Six Nations Cup: Nederlandse heren pakken titel, Engelse dames de sterkste, singeltitels naar Schotland en Wales WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Six Nations Cup: Nederlandse heren pakken titel, Engelse dames de sterkste, singeltitels naar Schotland en Wales

Six Nations Cup: Nederlandse heren pakken titel, Engelse dames de sterkste, singeltitels naar Schotland en Wales

Zondag was het tijd voor de finaledag van de Six Nations Cup. De heren- en damesteams speelden om de vijfde plaats en daarnaast ook de halve finales en finales. Verder stonden ook de finales van beide singeltoernooien op het programma.

De Nederlandse heren wonnen het teamtoernooi. Nadat Nederland, net zoals Noord-Ierland en Wales, een wedstrijd wonnen in de poule, won Nederland de play-off voor de groepswinst van Noord-Ierland. In de halve finale werd Engeland met 13-5 overklast, waarna in de finale revanche genomen werd op Noord-Ierland dat in de poule nog met 13-10 aan het langste eind trok. Ditmaal werd het 13-10 voor de Nederlandse heren Wesley Plaisier, Moreno Blom, Ryan de Vreede, Alexander Merkx en Dennie Olde Kalter.

De Nederlandse dames speelden om de vijfde plek, nadat ze in de poule derde eindigde. Engeland won in de halve finale met 5-4, waarna ze in de finale met 5-1 duidelijk een maatje te groot waren voor Schotland.

Rhian O'Sullivan was de sterkste in het damessingeltoernooi door Beau Greaves te verslaan. Greaves was op vrijdag nog oppermachtig en hoefde slechts een leg af te staan op weg naar de finale waar ze Noa-Lynn van Leuven en Anca Zijlstra zonder leg achterliet.

De Schot Jamie Bain won het herensingeltoernooi. In de finale was hij Scott Mitchell met 5-3 de baas.

Damestoernooi
5e/6e plaats

Nederland - Noord Ierland 5-1
Kayleigh O'Neill redde de eer van Noord-Ierland door een leg af te snoepen tegen Priscilla Steenbergen. Priscilla won haar andere leg en zowel Anca Zijlstra als Noa-Lynn van Leuven wonnen allebei hun legs.

Halve finales
Engeland - Wales 5-4
Beau Greaves won alle drie haar singels. Daarnaast pakte Deta Hedman twee legs. Rhian O'Sullivan pakte eveneens twee punten namens Wales, terwijl de andere twee dames uit Wales Lorraine Winstanley klopten.

Schotland - Ierland 5-2
Robyn Byrne won allebei haar singels, maar de andere vijf legs gingen naar Schotland.

Finale
Engeland - Schotland 5-1
Lorraine Hyde zette Schotland verrassend op een 1-0 voorsprong door Beau Greaves te verslaan. De daaropvolgende vijf legs gingen echter naar Engeland.

Herentoernooi
5e/6e plaats

Schotland - Wales 13-5
Danny Trueman, die alle vier zijn singels verloor, was duidelijk de zwakste schakel in het Schotse team. Davie Kirwan moest ook zijn meerdere erkennen in Sam Cankett. De overige legs gingen echter naar Schotland.

Halve finales
Noord Ierland - Ierland 13-8
Regerend Lakesidekampioen Neil Duff won drie van zijn vier singels. Chris Gilliland deed hetzelfde. Daniel McDonald won vier van zijn vijf singels. Colin McGarry pakte twee punten, terwijl Ricky Dunlop een punt behaalde voor het Noord-Ierse team.
David Concannon die drie punten won namens Ierland was de sterkste van zijn land in deze halve finale.

Nederland - Engeland 13-5
De Nederlandse heren overklasten Engeland. James Hurrell, die Alexander Merkx, Ryan de Vreede en Dennie Olde Kalter versloeg, voordat hij zijn meerdere moest erkennen in Wesley Plaisier was duidelijk de sterkste Engelsman deze wedstrijd. Dennie Olde Kalter werd ook door Scott Mitchell en Paul Hogan opzij gezet. Zodoende won Wesley Plaisier vier uit vier, Moreno Blom drie uit drie, Ryan de Vreede drie uit vier en Alexander Merkx won twee uit drie. Dennie redde zijn eer door Jamie Atkins te verslaan.

Finale
Nederland - Noord Ierland 13-10
Alexander Merkx was ongeslagen in de finale door vier uit vier te halen. Alexander bond Neil Duff, Chris Gilliland, Ricky Dunlop en Daniel McDonald aan zijn zegekar. Moreno Blom trok in drie van zijn vier singels aan het langste eind. Moreno moest enkel zijn meerdere erkennen in Chris Gilliland en speelde niet tegen Daniel McDonald. Wesley Plaisier won drie van zijn vijf legs. Dennie Olde Kalter pakte twee punten voor Nederland in vijf legs. Ryan de Vreede was enkel Ricky Dunlop de baas.

Damessingelsfinale
Rhian O'Sullivan (Wal) - Beau Greaves (Eng) 5-4

Herensingelsfinale
Jamie Bain (Sch) - Scott Mitchell (Eng) 5-3

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws