De Grand Slam of Darts is vanaf 2015 ook een ranking toernooi PDC
PDC

De Grand Slam of Darts is vanaf 2015 ook een ranking toernooi

De Grand Slam of Darts is vanaf 2015 ook een ranking toernooi

Toen PDC voorzitter Barry Hearn zijn '' toelichtte, kwam de Grand Slam of Darts ook aan de orde. Het plan was om invitatietoernooi in de toekomst ook voor de wereldranglijst mee te laten tellen. De PDC bevestigt dat het plan inmiddels in doorgevoerd en dat het in 2007 geïntroduceerde evenement vanaf 2015 ook een ranking toernooi zal zijn. Het deelnemersveld zal wederom 32 spelers tellen, bestaande uit de winnaars en runner-ups van major toernooien en spelers die een ticket hebben verdiend op het Grand Slam of Darts kwalificatietoernooi. Maar de kwalificatiecriteria zijn enigzins gewijzigd.

Maximaal dertien major winnaars ontvangen een uitnodiging voor een jaar. Zestien spelers, bestaande uit major winnaars en runner-ups, zijn automatisch geplaatst. Voor de Grand Slam of Darts 2015 ontvangen twaalf winnaars van PDC major toernooien en de BDO Lakeside kampioen een uitnodiging. De overige plekken zullen aan runner-ups toegewezen worden, gebaseerd op hun positie op de PDC Order of Merit die bij de sluitingsdatum geldt. Bij de 'cut-off' zal de wereldranglijst worden bekeken. De runner-ups die het hoogst op deze ranglijst staan, mogen ook naar de Grand Slam.

De overige zestien deelnemers zullen uit twee afzonderlijke kwalificatietoernooien voortkomen, te weten een kwalificatietoernooi voor PDC tourkaart houders en een kwalificatietoernooi voor niet PDC tourkaart houders. Het kwalificatietoernooi voor niet tourkaarthouders staat open voor alle spelers en is te vergelijken met het huidige Grand Slam of Darts kwalificatietoernooi. Per kwalificatietoernooi zijn er acht Grand Slam tickets te verdienen.

De winnaars van de volgende major toernooien ontvangen een uitnodiging voor de Grand Slam of Darts 2015:
2014 Grand Slam of Darts
2014 Players Championship Finals
2014-15 Ladbrokes World Darts Championship
2015 Premier League Darts
2015 World Matchplay
2015 World Grand Prix
2015 UK Open
2015 European Championship
2015 Masters
2015 World Cup of Darts (twee spelers)
2015 World Youth Championship
2015 Lakeside BDO Championship

Kwalificatieriteria voor de Grand Slam of Darts 2014 blijft ongewijzigd. De editie van 2014 zal op de criteria van 2013 gebaseerd zijn.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws