Eerste koppels bevestigd voor de World Cup of Darts in juni PDC
PDC

Eerste koppels bevestigd voor de World Cup of Darts in juni

Eerste koppels bevestigd voor de World Cup of Darts in juni

Van 15 tot en met 18 juni zal in de Eissporthalle in Frankfurt de vernieuwde opzet van World Cup of Darts waar 450.000 Britse ponden te vergeven zijn gespeeld worden. Damon Heta en Simon Whitlock zijn de verdedigend kampioenen. Nederland wist viermaal de titel te pakken, bij alle vier was Raymond van Barneveld betrokken. De eerste gouden medaille won oranje met het koppel Van Barneveld en Stompe. De overige drie titels won Barney met Michael van Gerwen.

Voorheen werden er koppels en singel wedstrijd gespeeld tijdens de World Cup of Darts, vanaf deze zomer zal er alleen nog in koppels gespeeld worden. De eerste koppels zijn inmiddels bevestigd aan de PDC, het gaat om Oekraïne, Bahrein, India en Nieuw-Zeeland.

De debutant Oekraïne wordt vertegenwoordigd door Vladyslav Omelchenko, die afgelopen december de eerste speler van zijn land werd die deelnam aan het Wereldkampioenschap Darts, en de 19-jarige Illia Pekaruk, die afgelopen weekend de WK-kwalificatiewedstrijd in Lviv won. Bahrein zal ook een van de landen zijn die voor het eerst gaan strijden, en hun team zal bestaan uit Basem Mahmood en Abdulnasser Yusuf, die beiden deelnamen aan de Bahrain Darts Masters van januari. Voormalig PDC Tourkaart houder Prakash Jiwa zal samen spelen met drievoudig WK-concurrent Nitin Kumar voor India, terwijl Ben Robb en Warren Parry voor het derde achtereenvolgende jaar de Nieuw-Zeelandse vlag zullen voeren.

Op maandag 29 mei zal de Nederlandse tandem bekend worden, de twee spelers die voor oranje zullen uitkomen woren bepaald op basis van de order of merit. De twee hoogst geplaatste spelers zullen een team vormen.

Het programma van de Word Cup of Darts:
Donderdag 15 juni vanaf 19:00 uur
Poule wedstrijden

Vrijdag 16 juni twee sessies vanaf 12:00 uur en 19:00 uur
Poule wedstrijden

Zaterdag 17 juni vanaf 13:00 uur
4x tweede ronde

Avondsessie vanaf 19:00 uur
4x tweede ronde

Zondag 18 juni vanaf 13:00 uur
Kwartfinale

Avondsessie vanaf 19:00 uur
Halve- en finale

Spelende landen:
Australia, Austria, Bahrain, Belgium, Canada, China, Croatia, Czech Republic, Denmark, England, Finland, France, Germany, Gibraltar, Hong Kong, Hungary, Iceland, India, Italy, Japan, Latvia, Lithuania, Netherlands, New Zealand, Northern Ireland, Philippines, Poland, Portugal, Republic of Ireland, Scotland, Singapore, South Africa, Spain, Sweden, Switzerland, Thailand, Ukraine, USA, Wales + Latin America Qualifier

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws