Gary Anderson beweert dat hij zijn liefde voor het spel heeft herontdekt PDC
PDC

Gary Anderson beweert dat hij zijn liefde voor het spel heeft herontdekt

Gary Anderson beweert dat hij zijn liefde voor het spel heeft herontdekt

Gary Anderson beweert dat hij zijn liefde voor het spel heeft herontdekt terwijl hij hoopt zijn herstellende reeks voort te zetten op het BoyleSports World Grand Prix van deze week.

Voormalig runner-up van de World Grand Prix, Anderson, zal een van de 32 spelers zijn die azen op glorie in het unieke double-start evenement, dat plaatsvindt in het Morningside Arena in Leicester en start vandaag, maandag 2 oktober.

Anderson arriveert in East Midlands na een reeks uitstekende optredens in de driedaagse ProTour van vorige week, die culmineerde in zijn tweede PDC-rankingtitel van 2023 op vrijdag.

De Schot registreerde ton-plus gemiddeldes in 13 van zijn 18 wedstrijden in de Barnsley Metrodome vorige week, en hij bekroonde een verbazingwekkende driedaagse periode door Ryan Joyce te verslaan in de finale van vrijdag.

"Tegenwoordig, breng me naar een dartbord, ik geniet van darts spelen," beweerde Anderson, die ook een Players Championship-titel vierde in maart.

"Ik ga niet zeggen 'ik moet dit doen'. Het helpt me niet. Ik kom gewoon opdagen en speel darts.

"Mijn training tijdens de vakantie van de kinderen is niet geweldig geweest. Ik denk dat ik twee of drie keer met Ryan Searle heb getraind sinds Blackpool, maar ik speel goed.

"Als ik tegen Ryan speel, gooi ik altijd tussen de 104 en 112 gemiddeld. Misschien haal ik af en toe de 90, maar dat gebeurt niet vaak."

Anderson begint zijn campagne in de World Grand Prix tegen Portugal's Jose de Sousa op maandagavond, in hun eerste televisieconfrontatie sinds ze elkaar troffen in de Premier League van 2021.

De tweevoudig wereldkampioen heeft geen individuele tv-titel gewonnen sinds september 2018. De 52-jarige was in 2016 runner-up van de World Grand Prix en hij gelooft dat er dit jaar een nieuwe kampioen gekroond zou kunnen worden in het double-start spektakel.

"Ik denk niet dat de winnaar een favoriet zal zijn, ik denk dat het een outsider zal zijn," voegde Anderson eraan toe, die de achtste geplaatste Rob Cross of de UK Open-kampioen Andrew Gilding zou spelen als hij De Sousa verslaat.

"Het kan wijd open liggen. Luke Humphries, Chizzy Dave Chisnall en Chris Dobey spelen allemaal goed.

"Ik kom hier in orde aan. Ik heb nieuwe darts, ze gaan goed. Misschien wordt het een oude 52-jarige die wint, je weet maar nooit!"

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws