Kantele wint PDC Nordic/Baltic Tour 3 en kwalificeert zich voor Leeuwarden PDC
PDC

Kantele wint PDC Nordic/Baltic Tour 3 en kwalificeert zich voor Leeuwarden

Kantele wint PDC Nordic/Baltic Tour 3 en kwalificeert zich voor Leeuwarden

Dit weekend staan er weer twee PDC Nordic/Baltic Tours en drie PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooien voor de Euro Tours op het programma. De speler die aan het eind van het jaar het hoogst staat op de PDC Nordic/Baltic ranking mag zich melden op het PDC WK. Deze vrijdag wordt begonnen met twee PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooien voor de PDC European Tours.

In principe mogen alle spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten meedoen aan de PDC Nordic/Baltic Tour. Vanwege een nieuwe regel van de PDC zijn echter spelers die langer dan twee jaar hun PDC-tourkaart hebben of zich in de top 64 van de PDC gevestigd hebben uitgesloten van deelname. Zodoende mogen Madars Razma en Darius Labanauskas dit jaar niet meedoen. De Deen Vladimir Andersen, die in het tweede jaar van zijn PDC-tourkaart zit, mag meedoen zolang hij niet in de top 64 van de PDC komt. Andersen is als PDC-tourkaarthouder echter wel uitgesloten van de kwalificatietoernooien voor de European Tours, aangezien hij kan spelen op het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders.

Zaterdag staan de derde PDC Nordic/Baltic Tour en het kwalificatietoernooi voor het Dutch Darts Championship op het programma. Ook Jeffrey de Graaf, die naar Zweden verhuisd is en de Zweedse nationaliteit heeft, en Cor Dekker, een Noor met eveneens Nederlandse roots, zijn van de partij.

Marko Kantele won na zijn zege op PDC Nordic/Baltic Tour 1 ook de derde PDC Nordic/Baltic Tour. Kantele versloeg de Zweed Andreas Harrysson in de halve finale, voordat hij in de finale landgenoot Hannu Suominen met 6-4 de baas was. Cor Dekker strandde bij de laatste 16 van de Zweed Johan Engstrom. Jeffrey de Graaf verloor zijn eerste wedstrijd met 6-5 van Andreas Harrysson, die dus doordrong tot de halve finale.

Marko Kantele kwalificeerde zich, nadat hij zich eerder al wist te kwalificeren voor het European Darts Open, deze zaterdag voor het Dutch Darts Championship. De ervaren Fin zal zodoende ook van de partij zijn in Leeuwarden na overwinningen op onder andere Oskar Lukasiak en Dmitrijs Zukovs, die zich allebei vrijdag verzekerden van deelname aan een PDC European Tour. Jeffrey de Graaf verloor van de Deen Patrick Heinsoe, terwijl Cor Dekker niet meedeed aan dit kwalificatietoernooi. Maandag volgt het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders, terwijl er later ook nog de kwalificatietoernooien voor Nederlanders zonder PDC-tourkaart, Associate Members en Oost-Europeanen volgen.

De wedstrijden zijn live te volgen via het livescorecenter en de gratis stream. Uiteraard zullen wij van beide toernooien ook een verslag plaatsen.

PDC Nordic/Baltic Tour 3
Kwartfinale
Marko Kantele - Anton Ostlund 6-1
Andreas Harrysson - Johan Engstrom 6-3
Jon Kirkeby - Oskar Lukasiak 6-5
Hannu Suominen - Roland Lenngren 6-3

Halve finale
Marko Kantele - Andreas Harrysson 6-5
Hannu Suominen - Jon Kirkeby 6-2

Finale
Marko Kantele - Hannu Suominen 6-4

PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooi voor Dutch Darts Championship
Kwartfinale
Oskar Lukasiak - Johan Engstrom 6-5
Marko Kantele - Patrick Heinsoe 6-3
Dmitrijs Zukovs - Matthias Orn Fridriksson 6-4
Dennis Nilsson - Teemu Harju 6-5

Halve finale
Marko Kantele - Oskar Lukasiak 6-5
Dmitrijs Zukovs - Dennis Nilsson 6-5

Finale
Marko Kantele - Dmitrijs Zukovs 6-2

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws