European Darts Grand Prix kwartfinales, Van Gerwen, Anderson, Cross en Smith naar de L4 PDC
PDC

European Darts Grand Prix kwartfinales, Van Gerwen, Anderson, Cross en Smith naar de L4

European Darts Grand Prix kwartfinales, Van Gerwen, Anderson, Cross en Smith naar de L4

De Schot Gary Anderson heeft de halve finale weten te bereiken van de vierde Europese Tour van 2024. De laatste keer dat The Flying Scotsman de halve finale bereikte was in 2015.

In een meeslepende wedstrijd wist Anderson zich te herstellen na achterstanden tegen Josh Rock. Rock leek aanvankelijk de bovenhand te hebben met een snelle 3-1 voorsprong, maar Anderson trok de stand gelijk met een sterke 15-darter in de achtste leg. Hoewel Rock weer voor kwam te staan door een fout van Anderson, slaagde hij er niet in dit voordeel te verzilveren. In een dramatische finale miste Rock meerdere matchdarts, waarna Anderson met een prachtige 122-finish op de bullseye terugkwam tot 5-5 en uiteindelijk won na een zenuwslopende laatste leg.

In de tweede kwartfinale liet Rob Cross zien waarom hij een van de topfavorieten is, met een indrukwekkende overwinning op de huidige wereldkampioen Luke Humphries. Na een vroege achterstand, draaide Cross de wedstrijd om met een reeks sterke finishes, waaronder een 86, 98, 132 en 124, en pakte een comfortabele 5-2 voorsprong. Hij verzegelde zijn overwinning met een klinische 62-finish, waarmee hij niet alleen de wedstrijd won, maar ook een krachtig statement maakte richting de halve finales waar hij Gary Anderson zal spelen.

Ross Smith en Damon Heta leverden een spannende strijd in hun recente dartsontmoeting. Smith nam direct de leiding in de eerste leg, maar Heta brak meteen terug, waardoor de stand weer gelijk werd. Ook in de vijfde leg brak Smith de score van Heta, die echter onmiddellijk weer een rebreak plaatste. Het duel bleef gelijk opgaan tot Smith voor de derde keer door Heta's verdediging brak, wat hem uiteindelijk de winst opleverde nadat Heta een cruciale matchdart miste.

In een andere partij zette Michael van Gerwen een sterke prestatie neer tegen Gabriel Clemens, bijgenaamd 'The German Giant'. Van Gerwen begon sterk met een 14-darter om de eerste leg te breaken. Clemens bleef dicht bij Van Gerwen gedurende de wedstrijd, maar miste een kans om terug te breken vanaf 72, waarbij hij tops miste in de achtste leg. Van Gerwen breidde zijn voorsprong uit naar 5-3 en sloot de wedstrijd af met een indrukwekkende 124-finish in een 15-darter, waarmee hij zich verzekerde van een plek in de halve finale tegen Ross Smith.

Kwartfinale

Gary Anderson (89.52) 6-5 Josh Rock (93.83)

Rob Cross (98.46) 6-2 Luke Humphries (94.96)

Ross Smith (95.41) 6-5 Damon Heta (90.68)

Michael van Gerwen (99.23) 6-3 Gabriel Clemens (94.4)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws