Dag 9 PDC WK Van den Bergh en Sherrock maken indruk in Londen PDC
PDC

Dag 9 PDC WK Van den Bergh en Sherrock maken indruk in Londen

Dag 9 PDC WK Van den Bergh en Sherrock maken indruk in Londen

Tijdens de negende dag van het PDC World Championship in Londen wist wederom de geschiedenisboeken te halen. De 25-jarige versloeg de nummer 11 van de wereld Mensor juljovic. De Oostenrijker kon niet omgaan met de druk die met name door het publiek werd opgelegd. Daarnaast speelde Sherrock een goede wedstrijd. De Engelse wist op de juiste momenten sterk te finishen en The Gentle pijn te doen.

Tijdens de avondsessie maakte zuiderbuur Dimitri van den Bergh indruk, the dreammaker versloeg met 3-0 Josh Payne.

Daryl Gurney mocht de avond openen tegen Justin Pipe en verloor slechts twee legs. Ook Glen Durrant had geen moeite met Australier Damon Heta, de BDO wereldkampioen won met 3-0 in sets.

Neem ook eens een kijkje op www.dartfreakz.nl/veiling waar we tijdens het PDC WK iedere dag een uniek item veilen voor het goede doel KiKa.

De wedstrijden:
Daryl Gurney (96.02) 3-0 Justin Pipe (90.41) (3-1; 3-0; 3-1)
Een zeer makkelijke prooi was Pipe voor Gurney, Pipe wist slechts twee legs te pakken dit treffen. De eerste leg die Pipe naar zich toe wist te trekken was de openingsleg met een mooie 104-finish. The Force wist verder Gurney niet in de weg te zitten, SuperChin maakte een prima indruk dit duel en treft Glen Durrant in de volgende ronde.

Glen Durrant (95.36) 3-0 Damon Heta (87.63) (3-0; 3-1; 3-2)
De Brisbane Darts Masters kampioen uit Australie kreeg meteen in de openingsset een 3-0 om de oren van de BDO wereldkampioen Durrant. In de tweede set weet de man uit down under een leg te pakken in 14-darts. Pas in de laatste set krijgt Durrant wat weerstand, Heta weet zelfs 1-2 voor te komen waarna Durrant gelijk maakt en met een 12-darter Heta huiswaarts stuurt.

Mensur Suljovic (92.31) 1-3 Fallon Sherrock (90.71) (2-3; 3-2; 2-3; 2-3)
De Oostenrijker loopt in de eerste set uit naar 2-0 maar weet de setwinst niet te pakken. Sherrock straft meedogenloos af met een 81-finish en gevolgd door een snoeiharde 131-finish. In de beslissende leg weet de Engelse als eerste op een finish te komen en via een 70-finish de set ook te pakken. De 25-jarige Engelse weet ook de tweede set briljant te starten met een 104-finish, ze komt via een 64-finish ook op 0-2 waarna de Oostenrijker twee legs op rij pakt en aan de beslissende vijfde leg mag beginnen. Suljovic weet een tweede 71-finish te gooien om de set te pakken. Ook de derde set weet de dame in het roze terug te komen van een 2-0 achterstand, de 2-2 maakte de Engelse met een 11-darter waarna ze via dubbel 16 set drie weet te pakken. In de laatste set moet er wederom een vijfde leg aan te pas komen. De Oostenrijker mag beginnen en weet nog een maximale te gooien. Sherrock gooit een stabiele leg en weet 86 te finishen op de bull voor de winst.

Dimitri Van den Bergh (104.08) 3-0 Josh Payne (97.6) (3-2; 3-0; 3-2)
De Belg maakte indruk, in de openingsset wist Van den Bergh de hoogste finish te gooien van het duel. Via 124 maakte hij 1-1, de set ging in 3-2 naar de Belg. In de tweede set was Van den Bergh subliem in 13-, 14- en 11-darts gaf hij Payne geen enkele kans. In de derde set wist de Engelse Maximum zijn hoogste uitgooi te noteren, met een 120-finish kwam hij in set drie 0-1 voor. The Dreammaker wist echter twee legs op rij te pakken waarna Payne megt een 14-darter in de wedstrijd kon blijven. Het was echter voor korte duur als Van den Bergh de wedstrijd in het slot gooit.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws