Wales wint overtuigend de World Cup nadat Belgie in de halve finale in de beslissende leg onderuit ging PDC
PDC

Wales wint overtuigend de World Cup nadat Belgie in de halve finale in de beslissende leg onderuit ging

Wales wint overtuigend de World Cup nadat Belgie in de halve finale in de beslissende leg onderuit ging

Gerwyn Price en Jonny Clayton werden in 2020 World Cup kampioenen met Wales waarna ze vorig jaar de finale verloren. De tandem uit Wales begon de laatste sessie in Frankfurt tegen de Belgen Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts die ternauwernood werd gewonnen met 8-7. In de finale was Wales oppermachtig, Price & Clayton wonnen vol overtuiging hun tweede titel voor Wales.

De halve finales
In de zesde leg van de eerste halve finale laten de Belgen een kans liggen op de dubbel waardoor Wales kon breaken. In de elfde leg laten de mannen uit Wales drie pijlen op de dubbel onbenut waardoor de Van den Bergh en Huybrechts terug kunnen breaken om weer naast Wales te komen. Op deze twee breaks na gaat de wedstrijd gelijk op, het komt tot een beslissende leg waarbij voor Belgie Dimitri van den Bergh een kansje krijgt vanaf 121 maar hij mist waardoor Wales via Clayton de winst pakken met een 100-finish.

In de tweede halve finale zagen we de Schotten Gary Anderson en Peter Wright die het opnamen tegen het Duitse duo Gabriel Clemens en Martin Schindler. Vroeg in de wedstrijd weten de Duitsers te breaken en 2-0 voor te komen. De Schotten breaken in leg drie terug en weten deze met een 10-finish te verzilveren. De zevende leg gaat naar de Schotten terwijl de Duitsers waren begonnen, Anderson & Wright gooide de tweede break in 14-pijlen en lopen uit naar 3-5. In leg twaalf raken de mannen in het blauw te weinig triples waardoor de tandem voor het thuis publiek terug lijken te breaken. De Duitsers missen teveel dubbels waardoor het Schotse koppel alsnog via een 109-finish de eigen leg weten te behouden. De Duisters toch wat aan het wankelen gebracht zien ook de dertiende leg via een 66-finish door Peter Wright naar Schotland gaan waardoor de Duitsers er ook uit liggen en de Schotten Wales ontmoeten in de finale.

De finale
In Frankfurt kregen we uiteindelijk een eenzijdige finale, het koppel uit Wales was oppermachtig. Gary Anderson en Peter Wright kregen de voet niet tussen de deur van Gerwyn Price en Jonny Clayton. De kampioenen uit 2020 liepen naar 3-0 uit, leg vier ging naar de Schotten die de eigen leg wisten te behouden. In de zesde leg gooit het koppel uit Wales nog een 104-finish break. Nadat Price & Clayton 8-1 voorkomen met een 116-finish gooiden de Schotten een 12-darts leg om 8-2 te maken. Price & Clayton laten zien ook een 12-darter te kunnen gooien met een tweede 116-finish om op matchpoint te komen. Het is uiteindelijk dubbel acht waarmee het koppel uit Wales hun tweede titel opeisen.

Halve finale
Wales (95.85) v Belgium (92.25) 8-7
Germany (84.45) v Scotland (86.27) 5-8

Best of 15 legs

Finale
Scotland (90.08) v Wales (96.18) 2-10

Best of 19 legs

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws