De Aziaten weten nu hoe ze een van de 9 plekken voor het PDC WK kunnen bemachtigen PDC
PDC

De Aziaten weten nu hoe ze een van de 9 plekken voor het PDC WK kunnen bemachtigen

De Aziaten weten nu hoe ze een van de 9 plekken voor het PDC WK kunnen bemachtigen

Negen spelers uit Azië zullen zich kwalificeren voor het PDC WK 2024. De groei van de dartssport in Azie in de laatste jaren heeft bijgedragen aan de introductie van de PDC Asian Tour, die in 2023 terugkeert tot een volledig circuit, waarbij ook weer een PDC Asian Championship gehouden wordt. In oktober zal voor de tweede keer een Aziatisch kampioen gekroond worden.

Daarnaast zijn de data voor twee weekenden van Asian Tour bevestigd. Op 1 en 2 juli zullen toernooien 16 tot en met 18 gespeeld worden in Singapore, terwijl op 29 en 30 juli afgereisd zal worden naar Thailand voor de toernooien 19 tot en met 21. De details van een ander weekend worden later aangekondigd.

Het PDC Asian Championship zal van 5 tot en met 8 oktober gehouden worden in Kaikyo Messe Shimonoseki in Shimonoseki City, Yamaguchi, Japan. De winnaar van het PDC Asian Championship mag zijn opwachting maken op de Grand Slam of Darts 2023. Christian Perez wist vorig jaar zo zijn plek in Wolverhampton te bewerkstelligen.

De top vier van de PDC Asian Tour Order of Merit zal zich automatisch kwalificeren voor het PDC WK. Ook de winnaar en runner-up van het PDC Asian Championship mogen afreizen naar Alexandra Palace. Indien een van beide of beide spelers al gekwalificeerd zijn via de PDC Asian Tour Order of Merit zullen deze plaatsen vergeven worden aan de beste nog niet gekwalificeerde speler op het PDC Asian Championship, indien nodig wordt hier de PDC Asian Tour Order of Merit gebruikt. Ook de beste nog niet gekwalificeerde Japanner van het PDC Asian Championship zal zich op het WK mogen melden, indien geen Japanner de finale bereikt. Ook hier wordt de PDC Asian Tour Order of Merit gebruikt, indien nodig. Indien er een Japanse finalist op het PDC Asian Championship staat, dan zal deze plek vergeven worden op basis van de PDC Asian Tour Order of Merit.

De laatste twee plekken zullen worden genomen worden van de PDC China Premier League, die van juni tot en met augustus gespeeld wordt, en een Indisch kwalificatietoernooi, waarvoor de datum nog bevestigd moet worden.

Een verdere ontwikkeling is zichtbaar in een Order of Merit over 12 maanden, waardoor de PDC Asian Tour 2023 toernooien 13 tot en met 24 ook meetellen voor kwalificatie voor de PDC World Cup of Darts 2024.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws