Exclusief interview met Dimitri van den Bergh:  Van darts veranderen is een teken van zwakte; Bounce out beroofde België van bekerglorie; Van Gerwen is de GOAT PDC
PDC

Exclusief interview met Dimitri van den Bergh: Van darts veranderen is een teken van zwakte; Bounce out beroofde België van bekerglorie; Van Gerwen is de GOAT

Exclusief interview met Dimitri van den Bergh:  Van darts veranderen is een teken van zwakte; Bounce out beroofde België van bekerglorie; Van Gerwen is de GOAT

In een exclusief interview voor CasinoSite.NL met Dimitri van den Bergh sprak de dreammaker over darts verzamelaar Peter Wright en dat Michael van Gerwen de GOAT (Greatest of All Time) is en niet The Power Phil Taylor. Ook sprak de Belg over zijn bounce out tegen Wales die de Belgische tandem de titel koste.

Lees hieronder het volledige interview met de huidige nummer 14 van de wereld Dimitri van den Bergh.

Van pijlen wisselen is voor darters een teken van zwakte

Van den Bergh ziet er weinig brood in om net zoals darters als Peter Wright regelmatig van pijlenset te wisselen. Hij gelooft dat het beter is om bij dezelfde pijlen te blijven en te focussen op het verbeteren van je eigen kwaliteiten.

“Ik ben iemand die het fijn vind om veel werk te steken in een dartsetje. Ik geloof dat je een topdarter wordt omdat je er hard voor werkt, niet omdat je van materiaal wisselt. Ik zie materiaalwijzigingen daarom als een teken van zwakte, en als bewijs dat je niet de juiste materialen gebruikt."

België had wereldbeker gewonnen als bounce out tegen Wales niet had plaatsgevonden

Het Belgische team was dicht bij een plek in de wereldbekerfinale in juli. Met een 7-7 stand sloeg het onheil echter toe voor de Belgen: een pijl van Van den Bergh raakte het metaal en eindigde op de vloer. Welshman Johnny Clayton pakte de 15e leg en bracht zijn land naar de finale.

“Met 7-7 was Wales aan de beurt, en Gezzy kon geen triple gooien. Vervolgens stond ik aan het bord, ik gooide eerst 120 en toen kwam de bounce out. Was dat een 180 geworden, dan had ik niet nog 121 te gaan maar slechts 61. Dat zou een groot verschil hebben gemaakt, waarmee wij de wedstrijd waarschijnlijk wel hadden kunnen winnen. Johnny pakte op zijn beurt de honderd via de triple en dubbel om de wedstrijd te beslissen. Die halve finale had net zo goed de finale kunnen zijn, want in de volgende ronde gaf Schotland niet bepaald thuis.”

Michael van Gerwens’ gemiddelde laat zien dat hij beter is dan Phil Taylor

Volgens Van Den Bergh heeft zevenvoudig Premier League kampioen Michael van Gerwen bewezen beter te zijn dan de legendarische Phil Taylor. ‘The Power’ wist zichzelf tijdens zijn imposante carrière liefst veertien keer tot wereldkampioen te kronen, maar zijn gemiddelden zijn niet zo hoog als die van ‘Mighty Mike’ van Gerwen.

“Voor mij is Van Gerwen de beste. Zijn hoogste gemiddelden zijn beter dan die van Phil Taylor. Op basis daarvan ga ik voor hem, het gaat immers om de statistieken. Ik weet dat Phil de meeste wereldtitels heeft gewonnen, maar Van Gerwen kan een gemiddelde van 105 of 110 halen wanneer het nodig is. Of zelfs 125, ongelooflijk!”

Premier League Darts in België zou een speciaal evenement kunnen worden

Van den Bergh zou het geweldig vinden als hij Premier League darts voor zijn eigen fans zou kunnen spelen in Brussel of zijn thuisstad Antwerpen. Of de PDC de droom van de ‘Dream Maker’ waar zal maken is niet bekend, maar de darter zelf gelooft dat het een fantastisch evenement kan worden.

“De darts scene in België ontwikkelt zich zó snel, dat is te gek. Veel mensen volgen de sport het hele jaar door. Mensen vliegen vanuit België naar allee toernooien om de sfeer te proeven. Het is waanzinnig! Het zou geweldig zijn om volgend jaar een Premier League evenement in België te hebben. Ik zie de kans daarop met de minuut groeien, dus misschien is het volgend jaar al zo ver!”

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws