GDC Zaterdagavond Michael van Gerwen door naar finalsday PDC
PDC

GDC Zaterdagavond Michael van Gerwen door naar finalsday

GDC Zaterdagavond Michael van Gerwen door naar finalsday

De tweede dag van het Interwetten German Darts Championship ging verder met de avondsessie, wie gaan er door naar de finale dag? Dirk van Duijvenbode en Dimitri van den Bergh wisten zich al te plaatsen voor de zondag, daar komt Michael van Gerwen bij. In Halle 39 te Hildesheim kwam Kim Huybrechts tijdens het duel met Jose de Sousa op matchpoint waarna de Portugees drie legs op rij wist te winnen en Huybrechts met lege handen achterliet. Michael van Gerwen speelde met 104 gemiddeld een goede wedstrijd tegen de Spanjaard Jose Justicia die op drie legs bleef steken.

De zaterdagavond kende tevens twee whitewash duels, de eerste wat The Gentle Suljovic die met 6-0 afrekende met Callan Rydz. Ook de laatste wedstrijd van de sessie ging zonder leg verlies naar de Chech Karel Sedlacek die Chris Dobey versloeg.

De wedstrijden:
Jose de Sousa (85.07) 6-5 Kim Huybrechts (82.51)
De 48-jarige Portugees komt 2-0 voor waarna Huybrechts Terug weet te breaken en op 2-2 komt als de Sousa vervolgens de vijfde leg niet weet te finishen komt de Belg op voorsprong door zijn derde leg op rij te pakken. The Hurricane weet zelfs vier legs op rij te pakken waarmee het 2-4 wordt. Beide mannen behouden de eigen leg waarna het 3-5 staat, Huybrechts heeft nog een leg nodig. The Special One komt via zijn leg op 4-5 waarna Huybrechts twee matchdarts mist en de Portugees 5-5 maakt. De Sousa perst er een prima leg uit die hij finisht met een 115-finish via bull-triple 15 en dubbel 10.

Michael Smith (92.94) 6-4 Devon Petersen (86.64)
Smith weet met twee prima 'grote mannen' finishes weg te lopen tot 4-0. Petersen weet leg vijf te breaken omdat de Engelsman geen triples gooit. The African Warrior weet de eigen leg ook te behouden waarmee het 4-2 wordt en hij vervolgens een 117-finish goot voor 4-3 en de tweede break. ook deze break wordt verzilverd waarna de 31-jarige Bully Boy na vier legs weer een leg weet te pakken. Vervolgens lukt het Petersen niet om voldoende triples te gooien waardoor Smith met 6-4 de winst pakt.

Gabriel Clemens (91.09) 6-5 Dave Chisnall (93.94)
Michael van Gerwen (104.15) 6-3 Jose Justicia (91.10)
Van Gerwen komt 3-0 voor waarna hij de Spanjaard terug in de wedstrijd laat komen. Justicia pakt drie legs op rij waarna Mighty Mike wederom drie legs op rij pakt met een 72-finish voor de overwinning.

Peter Wright (88.82) 6-4 Martin Schindler (96.85)
In de vierde leg weet de Duitser met een 70-finish te breaken. Vervolgens weet Schindler ook de eigen leg te houden om 1-4 voor te komen. Wright weet zijn leg te behouden en vervolgens met een 156-finish te breaken voor 3-4. Snakebite verzilverd zijn break om weer op 4-4 te komen. De Duister wordt opnieuw gebroken waarna Wright een plekje voor de finale dag veilig stelt en een 1-4 achterstand heeft omgebogen naar een 6-4 overwinning.

Jonny Clayton (92.41) 6-2 Scott Waites (90.77)
Vier legs op rij met onder andere een 81-finish weet de Welshman te winnen. Scotty 2 Hotty weet de eigen leg te behouden voor 4-1 waarna de zevende leg die Waites begint een super leg is maar hij niet in staat is Clayton te stoppen die de wedstrijd in het slot gooit met een 6-2 overwinning.

Callan Rydz (73.66) 0-6 Mensur Suljovic (90.18)
Met de hoogste finish een 103 in de openingsleg weet de Oostenrijker zonder leg verlies zich te plaatsen voor de finale dag. Callan Rydz had niet zijn dag en gooide onder zijn kunnen. The Gentle treft morgenmiddag de Welshman Jonny Clayton.

Chris Dobey (88.83) 0-6 Karel Sedlacek (91.09)
De 43-jarige Czech heeft met 6-0 Dobey verslagen, hetw as de tweede whitewash van de avond. Evil Charlie liet geen kans onbenut terwijl Chris Dobey vijf kansen onbenut liet. Jose de Sousa zal de tegenstander zondagmiddag van Sedlacek zijn.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws