Gelderlander Gian van Veen klopt hard aan de deur van de PDC PDC
PDC

Gelderlander Gian van Veen klopt hard aan de deur van de PDC

Gelderlander Gian van Veen klopt hard aan de deur van de PDC

Gelderlander Gian van Veen heeft in één seizoen van de PDC op drie disciplines de finale gehaald. Van Veen was succesvol tijdens de 12de Challenge tour in Hildesheim waar hij David Pallatt versloeg op 15 juli van dit jaar. Een maandje later moest het talent Josh Rock het ontgelden, van Veen won de Development tour nummer 18. De huidige nummer 12 op de Development Tour Order of Merit en nummer 10 van de Challenge tour wist naam te maken door zonder tourkaart de finale te bereiken van de Protour.

Gian van Veen kwam in de finale van Players Championship na overwinningen op Bradley Brooks, Brendan Dolan, Richie Burnett, Alan Soutar, William O'Çonnor en Dave Chisnall om vervolgens met 8-4 te verliezen van de nummer één van de wereld Gerwyn Price. De Nederlander haalde in zijn duel tegen Richie Burnett een gemiddelde van 109.43. Overigens speelde de jonge Gelderlander vier van de zeven wedstrijden boven de 100 gemiddeld.

Een puike prestatie van de 20-jarige Nederlander. Die al zijn vijfde Protour speelde, tijdens zijn debuut wist hij direct de kwartfinale te halen waar hij verloor van Damon Heta. Vervolgens verloor hij driemaal bij de laatste 32 om vervolgens de finale te bereiken.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws