BDO: Baetens superieur voor eigen publiek en ook Noppert naar finaledag, Mol uitgeschakeld door Heta PDC
PDC

BDO: Baetens superieur voor eigen publiek en ook Noppert naar finaledag, Mol uitgeschakeld door Heta

BDO: Baetens superieur voor eigen publiek en ook Noppert naar finaledag, Mol uitgeschakeld door Heta

De Belgium Darts Open in Wieze bereikt dag twee, waar traditiegetrouw de geplaatste spelers instromen. In dit artikel zal de middagsessie van deze zaterdag 6 mei centraal staan. In deze sessie zien we Danny Noppert als enige Nederlander in actie. Daarnaast zullen home hero Andy Baetens én Gary Anderson ook het podium betreden. Hij zal het opnemen tegen Ted Evetts. De geplaatste spelers stromen traditiegetrouw in in deze tweede ronde en dus zien we naast Danny Noppert ook spelers zoals Rob Cross, Joe Cullen, Damon Heta en Jonny Clayton aan de oche verschijnen in Wieze.


Wie de finaledag van dit Belgium Darts Open zullen bereiken, zult u hieronder in het live blog kunnen volgen. Daarnaast kunt u de wedstrijden live kijken bij Viaplay of via PDC.tv.

Andrew Gilding (94,50) 2-6 Andy Baetens (98,85)
Baetens wist meteen in de eerste leg een break te plaatsen met een 12-darter, maar niet veel later herstelde Goldfinger dat via zijn favoriete dubbel 20. De derde break oprij werd een feit toen The Beast een 11-darter gooide. Dit keer verzilverde hij die break wel, via dubbel 8. Via dubbel 6 bleef de UK Open kampioen in het kielzog van de Belg. Vanaf 81 miste Gilding de kans op dubbel 13 om terug te breaken, waarna Baetens via een 71-finish weer uitliep naar 4-2. Met een 14-darter daaropvolgend kwam Baetens al vroeg op matchpoint tegen de geplaatste Engelsman. In de achtste leg kreeg Baetens matchdarts en gooide de dubbel 16 uit om de finaledag te bereiken in zijn eigen land.

Rob Cross (90,64) 6-4 Stefan Bellmont (89,90)
In de eerste leg kreeg Voltage meteen een break om de oren toen de Zwitser een 76-finish uitgooide. Met een 96-finish wist Bellmont daarna met een 14-darter op 2-0 te komen. Met een 130-finish kwam Cross vervolgens op het scorebord. Met een 80-finish voor een 15-darter liep Bellmont weer uit naar 3-1. Met een 72-finish wist de Zwitser zelfs nog een break te plaatsen, waardoor hij op 4-1 kwam. In de zesde leg wist Cross met zijn laatste dart dubbel 5 te gooien om via een rebreak terug te komen tot 2-4. De Engelsman wist daarna die rebreak te verzilveren, via dubbel 16. Met een 66-finish wist Cross zijn derde leg oprij te pakken om het voordeel in de partij in handen te nemen. In de negende leg finishte Cross 98 om niet veel later op matchpoint te komen. Ook de vijfde leg oprij werd een feit voor Cross, die 65 uitgooide voor de winst.

Joe Cullen (94,32) 3-6 Matt Campbell (103,49)
Campbell wist met een 16-darter de eerste leg te houdem, waarna Cullen antwoordde via dubbel 18 voor een 13-darter. In de derde leg brak The Rockstar op dubbel 2 naar een 2-1 voorsprong. Maar Campbell bleef goed gooien en forceerde direct de rebreak in 12 pijlen. Met een 73-finish in de vijfde leg wist de Canadees de voorsprong zelfs weer te herpakken, waarna Cullen weer op gelijke hoogte kwam. In de zevende leg gooide Matt Campbell een 167-finish uit om het voordeel weer in legs op het scorebord te zetten; 4-3. Doordat Cullen in de achtste leg dubbels miste, kreeg Campbell breakkansen voorgeschoteld. Deze pakte hij om via een break op matchpoint te komen. In de daaropvolgende leg wist Campbell de wedstrijd te besluiten via dubbel 10 en schakelde daarmee Joe Cullen uit.

Danny Noppert (95,32) 6-4 Ted Evetts (91,47)
Met dubbel 18 voor een 14-darter begon The Freeze zijn toernooi sterk, waarna Super Ted ook zijn eigen leg hield. Noppert wist via dubbel 20 zijn tweede 14-darter te gooien, waarna Evetts ook nu weer gelijkmaakte. Vervolgens gooide Noppert een 11-darter voor de legwinst in de vijfde leg. In de zesde leg wist Noppert de eerste break te plaatsen met een 88-finish. Door de break te verzilveren via dubbel 16, kwam Noppert op matchpoint. Evetts kwam vervolgens terug in de partij door het houden van de eigen leg en daarna een 100-finish voor een break; 5-4. Evetts miste in de 10e leg veel dubbels om een decider af te dwingen, waardoor Noppert via dubbel 8 de partij besloot.

Damon Heta (88,35) 6-3 Damian Mol (83,78)
De nummer vier geplaatste Heta wist via dubbel 14 met een 17-darter de eerste leg te houden. Op dubbel 4 wist de Nederlander daarna op gelijke hoogte te komen. In de derde leg kwam The Heat weer op voorsprong en in de vierde leg plaatste hij de eerste break van de partij; 3-1. Mol wist met een 82-finish de break daarna ongedaan te maken, maar liep in de zesde leg meteen alweer tegen de volgende break aan. Heta wist daarna via dubbel 20 in de zevende leg op matchpoint te komen. Beide heren misten veel dubbels in de achtste leg, waardoor Mol er nog 5-3 van wist te maken. In de negende leg maakte Heta het uiteindelijk toch af en schakelde Damian Mol uit.

Martin Schindler (90,83) 6-1 Daryl Gurney (88,68)
Schindler wist de eerste leg van de partij te houden via dubbel 7, waarna hij een break plaatste voor de 2-0 legstand. Met een 72-finish wist The Wall in derde leg een 3-0 voorsprong op het bord te zetten. Met een 65-finish wist Schindler ook de vierde leg op zijn naam te schrijven, via een tweede break. De Duitser kwam zelfs in de vijfde leg al op matchpoint door 67 uit te gooien; 5-0. Gurney zette zichzelf op het scorebord in de zesde leg met een 16-darter. Schindler maakte het daarna af met een 17-darter; 6-1.

Ryan Searle (100,00) 2-6 Gary Anderson (105,60)
De Schot wist de eerste leg te houden in 15 pijlen door middel van en 140-finish. Niet veel later brak zijn zijn trainingsmaat via dubbel 8. The Flying Scottsman gooide in derde leg een 13-darter, via dubbel 18, waardoor hij al snel halverwege was. Searle wist in de vierde leg zelf een 13-darter, via dubbel 18, te gooien om zo op het scorebord te komen. In de vijfde leg miste Searle de zevende pijl van de 9-darter welke hij had moeten gooien voor de rebreak. Anderson gooide namelijk een 12-darter voor de 4-1 voorsprong. Daaropvolgend zette Searle zijn tweede leg op het scorebord via dubbel 20. Ook Anderson hield daarna zijn eigen leg door middel van een 80-finish, waardoor hij op matchpoint kwam. De Schot gooide in zijn eerste kans meteen de dubbel 4 uit voor de winst.

Jonny Clayton (100,05) 6-3 Keane Barry (94,64)
De Ier begon deze laatste middagsessiewedstrijd, maar werd direct gebroken doordat Clayton een 13-darter gooide. Barry brak daarna terug met een 82-finish en hield daarna zijn eigen leg, na vele missers van beide; 2-1. Barry kwam daarna zelfs op 3-1 door middel van een 14-darter. The Ferret kwam met een 130-finish voor een 12-darter terug tot 2-3 en niet veel later zelfs op gelijke hoogte, via dubbel 8. Clayton pakte de voorsprong terug in de zevende leg door middel van een fantastische 161-finish. Clayton ging daarna goed door en gooide dubbel 20 om op matchpoint te komen. Clayton miste een 167-finish voor de winst, maar gooide de 25 in de herkansing wel uit. Zo werd het 6-3.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws