Danny Noppert verslaat The Asp, Van Duijvenbode en Van Peer niet verder tijdens het Dutch Darts Championship PDC
PDC

Danny Noppert verslaat The Asp, Van Duijvenbode en Van Peer niet verder tijdens het Dutch Darts Championship

Danny Noppert verslaat The Asp, Van Duijvenbode en Van Peer niet verder tijdens het Dutch Darts Championship

Bij de laatste 16 is de nummer vijf geplaatste Van Duijvenbode uitgeschakeld door The Bullet Bunting. Tijdens de zesde Euro-tour was Van Duijvenbode die met een kniebrace speelde nadat hij op zaterdag lelijk ten val kwam tijdens de opkomst niet opgewassen tegen Stephen Bunting. Berry van Peer verloor kansloos van Damo Heta en Danny Noppert wist in de WTC expo hal te Leeuwarden de kwartfinale te bereiken.

Klik hier voor het eerste deel van de middagsessie met Michael van Gerwen.

Met een 14-darter wist de Engelsman Van Duijvenbode te breaken, The Bullet loopt uit naar 3-1. In de zesde leg weet de Nederlander te breaken in 15 pijlen waarna hij een pijl mist op dubbel 9 en Bunting de leg pakt om te voorkomen dat de Westlander zijn break verzilverd. Bunting gooit een sterke 12-darts leg om zijn break wel te verzilveren en komt 5-3 voor. Van Duijvenbode gooit nog een 13-darter om zijn leg te behouden maar hij kan niet voorkomen dan Stephen Bunting via een 116-finish de wedstrijd claimt.

Berry van Peer en Damon Heta hadden een opkomst waarbij de WTC expo uit zijn dak ging. Helaas kwam van Peer tekort tegen Heta. De The Heat gooide drie 14-darters en kwam maar liefst 5-0 voor tegen de Brabander. De zesde leg mocht van Peer beginnen en Bionic wist een whitewash te voorkomen. De Aussie pakt vervolgens de winst met een 74-finish en zal in de kwartfinale spelen tegen Stephen Bunting.

Danny Noppert wist ter nauwer nood te ontsnappen aan Aspinall. De Fries speelde evenals Aspinall verre van zijn beste wedstrijd. Noppert stond de hele wedstrijd voor maar liet The Asp terug in het zadel komen. In leg tien mist Noppert een wedstrijdpijl op tops waarna de Engelsman 70 uitgooit voor 5-5. De laatste leg mag Aspinall beginnen maar de Fries weet in 15-darts voor eigen publiek de winnende pijl te gooien.

Laatste 16 (middagsessie)
Keane Barry 6-5 Ryan Searle
Michael van Gerwen (97.4) 6-2 Martin Schindler (91.16)
Michael Smith (94.8) 4-6 Peter Wright (102.71)
Dave Chisnall (102.51) 6-3 Josh Rock (91.99)


Dirk van Duijvenbode (97.06) 4-6 Stephen Bunting (100.25)
Damon Heta (96.31) 6-1 Berry van Peer (89.8)
Nathan Aspinall (84.78) 5-6 Danny Noppert (89.81)
Luke Humphries (96.08) 6-5 Andrew Gilding (91.93)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws