Dutch Darts Championship in Rosmalen zal de volgende grote namen missen PDC
PDC

Dutch Darts Championship in Rosmalen zal de volgende grote namen missen

Dutch Darts Championship in Rosmalen zal de volgende grote namen missen

De Dutch Darts Championship van de Euro Tour zal eind mei Nederland aandoen, maar enkele grote namen zullen Rosmalen niet aandoen. Op woensdag werden de afmeldingen bekendgemaakt, wat het toernooi een matige bezetting oplevert.

Luke Humphries, de wereldkampioen, en de opkomende ster Luke Littler zullen niet aanwezig zijn in het Autotron in Rosmalen, nabij Den Bosch. Ook Rob Cross, deelnemer aan de Premier League Darts, heeft geen interesse om zijn pijlen in Nederland te laten vliegen.

Littler had al eerder aangekondigd afwezig te zijn. Hij had met zijn manager afgesproken dat hij de FA Cup-finale van zijn favoriete voetbalclub, Manchester United, mocht bijwonen als hij goed presteerde tijdens de Euro Tours. Afgelopen weekend zegevierde hij nog in Oostenrijk, waardoor hij op 25 mei bij de Manchester United - Manchester City wedstrijd zal zijn.

Gelukkig voor de reeds gekochte kaarthouders zullen er nog steeds voldoende bekende dartspelers aanwezig zijn die de moeite van het bekijken waard zijn. Michael van Gerwen zal natuurlijk in actie komen, zo dichtbij huis. Ook Nederlanders zoals Danny Noppert, Gian van Veen, Dirk van Duijvenbode en Raymond van Barneveld zullen aanwezig zijn. Bovendien heeft Kevin Doets geluk want vanwege de vele afmeldingen heeft ook hij zich automatisch gekwalificeerd.

Naast Nederlanders zullen ook grote buitenlandse namen zoals Gerwyn Price, Peter Wright, Nathan Aspinall en Michael Smith aanwezig zijn. Voor de Belgische fans is er ook genoeg te juichen, met in ieder geval Dimitri van den Bergh en Mike De Decker die zich al hebben gekwalificeerd. Op 8 mei zullen spelers zoals Kim en Ronny Huybrechts proberen zich te kwalificeren tijdens de kwalificatietoernooien.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws