik vandaan kom."

Lewis begon zijn run met een 6-0 white wash op Mark Dudbridge, waarna overwinningen op Mark Webster, Glen Durrant en Luke Woodhouse hem in de kwartfinales brachten. Jackpot kwam oog in oog met Vincent van der Voort die met 6-2 verloor van de Brit. Lewis gooide bij de laatste vier zijn beste prestatie van de dag, met een gemiddelde van 110.2 liet hij Jonny Clayton weten in een goede vorm te steken. (7-1)

De finale tussen twee oud wereldkampioenen begon met een verbluffende 138-finish van Lewis om de openingsleg te breaken en te verzilveren voor een 0-2 voorsprong. Van Barneveld vocht zich terug in de finale met opeenvolgende ton-plus finishes van 110 en 118 om gelijk te komen, en hield toen zijn eigen leg op 3-2 voor te komen. Lewis veroverde vervolgens vijf legs, waarin een 11-; 13- en 14-darter waarna hij een majestueuze 149-finish gooide om de titel te pakken.

Van Barneveld kwam net tekort in zijn poging om een ​​eerste PDC-titel te behalen sinds zijn memorabele 2014 Premier League-triomf, maar nam het goede gevoel mee sinds zijn laatste protour finale van 2015.

"Ik vocht echt vandaag, het doet me echt goed weer een protour finale te bereiken," zei Van Barneveld, die voor het laatst een ranking evenement won in 2013.

"Natuurlijk geeft dit me extra geloof dat alles mogelijk is, Ik heb veel respect voor de manier waarop hij het afgelopen jaar of zo heeft gestreden, en nu moet ik hetzelfde doen in mijn laatste zeven maanden als prof." aldus Raymond van Barneveld.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws