Jan Biermans wint Finaledag 13e editie ZomerRanking Café Quincy van Kay Smeets Regiodarts
Regiodarts

Jan Biermans wint Finaledag 13e editie ZomerRanking Café Quincy van Kay Smeets

Jan Biermans wint Finaledag 13e editie ZomerRanking Café Quincy van Kay Smeets

Na 10 weken zwoegen en zweten begonnen we aan de finaledag met de beste 24 darters van de ranking. Dat het vandaag ook zweten was kwam ook door de tropische temperatuur.

Bij de nummers 17 t/m 24 nemen we afscheid van Martijn Feijen, Jeremy Eikelenberg, Bob Doelman, Darcy Zegveld, Davyd Venken, Robin Teeuwen, Etienne Nelissen en Rick Rongen.

Het was niet hun dag en daarom eindigden zij allen op een gedeelde 17e plaats.

Een ronde later bij de nummers 13 tm 16 waren het Lorenzo van Rossum, Davy Cardinaal, Mr. X en Michael van de Ven die de strijd moesten staken en eindigde op een gedeelde 13e plaats.

Bij de laatste 12 nemen we helaas ook afscheid van Michael Schuman, Brian Arts. Nick Hendrix en Geert Jacobs. Deze eindigde op een gedeelde 9e plaats.

Inmiddels zijn we bij de laatste 8 van het toernooi aangekomen. Gert Wevers moet hier zijn meerdere erkennen in Dennis Beeren (1-3) en Roel Geelen moet zijn meerdere erkennen in Joey Greijn (1-3).

Bij de laatste 6 vliegen ook Colin Philippi en Dennis Beeren uit de ranking.

Er zijn nu nog 4 darters in de race voor de hoofdprijs. Jan Biermans staat al in de finale nadat hij in de winnaarsronde de finale won van Kay Smeets met 4-3. Bij de laatste 4 nemen Joey Greijn en Oswin Streden het tegen elkaar op om ook een podiumplaats te bemachtigen. In deze partij trekt Joey Greijn aan het langste eind waardoor Oswin Streden als 4e eindigt.

Voor een finale plaats tegen Jan Biermans mogen Joey Greijn en Kay Smeets het tegen elkaar opnemen.

In deze partij is Kay Smeets de sterkste en win met 4-2 van Joey Greijn.

FINALE
In de finale staan wederom 2 toppers tegenover elkaar. Natuurlijk hebben we het dan over Jan Biermans en Kay Smeets.

Ze hebben elkaar al vaker getroffen aan het bord. Zo ook in de finale van de winnaarsronde waarbij Kay Smeets zijn meerdere moest erkennen in Jan Biermans (3-4) Kay Smeets weet daarna de volgende partij toch te winnen van Joey Greijn (4-2) en staat zo in de finale tegen Jan Biermans waarbij hij 2x zal moeten winnen van Jan Biermans om deze editie op zijn naam te kunnen schrijven.

Onder leiding van Danique Stroek word er gebuld en Jan Biermans mag de partij beginnen.

De 1e leg begint Jan Biermans voorzichtig met 36, Kay Smeets opent deze leg 180, maar Jan Biermans shot 120 in 18 pijlen, 1-0.

Leg 2 gaat dan tegen de darts in en wederom is Jan Biermans degene die de dubbel raakt, en zet zichzelf hiermee op een 2-0 voorsprong.

Kay Smeets laat in de 3e leg zien dat hij terecht in de finale staat en gooit in 18 pijlen shot op dubbel 18, stand 2-1.

Ook de 4e leg pakt Kay Smeets in 18 pijlen en trekt daarmee de stand gelijk naar 2-2.

Jan Biermans staat ondertussen swingend te darten in de 5e leg op het nummer “De Engelbewaarder” van Marco Schuitmaker en gooit dan 65 uit in 20 pijlen op tops. En pakt meteen weer de voorsprong, 3-2.

We gaan de 6e leg in en het word behoorlijk spannend. Gaan we voor gelijke stand en een 7e leg? Of gaat Jan Biermans er meteen met de winst vandoor?

Het is overduidelijk. Jan Biermans gaat als een malle en geeft Kay Smeets het nakijken door deze leg in 14 pijlen uit te gooien en schrijft daarmee de 13e editie van de ZomerRankinfg Cafe Quincy op zijn naam met een 4-2 overwinning.

De hoogste finish van vanavond komt op naam van Kay Smeets Hij wist 156 uit te gooien en ontvangt hiervoor een passe partout voor de ZomerRanking Cafe Quincy 2024 geldig voor 1 toernooi naar keuze. .

De overige uitworpen boven de 100 vanavond kwamen op naam van :

155 Davyd Venken

150 Colin Philippi

109 + 120 + 135 Jan Biermans

118 Kay Smeets

116 Geert Jacobs

114 Nick Hendrix

107 Brian Arts

102 Oswin Streden

100 + 102 Michael Schuman

Er zijn deze avond 28 maximale scores gegooid. Joey Greijn, Kay Smeets en Colin Philippi waren hierbij degene die het meeste alle drie de pijlen in de triple 20 kreeg. Ze gooiden maar liefst 3x onehundredeneighty per persoon.

Deze werden alle gegooid in de finale,

De overige 180-ers werden gegooid door:

2x Rick Rongen

2x Jeremy Eikelenberg

2x Michael van de Ven

2x Geert Jacobs

1x Jan Biermans

1x Davyd Venken

1x Davy Cardinaal

1x Mr. X

1x Lorenzo van Rossum

1x Brian Arts

1x Michael Schuman

1x Nick Hendrix

1x Roel Geelen

1x Dennis Beeren

1x Oswin Streden

In totaal zijn er in de 13e editie van de ZomerRanking 339 keer de maximale score van 180 gegooid waarvan Geert Jacobs en Joey Greijn beide 34 stuks op hun naam mogen bijschrijven.

De prijzen zijn weer verdeeld en het seizoen zit er weer op.

Daarnaast willen we iedereen bedanken die tijdens de toernooien aanwezig is geweest alsook de vrijwillige schrijvers. Dankzij jullie is de ranking jaar na jaar weer een groot succes!

We willen jullie alvast uitnodigen voor de 14e editie die komend jaar zal plaatsvinden. Deze zal plaatsvinden op de vrijdag en de data’s volgen nog.

Jan Biermans wint Finaledag 13e editie ZomerRanking Café Quincy van Kay Smeets

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws