GDO: Cross en Cullen geplaatste slachtoffers door Raman en Bunting, Noppert zegeviert wel PDC
PDC

GDO: Cross en Cullen geplaatste slachtoffers door Raman en Bunting, Noppert zegeviert wel

GDO: Cross en Cullen geplaatste slachtoffers door Raman en Bunting, Noppert zegeviert wel

De German Darts Open in Jena heeft dag twee bereikt, waar traditiegetrouw de geplaatste spelers instromen. In de middagsessie van deze tweede dag zal Danny Noppert als een van de geplaatste spelers instromen. Hij neemt het op tegen Dylan Slevin. Daarnaast komt Kevin Doets ook in actie. Hij zal gaan spelen tegen Ryan Searle. Voor de rest zien we in deze middagsessie twee Belgen in actie (Mike de Decker en Brian Raman), de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen én grote kanonnen zoals Joe Cullen en Rob Cross.

Hieronder zijn de samenvattingen van de acht middagsessiewedstrijden te lezen.

Andrew Gilding (86,19) 6-2 Madars Razma (78,94)
Meteen in de eerste leg wist Gilding een break te plaatsen, welke hij vervolgens verzilverde door zijn favoriete dubbel 20 te gooien voor een 16-darter. Op een stand van 3-1 wist de regerend UK Open kampioen een tweede break te plaatsen, via dubbel 10. Razma brak vervolgens wel direct terug, maar kon voor de rest niet meer terug komen in de partij. Gilding brak in de zevende leg opnieuw om de partij daarna in de achtste leg af te kunnen maken, wat hij met een 60-finish deed.

Jose de Sousa (88,34) 6-4 Mike de Decker (86,04)
In de eerste leg misten beide heren al meteen veel dubbels, waardoor de Portugees in maar liefst 27 pijlen een break kon plaatsen. Die break verzilverde hij daarna op dubbel 20, voor een 16-darter. Vervolgens gooide De Decker een knappe 104-finish uit om op het scorebord te komen. Niet veel later maakte de Belg gelijk met een 78-checkout. Daarna deed de Sousa weer goede zaken met een 97- én 112-finish, die hem de 4-2 voorsprong opleverde. Beide spelers wisten daarna hun eigen leg in 15 darts te houden. De Decker kwam nog net op 5-4, maar moest De Sousa daarna toch de partij zien uitmaken met een 13-darter; 6-4.

Krzysztof Ratajski (99,63) 6-3 Ricky Evans (92,52)
Rapid Ricky wist in de eerste leg van de partij meteen een break te plaatsen door een 14-darter te gooien. Daarmee had hij de Pool wakkergeschut, want hij brak met een 11-darter direct terug. Evans forceerde vervolgens na vele missers op de dubbels van Ratajski een 2-1 voorsprong. Op dubbel 16 maakte Ratajski er daarna weer 2-2 van. De Pool pakte zijn eerste voorsprong in de vijfde leg door een 13-darter te gooien. Met twee 15-darters daaropvolgend, liep Ratajski uit naar een 5-2 voorsprong. Met een knappe 84-finish deed Evans nog wat terug, maar zag Ratajski daarna wel 108-uitgooien voor de winst.

Josh Rock (108,48) 6-2 Jules van Dongen (98,80)
Met een 64-finish wist Van Dongen de eerste leg te behouden, waarna Rocky datzelfde deed maar dan met een spectaculaire 148-finish voor een 15-darter. In de derde leg miste Van Dongen meerdere kansen om de voorsprong weer te pakken, waardoor Rock de break plaatste. Van Dongen brak wel weer direct terug met een 11-darter. Echter, het was toch Rock die even later weer op voorsprong kwam. Deze breidde hij ditmaal uit naar 4-2, met een 14-darter, en naar 5-2, met een 11-darter. The Dutch Dragon kon deze hoogstaande partij niet meer omdraaien en zag Rock de overwinning pakken met een 13-darter,

Ryan Searle (95,23) 6-3 Kevin Doets (93,62)
Ondanks breakkansen van Doets wist Searle de eerste leg te houden. Doets maakte daarna gelijk met een 14-darter. Via een 78-finish én een 72-finish gingen de derde en vierde leg ook met de darts mee. In de zesde leg wist Heavy Metal een belangrijke break te plaatsen die hem een 4-2 voorsprong opleverde. Niet veel later kwam Searle ook op 5-2, door een 80-finish. Doets kwam nog terug tot 3-5, maar zag Searle de partij daarna uitserveren met een 11-darter.

Danny Noppert (89,86) 6-5 Dylan Slevin (91,79)
The Freeze hield de eerste leg van de partij in 16 pijlen, waarna de jonge Ier datzelfde deed met een 88-finish. Vervolgens brak Slevin naar 2-1 met een 100-finish voor een 12-darter. Hij kon die break echter niet vasthouden en zag Noppert weer 2-2 maken door 74 uit te gooien. Vervolgens zette de Fries aan en gooide een 14- en 15-darter om naar 4-2 te gaan. Echter, Slevin vocht zich terug met twee legs op rij. Omdat beide legs daarna met de darts meegingen, kwam er een decider. Daarin was het Noppert die de partij besloot op dubbel 5.

Rob Cross (94,20) 5-6 Brian Raman (91,61)
De winnaar van beide World Series Down-Under werd meteen in de eerste leg gebroken. Cross brak meteen terug met een 16-darter en pakte daarna zijn eerste voorsprong op de Belg. Met een 121-finish daaropvolgend kwam Cross op 3-1. Weglopen lukte Cross niet en zag Raman zelfs weer 3-3 gelijkmaken met onder andere een 15-darter. Voltage pakte daarna wel weer de voorsprong met een 126-finish op de bullseye. Vervolgens hielden beide heren steeds hun eigen legs. Op een 5-4 stand gooide Raman 112 uit om een decider te forceren. Daarin gooide Raman zijn beste leg van de wedstrijd. Met een 112-finish pakte Raman de winst op de Engelsman.

Joe Cullen (96,45) 5-6 Stephen Bunting (92,19)
Cullen begon deze laatste wedstrijd goed en kwam als snel op 2-0 door twee 13-darters. Bunting kwam daarna op het scorebord door een 63-finish. Cullen liep vervolgens verder uit naar 4-1, maar zag Bunting nog wel weer helemaal terug komen. Mede door eigen toedoen van Cullen (missen van dubbels) kwam Bunting op 4-4. Het was wel Cullen die als eerste op matchpoint kwam, maar niet veel later voegde Bunting hem daarbij, mede doordat Cullen matchdarts miste. Ook in de beslissende leg bezweek The Rockstar en daardoor greep The Bullet zijn kans om de partij te besluiten met een 13-darter.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws