De Fin Jani Laurila pakt ticket voor het Czech Darts Open PDC
PDC

De Fin Jani Laurila pakt ticket voor het Czech Darts Open

De Fin Jani Laurila pakt ticket voor het Czech Darts Open

Dit weekend staan er weer twee PDC Nordic/Baltic Tours en drie PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooien voor de Euro Tours op het programma. De speler die aan het eind van het jaar het hoogst staat op de PDC Nordic/Baltic ranking mag zich melden op het PDC WK. Deze vrijdag werd begonnen met twee PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooien voor de PDC European Tours. Zaterdag staat er wederom een PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooi voor de PDC European Tour. Daarnaast staat ook PDC Nordic/Baltic Tour 5 op het programma.

In principe mogen alle spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten meedoen aan de PDC Nordic/Baltic Tour. Vanwege een nieuwe regel van de PDC zijn echter spelers die langer dan twee jaar hun PDC-tourkaart hebben of zich in de top 64 van de PDC gevestigd hebben uitgesloten van deelname. Zodoende mogen Madars Razma en Darius Labanauskas dit jaar niet meedoen. De Deen Vladimir Andersen, die in het tweede jaar van zijn PDC-tourkaart zit, mag meedoen zolang hij niet in de top 64 van de PDC komt. Andersen is als PDC-tourkaarthouder echter wel uitgesloten van de kwalificatietoernooien voor de European Tours, aangezien hij kan spelen op het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders. Ook Jeffrey de Graaf, die naar Zweden verhuisd is en de Zweedse nationaliteit heeft, en Cor Dekker, een Noor met eveneens Nederlandse roots, zijn van de partij.

Nadat Dennis Nilsson zijn plek op het Belgian Darts Open eerder op de vrijdag bemachtigde was het nu Jani Laurila die na de verschillende successen van Marko Kantele dit jaar eens voor Fins succes zorgde. Zo kwalificeerde Kantele zich een maand geleden voor het Dutch Darts Championship. Jani Laurila zal in Praag zijn debuut gaan maken op de PDC European Tour.

PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooi voor Czech Darts Open
Kwartfinale

Jani Laurila - Patrick Heinsoe 6-0
Simon Bak - Marko Kantele 6-5
Dmitrijs Zukovs - Teemu Harju 6-3
Andreas Harrysson - Oskar Lukasiak 6-5

Halve finale
Jani Laurila - Simon Bak 6-5
Dmitrijs Zukovs - Andreas Harrysson 6-4

Finale
Jani Laurila - Dmitrijs Zukovs 6-3

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws