Gawlas schrijft geschiedenis op UK Open PDC
PDC

Gawlas schrijft geschiedenis op UK Open

Gawlas schrijft geschiedenis op UK Open

Adam Gawlas heeft snel naam gemaakt in de dartswereld. In 2019 wist hij tot ieders verbazing de finale van het PDC WK jeugd te halen. Dat niemand dit verwachtte was niet zo verwonderlijk, omdat hij pas paar maanden daarvoor begonnen was met darten.

Vervolgens wist hij afgelopen weekend als eerste Tsjech een halve finale van een PDC TV-toernooi te halen. Dit deed de 21-jarige met een set pijlen, die hij pas sinds woensdag had. Hij had geen gemakkelijke route, want na overwinningen op Mario Vandenbogaerde, Kevin Doets en het Engelse 16-jarige megatalent Luke Littler, die drie PDC-tourkaarthouders de baas was, zette hij William O’Connor, die een ronde eerder titelverdediger Danny Noppert had verslagen, met 10-3 en een gemiddelde van 100,17 opzij. Ook voormalig wereldkampioen Rob Cross, die 12 180-ers om zijn oren kreeg, moest eraan geloven. Uiteindelijk was het de latere winnaar Andrew Gilding die Flawless een halt toe riep.

Gawlas blikte als volgt terug op zijn overwinning op zijn indrukwekkende prestatie: “Ik kan het niet geloven. Ik speelde tegen Rob Cross op de Grand Slam of Darts vorig jaar dus ik wist wat ik kon verwachten. Dit was mijn beste overwinning van mijn carrière. Ik sloot mijn ogen en probeerde de gemiste pijlen uit mijn gedachte te bannen. Ik was zo gefocust. Ik geniet enorm van mezelf en elke seconde die ik op dat podium heb doorgebracht - ik kan dat gevoel niet beschrijven.

Waar Gawlas op het afgelopen WK zijn overwinning op Richie Burnett goed kon gebruiken om zijn PDC-tourkaart te behouden, staat hij mede door de 30.000 pond die hij in Minehead verdiende nu in de top 50 van de wereld. De Tsjech heeft begin dit jaar inzichten opgedaan wat er nodig is als hij ook in de toekomst de PDC Pro Tour wil blijven aflopen: “Ik moet meer gaan trainen. Aan het begin van het jaar, tijdens het eerste Players Championship weekend, gooide ik nog geen 90 gemiddelde en dacht ik: ‘Zal ik mijn PDC-tourkaart kunnen behouden. Sindsdien ben ik zes uur per dag gaan trainen en nu heb ik de halve finale van het UK Open gehaald. Dus de training betaalt zich mogelijk uit!”

Ten slotte ging Flawless nog in op de nieuwe pijlen die hij gebruikt: “Na mijn nederlaag tegen Ryan Searle in de tweede donde van het WK realiseerde ik me dat er verandering nodig was. Ik zei tegen Bull’s (zijn materiaalleverancier, red.) dat ik een nieuwe set pijlen wilde en deze kreeg ik pas afgelopen woensdag. Ik bleef 180-ers gooien tot 1 uur ‘s nachts dus ik besloot deze set te gaan gebruiken op het UK Open. Het ging goed. Ik ben zo blij!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws