Alleen zo kan Raymond van Barneveld degradatie nog ontlopen PDC
PDC

Alleen zo kan Raymond van Barneveld degradatie nog ontlopen

Alleen zo kan Raymond van Barneveld degradatie nog ontlopen

Deze week komt Raymond van Barneveld twee keer in actie voor eigen publiek en treft hierin Daryl Gurney op woensdag en Michael van Gerwen op donderdag. Het zal voor Barney de laatste keer zijn in Ahoy en goede resultaten zijn cruciaal om degradatie nog te kunnen ontlopen.

We nemen een blik op de verschillende scenario's.

Twee keer winst
Als Van Barneveld woensdag en donderdag wint pakt hij 4 punten maar dan is hij nog afhankelijk van de prestaties van Michael Smith. Het is dan noodzakelijk dat Michael Smith een keer puntenverlies lijdt of dat Price of Gurney een nederlaag leiden. Bij een gelijke stand in punten is het legsaldo doorslaggevend.

Eén keer winst, één keer gelijk
Als Van Barneveld een keer wint en een keer gelijk speelt pakt hij 3 punten. Dan lijkt alleen het passeren van Michael Smith nog haalbaar en die mag op zijn beurt dan maximaal 2 punten pakken. Bij een gelijke stand in punten is het legsaldo doorslaggevend.

Eén keer winst, één keer verlies
Als Van Barneveld een keer wint en een keer verliest pakt hij 2 punten. Dan lijkt alleen het passeren van Michael Smith nog haalbaar en die mag op zijn beurt dan maximaal 1 punt pakken. Bij een gelijke stand in punten is het legsaldo doorslaggevend.

Twee keer gelijk
Als Van Barneveld een twee keer gelijk speelt pakt hij 2 punten. Dan lijkt alleen het passeren van Michael Smith nog haalbaar en die mag op zijn beurt dan maximaal 1 punt pakken. Bij een gelijke stand in punten is het legsaldo doorslaggevend.

Eén keer gelijk, één keer verlies
Als Van Barneveld een keer gelijk speelt en een keer verliest pakt hij 1 punt. Dan lijkt alleen het passeren van Michael Smith nog haalbaar en die mag op zijn beurt dan geen punten pakken en moet met ruime cijfers verliezen. Bij een gelijke stand in punten is het legsaldo doorslaggevend.

Twee keer verlies
Als Van Barneveld twee keer verliest dan pakt hij geen punten en is hij sowieso gedegradeerd.

Tijdens de Premier League organiseren we een veiling met unieke items waarbij de opbrengst volledig gaat naar KiKa. Klik hier voor een overzicht van alle items.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws