GDO: Plaisier verslaat Euro-Tour koning, Raman voltooit comeback en ook Noppert en Van Duijvenbode naar laatste 8 PDC
PDC

GDO: Plaisier verslaat Euro-Tour koning, Raman voltooit comeback en ook Noppert en Van Duijvenbode naar laatste 8

GDO: Plaisier verslaat Euro-Tour koning, Raman voltooit comeback en ook Noppert en Van Duijvenbode naar laatste 8

De German Darts Open is in Jena begonnen aan de finaledag van de voorlaatste euro tour van het seizoen. In de middagsessie zal de laatste 16 gespeeld worden. We zien Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode én Wesley Plaisier aan de oche in deze ronde. Noppert neemt het op tegen Cameron Menzies, Van Duijvenbode tegen De Sousa en Plaisier tegen Humphries. Voor de rest zien we de Belg Brian Raman ook in actie.

Hieronder kunt u de samenvattingen van de laatste 16 wedstrijden lezen.

Dave Chisnall (92,83) 2-6 Krzysztof Ratajski (89,58)
Chisnall hield de eerste leg van de partij op dubbel 4, waarna ook Ratajski zijn eigen leg hield. Vervolgens pakte Chisnall zijn tweede en laatste voorsprong in de wedstrijd, met een 13-darter. In de vijfde leg brak de Pool namelijk in 15-darts, welke hij niet veel later verzilverde op dubbel 16. Met een 80-finish in de zevende leg plaatste de Pool een tweede break, waarna hij de partij in het slot gooide met een 68-finish.

Cameron Menzies (91,61) 4-6 Danny Noppert (92,15)
De Schot begon dit duel en hield de eerste leg in 14 pijlen. Noppert deed even later datzelfde op dubbel 6. Met een 112-finish van Menzies ging ook de derde leg met de darts mee. Menzies gooide in de vijfde leg 88 uit om ervoor te zorgen dat hij de voorsprong behield. Maar een leg later, kon Noppert dat niet en zag Menzies met een 11-darter op 4-2 komen. Echter, Noppert vocht zich terug naar 4-4. In de negende leg wist The Freeze zelfs een break te plaatsen, dankzij een 14-darter. Die break verzilverde hij daarna met een 81-finish die hem de winst opleverde.

Dirk van Duijvenbode (98,12) 6-3 Jose de Sousa (96,32)
De Sousa begon de partij met het houden van de eerste leg, waarna DvD datzelfde deed in hetzelfde aantal pijlen; 14. In de derde leg plaatste The Titan een break door middel van een 15-darter, welke hij een leg later verzilverde op dubbel 10. De Sousa wist daarna wel op 3-2 en terug te breaken naar 3-3, waardoor de Nederlander weer opnieuw moest beginnen. Via dubbel 16 wist Van Duijvenbode in de zevende leg meteen weer te breaken, welke hij nu niet meer uit handen gaf. Op een 5-3 stand maakte DvD de partij af met een 13-darter.

Josh Rock (98,13) 6-5 Ryan Searle (91,68)
Dit op voorhand mooie affiche werd begonnen door Searle, die al vroeg op 2-0 wist te komen dankzij een break. Rock en Searle hielden daarna beide hun eigen legs, in respectievelijk 16 en 16 pijlen. Dankzij een 11-darter van Rocky brak de jonge Noord-Ier terug naar 3-3. Hij zag vervolgens Searle meteen weer een break pakken door middel van een 12 darter. Rock maakte die break vervolgens weer ongedaan door een knappe 78-finish. Rock kwam daarna zelf op matchpoint, maar zag Searle daarna een decider forceren. Die beslissende leg werd in 13-darts een prooi voor Rock.

Florian Hempel (86,11) 3-6 Andrew Gilding (89,10)
Door een 85-finish wist Hempel de eerste leg in 12 darts te houden, waarna Goldfinger ook zijn eigen leg hield. In de derde leg brak de Engelsman, welke hij vervolgens verzilverde om op 3-1 te komen. In de vijfde leg wist Gilding zelfs een tweede break neer te zetten. De Duitser deed daarna wel wat terug, maar hij kon de stand nooit meer helemaal recht trekken. Gilding kwam op 5-3 door een 15-darter, waarna hij de partij met een 13-darter besloot.

Stephen Bunting (98,21) 6-1 Martin Schindler (92,01)
Schindler werd meteen in de eerste leg gebroken door Bunting, die dat met een 89-finish deed. Schindler brak meteen terug via dubbel 20. Met een 124-finish voor een 12-darter in de derde leg, wist Bunting de derde break oprij te plaatsen. Dit keer verzilverde hij die break wel. Dankzij missers van Schindler op de dubbel, wist Bunting daarna nog een extra break te plaatsen. Met een 13-darter kwam The Bullet op matchpoint, welke hij met hetzelfde aantal pijlen, een leg later, meteen uitserveerde.

Luke Humphries (92,09) 5-6 Wesley Plaisier (97,92)
Plaisier begon deze partij zeer sterk door het houden van de eigen leg in 12 pijlen met een 136-finish. Tot de 3-2 stand voor Plaisier ging alles met de darts mee. Op die stand wist Humphries de dubbel niet te raken, waardoor Plaisier de kans greep om te breaken. Dat deed hij uiteindelijk via dubbel 8. Door die break te verzilveren met een 57-checkout kwam Plaisier op vijf gewonnen legs, Een verrassing stond op het punt van gebeuren. In de achtste leg miste Plaisier vanaf 80 twee matchdarts, welke werden afgestraft. Daarna brak Humphries met een 104-finish terug naar 4-5. De Engelsman volgde die 12-darter op met een 13-darter om binnen no-time een decider af te dwingen. Die ging door een 74-finish met de darts mee en dus was Plaisier alsnog de verrassende winnaar.

Brian Raman (93,23) 6-4 Nathan Aspinall (86,90)
Het was Aspinall die deze laatste achtste finale het beste begon. Na het houden van de eigen leg, brak hij de Belg met een 13-darter naar 2-0. Die break verzilverde The Asp ook om zo de 3-0 te realiseren. Vervolgens kwam Raman op het scorebord door een 16-darter, via diezelfde dubbel. Door missers van beide spelers kon Aspinall het gat toch op drie legs houden. Maar vervolgens zette The Riddler aan om het gat te verkleinen. De Belg brak terug naar 3-4 met een 65-finish en zette de stand gelijk door dubbel zeven te vinden, na meerdere gemiste kansen van The Asp. Raman brak vervolgens naar een 5-4 voorsprong, door middel van een 74-finish. Hij mocht de partij daarna met eigen legwinst afmaken en deed dat ook met een 15-darter.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws