Premier League MvG incasseert een whitewash, Price wint PDC
PDC

Premier League MvG incasseert een whitewash, Price wint

Premier League MvG incasseert een whitewash, Price wint

Na drie speelweek overwinningen op rij van Michael van Gerwen tijdens de Cazoo Premier League is de Nederlander tijdens speelweek zeven in de halve finale onderuit gegaan. Van Gerwen kreeg in de halve finale een whitewash om de oren. Chris Dobey gooide werkelijk elke finish uit en strafte de enkele pijlen die Van Gerwen miste op de dubbel snoeihard af.

In de andere halve finale stond Dimitri van den Bergh, the dreammaker trof Gerwyn Price bij de laatste vier. Het duel werd gekenmerkt door de zeven breaks die gegooid werden. Een 156-finish van de Welshman deed uiteindelijk de das om bij de Zuiderbuur die met 6-4 verloor van Price.

In de kwartfinale versloeg Van den Bergh Nathan Aspinall en rekende Van Gerwen af met Peter Wright. In de finale is het Gerwyn Price die uiteindelijk Dobey weet te stoppen, the iceman weet de finale en daarmee speelavond zeven te winnen.

De wedstrijd samenvattingen:
Kwartfinale
Dimitri Van den Bergh (90.91) 6-4 Nathan Aspinall (92.9)
De Belg weet 3-0 en 4-1 voor te komen tegen the Asp. De Engelsman pakt leg zes en mist één pijl op dubbel vijf vanaf 130 om te breaken. The DreamMaker komt 5-2 voor waardoor de buit binnen lijkt. Aspinall behoudt de eigen leg en weet een break terug te pakken via een belangrijke 70-finish. De Brit gooit vervolgens te weinig triples en Van den Bergh gooit 126 uit om zich te plaatsen voor de halve finale.

Jonny Clayton (94.01) 4-6 Gerwyn Price (97.58)
Clayton kwam 1-3 achter tegen Price, The Ferret komt ondermeer met een 13- en 14-darter volledig terug en zelfs 4-3 voor. The iceman slaat vervolgens terug en weet drie legs op rij te winnen voor de winst. Price zal de halve finale spelen tegen Van den Bergh.

Peter Wright (89.06) 1-6 Michael van Gerwen (94.89)
De Schot Wright kreeg in het treffen met de Nederlander slechts vier pijlen op de dubbel. Slechts één pijl wist doel te bereiken, in leg vier gooide Snakebite een 15-darter en wist daarna geen leg meer te pakken. Van Gerwen won relatief eenvoudig met 1-6 van Wright voor een plek in de halve finale.

Chris Dobey (93.42) 6-4 Michael Smith (96.85)
De 32-jarige Hollywood weet 5-0 voor te komen tegen Smith. Dobey gaat denken en ziet vervolgens Bully Boy vier legs op rij pakken. Dobey weet de opmars van Bully Boy te stoppen met een 84-finish voor de winst net nadat Smith één pijl miste op tops voor 5-5.

Halve finale
Dimitri Van den Bergh (100.95) 4-6 Gerwyn Price (100.94)
De eerste wedstrijd met een gemiddelde van 100+, zowel Van den Bergh als Price gooide een sterke wedstrijd met slechts één matige leg die in 22 pijlen naar de Belg ging voor 3-3. Totaal vielen er zeven breaks. De meest ultieme break was de laatste, Price wist met een 156-finish de leg van the dreammaker af te snoepen in 12-darts waarmee hij met 4-6 het duel won.

Michael van Gerwen (100.36) 0-6 Chris Dobey (101.33)
Met een 114-finish weet Dobey de eerste leg van de Nederlander af te pakken. Hollywood pakt ook leg twee om de break te verzilveren. Als MvG in de derde leg één pijl op tops mist pakt de Brit met een 94-finish ook de tweede break. In de vierde leg mist de Brabander opnieuw een pijl op tops vanaf 147 en komt Dobey 0-4 voor. De volgende leg mist Van Gerwen opnieuw één pijl voor de leg en komt de Engelsman op 0-5. In leg zes kan de Nederlander nog wegzetten op tops waarna 103 uitgaat door Dobey die met 0-6 wint.

Finale
Chris Dobey (95.48) 4-6 Gerwyn Price (101.43)
Met een 112-finish weet Dobey ook in de finale 2-0 voor te komen. Het lukt Hollywood niet de break te verzilveren. The Iceman weet vervolgens te re-breaken en met een 110-finish in leg vier op 2-2 te komen. Gerwyn Price gooit er vervolgens nog een 12-darter achteraan en finisht 138 voor 3-2. Vervolgens weten beide mannen een break te forceren waardoor het 4-3 wordt en Price als eerste zijn eigen leg houdt en op matchpoint komt. Vijf matchdarts missen doel waarna Dobey met een 19-darts leg in leven blijft. Het is echter voor koste duur als Price zijn eigen leg in 14-darts uitgooit.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws