European Darts Grand Prix: Van Barneveld walst over UK Open-winnaar Gilding heen PDC
PDC

European Darts Grand Prix: Van Barneveld walst over UK Open-winnaar Gilding heen

European Darts Grand Prix: Van Barneveld walst over UK Open-winnaar Gilding heen

In het Duitse Sindelfingen werd vanavond de tweede ronde van het European Darts Grand Prix hervat. Raymond van Barneveld versloeg op zeer overtuigende wijze huidig UK Open-winnaar Andrew Gilding zonder een leg af te staan. ''Barney'' was de eerste en enige Nederlander die vanavond aan de oche verscheen. Later op de avond kruisen Duitslands beste spelers, Gabriel Clemens en Martin Schindler, de degens. Ook de runner-up van de Premier League, Gerwyn Price, kwam vanavond in actie. Hij versloeg Ricky Evans met ruime cijfers: 6-2.

Nadat vanmiddag Gian van Veen als enige Nederlander doorging naar de zondag, was het vanavond de beurt aan Raymond van Barneveld. De Hagenees kwam geen moment in de problemen tegen Andrew Gilding. Gilding gooide slechts 80.57 gemiddeld en werd ''gewhitewasht'': 6-0 voor Van Barneveld. Van Barneveld haalt hiermee voor de eerste keer sinds 2019 de laatste 16 op de Euro Tour. Morgenmiddag treft hij regerend kampioen en nummer 1 geplaatst Luke Humphries.

Na de dominantie van Van Barneveld namen Nathan Aspinall en José de Sousa het tegen elkaar op. In een vermakelijke partij, waarin de Portugees ruim 95 en de Engelsman zelfs ruim 100 gemiddeld gooiden, bleek ''The Asp'' te sterk. Na een gelijk opgaand begin verloor De Sousa in de zesde leg zijn eigen leg waarna er geen breaks meer plaatsvonden: 6-3 voor Aspinall.

Vervolgens kwam Luke Humphries, nummer 1 geplaatst en titelverdediger, uit tegen landgenoot Chris Dobey. Premier League-deelnemer Dobey begon matig en keek al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Dobey won vervolgens de leg van Humphries, waarna Humphries met onder andere een directe re-break uitliep naar 5-1. Een gemakkelijke en ruime overwinning voor Humphries leek in de maak. Echter gooiden gemiste matchdarts in leg acht en een knappe 121-finish van Dobey een leg later roet in het eten. Bij een 5-4 voorsprong mocht Humphries vervolgens wéér aantreden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar hij faalde wederom: 5-5. De elfde en laatste leg werd afgetrapt door Dobey, die uiteindelijk zelf óók drie matchdarts miste. Een 68-finish en de negende (!) matchdart brachten de titelverdediger uiteindelijk toch nog de overwinning.

Gerwyn Price, die in de finale van de Premier League het onderspit moest delven tegen Michael van Gerwen, versloeg vervolgens vrij simpel Ricky Evans. Na een 0-1 achterstand pakte hij zes van de zeven volgende legs, hetgeen resulteerde in een 6-2 overwinning.

Uitslagen en resterende programma zaterdagavondsessie tweede ronde European Darts Grand Prix:

Andrew Gilding (80.57) 0-6 (94.93) Raymond van Barneveld

Nathan Aspinall (101.29) 6-3 (95.71) José de Sousa

Luke Humphries (97.80) 6-5 (88.81) Chris Dobey

Gerwyn Price (96.53) 6-2 (87.86) Ricky Evans

Joe Cullen - Josh Payne

Martin Schindler - Gabriel Clemens

Jonny Clayton - Ross Montgomery

Dimitri Van Den Bergh - Krzysztof Ratajski

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws