Aileen de Graaf trekt zich terug, Noa-Lynn van Leuven strijdt op de Betfred Women’s World Matchplay PDC
PDC

Aileen de Graaf trekt zich terug, Noa-Lynn van Leuven strijdt op de Betfred Women’s World Matchplay

Aileen de Graaf trekt zich terug, Noa-Lynn van Leuven strijdt op de Betfred Women’s World Matchplay

In een verrassende wending heeft Aileen de Graaf zich teruggetrokken uit de Betfred Women’s World Matchplay, waardoor de jonge Ierse Katie Sheldon haar plek inneemt. Aileen de Graaf heeft aan de PDC aangegeven het toernooi te laten schieten, omdat ze een vakantie gepland heeft. Dit nieuws werd bevestigd na de bekendmaking van de line-up voor het prestigieuze damestoernooi dat op 21 juli plaatsvindt in de Winter Gardens in Blackpool.

De derde editie van het evenement, met een prijzengeld van £25.000, zal wederom een spektakel worden met acht van de beste vrouwelijke dartsspeelsters die strijden om de hoofdprijs van £10.000. De line-up bevat enkele grote namen, waaronder vier wereldkampioenen. Titelverdediger Beau Greaves zal haar kampioenschap verdedigen en neemt het in de kwartfinales op tegen Sheldon.

Noa-Lynn van Leuven heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Ze won niet alleen de Winmau Challenge Tour, maar ook twee Women's Series-titels, wat haar een plek heeft opgeleverd als vijfde reekshoofd. Van Leuven zal het in haar kwartfinale opnemen tegen de Japanse ster Mikuru Suzuki, die in het afgelopen jaar ook een aantal indrukwekkende overwinningen heeft behaald.

Naast de terugtrekking van De Graaf en de opkomst van Van Leuven, zijn er andere belangrijke matchups die veelbelovend zijn. Fallon Sherrock, kampioen van 2022, speelt tegen de drievoudige Lakeside-kampioen Anastasia Dobromyslova. Deze wedstrijd belooft een spannende kwartfinale te worden, aangezien beide dames zich in topvorm verkeren. Lisa Ashton, derde reekshoofd, gaat de strijd aan met Rhian O’Sullivan, een andere terugkerende favoriet in Blackpool.

De wedstrijden worden live uitgezonden op Sky Sports en andere PDC-uitzenders wereldwijd, waardoor fans geen moment van de actie hoeven te missen. De winnaar van de Betfred Women’s World Matchplay zal niet alleen een indrukwekkend prijzengeld van £10.000 mee naar huis nemen, maar zich ook kwalificeren voor de Grand Slam of Darts en het 2024/25 Paddy Power World Darts Championship.

De kwartfinales worden gespeeld in een best of zeven legs-formaat, terwijl de halve finales best of negen legs zijn en de finale best of elf legs. Het toernooi belooft een dag vol spannende duels en adembenemend darts te worden, waarbij alle ogen gericht zullen zijn op de prestaties van de deelnemers.

Betfred Women’s World Matchplay Order of Merit Top Tien

1 - Beau Greaves £25.100

2 - Fallon Sherrock £18.800

3 - Lisa Ashton £12.600

4 - Mikuru Suzuki £12.500

5 - Noa-Lynn van Leuven £8.700

6 - Rhian O'Sullivan £7.500

7 - Anastasia Dobromyslova £5.000

8 - Aileen de Graaf £4.700

9 - Katie Sheldon £4.200

10 - Gemma Hayter £4.000

2024 Betfred Women’s World Matchplay, Zondag 21 juli

Loting, programma:

(1) Beau Greaves v (8) Katie Sheldon

(4) Mikuru Suzuki v (5) Noa-Lynn van Leuven

(2) Fallon Sherrock v (7) Anastasia Dobromyslova

(3) Lisa Ashton v (6) Rhian O'Sullivan

Formaat

Kwartfinales - Best of zeven legs

Halve Finales - Best of negen legs

Finale - Best of elf legs

Prijzengeld

Winnaar: £10.000

Runner-Up: £5.000

Halve Finalisten: £2.500

Kwartfinalisten: £1.250

Totaal: £25.000

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws