German Darts Grand Prix zaterdagavond: Van Veen en Van den Bergh door naar zondag PDC
PDC

German Darts Grand Prix zaterdagavond: Van Veen en Van den Bergh door naar zondag

German Darts Grand Prix zaterdagavond: Van Veen en Van den Bergh door naar zondag

Zaterdagavond stonden de laatste partijen van de eerste ronde van de German Darts Grand Prix op het programma. Dit is de tweede van dertien PDC European Tours. Na 13 toernooien zullen de 32 hoogst geklasseerde spelers van de PDC European Tour Order of Merit strijden op het European Championship. Op iedere PDC European Tour komen de top 16 van de PDC en de 16 hoogst geklasseerde spelers op de PDC Pro Tour Order of Merit, die buiten de top 16 van de wereldranglijst staan. De zestien spelers die het hoogst op de PDC Pro Tour Order of Merit staan stromen in de tweede ronde, oftewel bij de laatste 32 in. De laatste 16 plekken worden opgevuld door 10 spelers via het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders, 4 spelers voor het kwalificatietoernooi voor spelers uit het gastland, de winnaar van het Oost-Europese kwalificatietoernooi en de winnaar van het kwalificatietoernooi voor spelers uit Scandinavie en de Baltische Staten.

Na de overwinningen van Jermaine Wattimena, Richard Veenstra en Jeffrey de Zwaan wist ook Gian van Veen de laatste 32 te bereiken. Gian van Veen won immers in een beslissende leg van Raymond van Barneveld. Dimitri van den Bergh zette Gabriel Clemens met 6-5 opzij. Peter Wright was met 6-3 een maatje te groot voor Jose de Sousa. Daryl Gurney was James Wade met 6-3 de baas. Nathan Aspinall klopte Michael Unterbuchner met 6-2. Martin Schindler redde de Duitse eer door de Tsjech Vitezslav Sedlak met 6-1 te kloppen. Steve Lennon versloeg Lukas Wenig.

German Darts Grand Prix
Eerste ronde
Zaterdagavond

Steve Lennon 6-3 Lukas Wenig
Daryl Gurney 6-3 James Wade
Joe Cullen 6-2 Andrew Gilding
Martin Schindler 6-1 Vitezslav Sedlak
Nathan Aspinall 6-2 Michael Unterbuchner
Gian van Veen 6-5 Raymond van Barneveld
Peter Wright 6-3 Jose de Sousa
Dimitri Van den Bergh 6-5 Gabriel Clemens

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws