Anderson neemt voorsprong in tweede kwartfinale van Grand Slam of Darts PDC
PDC

Anderson neemt voorsprong in tweede kwartfinale van Grand Slam of Darts

Anderson neemt voorsprong in tweede kwartfinale van Grand Slam of Darts

Gary Anderson, tweevoudig wereldkampioen, heeft zestien keer deelgenomen aan de Grand Slam of Darts maar slaagde er nog niet in om te winnen. Luke Humphries, de tegenstander van de Schot, is bezig met zijn vierde GSoD en behaalde vorig jaar de halve finale.

Met een reeks van 14, 15 en 13-darters kwam de Schot Gary Anderson op een voorsprong van 3-0, maar een maximale 170-finish van cool hand Luke bracht hem op het scorebord, waarna Anderson nog een stabiele leg gooide om met 4-1 de eerste pauze in te gaan. Na de pauze begon de Schot met een tweede break, afgerond met een 84-finish. Een cruciale 79-finish van Humphries hield hem in de wedstrijd. Met een indrukwekkende 114-finish verzilverde de Engelsman zijn break en bracht de score naar 3-5. Anderson stopte de opmars van Humphries met een prachtige 128-finish, waardoor hij de voorsprong vergrootte naar 3-6. Net voor de tweede pauze hield Humphries zijn eigen leg vast en bracht de stand naar 4-6.

Na de tweede pauze gooide de Schot opmerkelijk een finish van 150 om zijn eigen leg te winnen, waardoor Anderson zijn voorsprong op Humphries vergrootte tot vier legs. (4-8) Cool hand Luke wist terug te breken toen hij 85 uitgooide op de bull, gevolgd door het vasthouden van zijn eigen leg in 12 darts, waardoor hij de achterstand verkleinde tot 6-8. Gary Anderson begon de laatste leg voor de pauze maar Humphries weet deze met een 120-finish te pakken waarmee hij de achterstand verder terugbrengt. Na de pauze behouden beide de eigen legs, in de negentiende leg weet Humphries een break te forceren waarmee de Engelsman op 10-9 komt. En de voorsprong verder uitbouwt naar 11-9 net voor de reclamebreak in Wolverhampton.

Na de pauze gooit Humphries een break maar Anderson breakt direct terug. In leg 23 gooit Anderson een mooie 132-finish waarmee hij 12-11 maakt. Anderson blijkt koel en goot 67 uit om bij de Engelsman te blijven 13-12. Als 131 ook nog uitgaat met tweekeer tops door Gary Anderson maakt de Schot 13-13. De 52-jarige Anderson leek richting zijn pensioen te gaan maar is gebrand deze kwartfinale te winnen. Leg 27 ging naar Anderson en ook Humphries weet de eigen leg te behouden. Met de stand op 14-14 lukt het Coolhand 81 uit te gooien voor een hele belangrijke break, met Anderson op 148 mist Humphries een matchdart maar weet in de herkansing wel dubbel acht te raken voor een plek bij de laatste vier van de Grand Slam of Darts.

Luke Humphries zal James Wade spelen in de halve finale op zondag.

De tweede kwartfinale
Luke Humphries (103.56) 16-14 Gary Anderson (99.61)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws